Чип тунинг от Brezel

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Duh4eto
Автомобил:
Двигател:

Re: Чип тунинг от Brezel

Мнениеот Duh4eto » Сря 07 окт 2009 22:26

здр на всички:имам питане кам брезел-пассат 1.9 тди афн 110кс.-колко лв.ще ми струва,колко време става слагането,и има ли впоследствие проблеми с помпата с компиутара и тем-подобни работи---аа имам и о6те 1 вайен за мен вапрос:може ли дасе сложи клуче което да се превклучва хем на този чип хем на оригиналния

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Сря 07 окт 2009 23:02

имаше подобна тема "два чипа в едно"
съвременните памети имат така наречения Z-buffer или 3state, което им позволява да бъдат включвани в паралел една или повече ram, rom, eprom, eeprom или други памети или контролери. с други думи използуват обща адресна шина и обща шина за данни, при чиповете с паралелен запис и четене, защото има и памети с последователен достъп.управлението става чрез CS (chip select), CE (chip enable)или OE (output enable), при различните чипове наименованието е различно, но функцията е една и съша. разбира се има някои "тънкости" - особенности, които трябва да бъдат взети под внимание например дали активното ниво е лог."1" или лог."0", бързодействието и тнт. най добре е вторият чип да бъде съшият като оригиналния или негов пълен аналог.
трябва да се сложат и така наречените "pull up" резистори?
крачето на неработещият чип не трябва да "увисва във въздуха". не знам какъв е конкретния чип защото при някои може да са вградени, хубаво е това да се уточни предварително.
дотук с разясненията, ако имаш допълнителни въпроси пиши на ЛС.

имам един въпрос:
каква е идеята на цялата тази гимнастика?
1 да имаш на разположение две коли една бегачка и една нормална в зависимост от ситуацията?
2 да правиш сравнение между два вида настройки в движение?

имам известни опасения, че при превключването в движение може да имаш проблеми.

за мен лично, ако е гарга да е рошава heavy metal zork

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 08 окт 2009 8:25

ами няма да превключваш в движение просто

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 08 окт 2009 11:31

Здравейте колеги, на повечето които имат търговски въпроси моля да бъде на лични съобщения щото тва е тунинг раздела и не трябва да го превръщаме в пазар.

Чип с ключ. Ако направя такова нещо ше ме заключат. Това според мен а и според фдоста други хора е доста опасно. недай си боже нещо се скапе с тич ключета и колата изгасе по време на изпреварване после кво прайме??? ше ме гонят за кръвнина. :bishop Затова съм твърдо против чип с ключе.

Другото което немога да разбера е защо му е на човек чип с ключ. АКО чипа е направен както трябва то в 90% от времето на каране параметрите на колата са заводски, а когато ти трябва мощност натискаш до долу педала и колата се изтрелва и напрактика ползваш чипа. Добрия чип се прави така че да има ефект само когато ти е нужен, тоест когато караш спокойно всичко да е по заводски параметри, когато караш злобно колата да лети. Ключ е напълно излишен.

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Чет 08 окт 2009 13:42

напълно съм съгласен с brezel.

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Чет 08 окт 2009 19:40

и аз на 100% подкрепям казаното от него.Доста чипосани коли съм покарал до сега и като казва тои когато си караш колата нормално си е като с заводския чип.Като почнеш да нагазваш яко колата тогава нещата стават савсем различни,пак казвам както спомена тои при един "добър чип"

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 09 окт 2009 8:15

:screwy

Последна промяна от bai_ILIA на Пон 24 май 2010 16:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Съб 10 окт 2009 7:01

:mrgreen: :063: :drunk heavy metal zork

Последна промяна от Pichaga на Сря 14 окт 2009 20:30, променено общо 2 пъти.
Причина: спам

Duh4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Duh4eto » Съб 10 окт 2009 9:22

МЕРСИ за информацията мн.--тожа исках да знам :да:

TaHkePa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TaHkePa » Пон 26 окт 2009 12:06

Аз също съм с чип от колегата, а и вече монтирах на доста други коли. Мога да кажа много хубави неща но всички те ще прозвучат като реклама. Но с две думи бих го описал така: няма да съжалявате!
ако се видя някой ден с колега задължително ще го почерпя, обичам професионализма у хората :beer

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пет 30 окт 2009 12:01

Brezel написа:Здравейте колеги, на повечето които имат търговски въпроси моля да бъде на лични съобщения щото тва е тунинг раздела и не трябва да го превръщаме в пазар.

Чип с ключ. Ако направя такова нещо ше ме заключат. Това според мен а и според фдоста други хора е доста опасно. недай си боже нещо се скапе с тич ключета и колата изгасе по време на изпреварване после кво прайме??? ше ме гонят за кръвнина. :bishop Затова съм твърдо против чип с ключе.

Другото което немога да разбера е защо му е на човек чип с ключ. АКО чипа е направен както трябва то в 90% от времето на каране параметрите на колата са заводски, а когато ти трябва мощност натискаш до долу педала и колата се изтрелва и напрактика ползваш чипа. Добрия чип се прави така че да има ефект само когато ти е нужен, тоест когато караш спокойно всичко да е по заводски параметри, когато караш злобно колата да лети. Ключ е напълно излишен.

100% истина. От 2 години карам 4-ка ГТИ с чип от Брезел и мога да кажа че когато се кара нормално е доста икономична, но когато искаш да се погавриш с мотора вървежа е доста различен от заводския софтуер.

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Чет 19 ное 2009 18:23

Здравейте и от мене :D вече и аз съм чипосан благодарение на Brezel :bowdown
Големи благодарности на Brezel за оказаното съдействие и доверчивост на човек който непознава и никога не е виждал,тоест семоа :D.
Мога да кажа само,че колегата е много коректен и точен,разбиращ от работата си :bowdown за което ние всички знаем.След интервенцията на чипа колата просто полудя, не се замисля и се стреля като самолет от което съм много доволен.
За тези който още се чудят дали да се чипнат :roll: Просто немислете,а се заемете и с Brezel се свържете няма да съжалявате :beer

Потребителски аватар
esto
Автомобил: caddy ecofuel
Двигател: BSX

Мнениеот esto » Чет 19 ное 2009 20:49

Лъвчо написа:Здравейте и от мене :D вече и аз съм чипосан благодарение на Brezel :bowdown
Големи благодарности на Brezel за оказаното съдействие и доверчивост на човек който непознава и никога не е виждал,тоест семоа :D.
Мога да кажа само,че колегата е много коректен и точен,разбиращ от работата си :bowdown за което ние всички знаем.След интервенцията на чипа колата просто полудя, не се замисля и се стреля като самолет от което съм много доволен.
За тези който още се чудят дали да се чипнат :roll: Просто немислете,а се заемете и с Brezel се свържете няма да съжалявате :beer

:да: :да: :да: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
sheriffaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sheriffaa » Пет 27 ное 2009 23:09

много е исписано а от дълго време чета форуми и не мога да прочета всичко относно тези чипове. но най добрите отзиви са за теб , както чета. как да се свържа с теб и да сложим един чип на 1.9 тди 90 коня това е въпроса ми ;)))

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Пет 27 ное 2009 23:32

sheriffaa написа:много е исписано а от дълго време чета форуми и не мога да прочета всичко относно тези чипове. но най добрите отзиви са за теб , както чета. как да се свържа с теб и да сложим един чип на 1.9 тди 90 коня това е въпроса ми ;)))

Пиши му на лични или по телефона, има го в неговата тема в Платени :wink:
А иначе найстина той е човека много свестен и разбран :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Силов тунинг”