sk. написа:Колеги, гледам има някои доста слаби резултати от коли които уж са по 150кс. Примерно Е36-цата е 90кс на гумите. Защо така? БМВ М5, също доста слаб резултат на гумите, като се има предвид че дори Е34 ('89 -93 год) е 340кс. а нагоре са 400 и 507кс. Какви са тия страшни загуби :d
pe6kata написа:мое мнение- трябваше да има задължително въртящ момент и обороти, за да се знае какво става точно, в кои режими, къде се губят коне... Конските сили са чиста математика- обороти по въртящ момент, по кривата на консите сили и скорост може да се предположи грубо за какво става въпрос. Откъде да знам коя кола при какви обороти е изкарала тези коне, трябва да се знаят предавателни числа, гуми... за да се вържат обороти със скорост на съответната предавка и от там пък да се предположи за торка...
Няма как да се знае и макс. торк, параметър дето мен специално много ме кефи, и особено важен за еждневна кола(осбено ако в диапазон от близо 2000об. се поддържа максимален)
pe6kata написа:мое мнение- трябваше да има задължително въртящ момент и обороти, за да се знае какво става точно, в кои режими, къде се губят коне... Конските сили са чиста математика- обороти по въртящ момент, по кривата на консите сили и скорост може да се предположи грубо за какво става въпрос. Откъде да знам коя кола при какви обороти е изкарала тези коне, трябва да се знаят предавателни числа, гуми... за да се вържат обороти със скорост на съответната предавка и от там пък да се предположи за торка...
Няма как да се знае и макс. торк, параметър дето мен специално много ме кефи, и особено важен за еждневна кола(осбено ако в диапазон от близо 2000об. се поддържа максимален)
Paco написа:...
п.п. Аз съм за пИжо-то в края на списъкаи то ли е с 25% загуба или е точно толкова колкото си е
Tyan написа:храна за ума.... ако имаме еднакви коли, еднакви трансмисии, полуоси, карета, спирачки и тн., еднакви гуми, но различни по мощност мотори пак ли ще е в проценти спрямо мощността на двигателя загубите .....![]()
щото така излиза колкото по мощна кола толкова повече загуби
negodnika написа:Значи paco според теб коли след ремонт с доработки са по-слаби от завода много интересно
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 49 госта