Tuning VW Passat 1.9 TDI 2002 г.

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
mars
Автомобил:
Двигател:

Tuning VW Passat 1.9 TDI 2002 г.

Мнениеот mars » Пет 03 фев 2006 11:21

Имам един въпрос относно подмяната на чипа на борд компютъра. Само от него се вдигат конете с 30.
Искам да знам колко струва услугата и мога ли аз да си намеря и сам да си го направя.
Благодаря предварително. :)

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Tuning VW Passat 1.9 TDI 2002 г.

Мнениеот gas » Пет 03 фев 2006 13:09

mars написа:Имам един въпрос относно подмяната на чипа на борд компютъра. Само от него се вдигат конете с 30.
Искам да знам колко струва услугата и мога ли аз да си намеря и сам да си го направя.

от тоя чип не очаквай повече от 8-10% повишаване на мощноста,а ще е добре и филтър да сложиш

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пет 03 фев 2006 15:45

mars написа:..... Искам да знам колко струва услугата и мога ли аз да си намеря и сам да си го направя

.. http://forum.vwclub.bg/profile.php?mode=viewprofile&u=102140
.. аз съм "правен" там .. доволен .. Drive

Потребителски аватар
Vi-MAX
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vi-MAX » Съб 04 фев 2006 10:55

gas написа:
mars написа:Имам един въпрос относно подмяната на чипа на борд компютъра. Само от него се вдигат конете с 30.

от тоя чип не очаквай повече от 8-10% повишаване на мощноста,а ще е добре и филтър да сложиш

по-точно е да се каже 20-25% повече мощност и Нм... 8-10 е за атмосферен мотор , а това е ТДИ.... И щом е 2002 то е и Помпа-Дюза та подобренията са доста реални...

Да го направиш сам едва и ще успееш - първо няма да намериш такъв чип никъде по магазините , второ ти трябва качествен софтуер , който да запишеш на чипа...

Ако все пак решиш да го правиш , мога да ти предложа тази услуга . Прави се през ОБД буксата - без сваляне на компютри, без запояване. За повече на лични :wink:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 03 окт 2007 17:44

gledax v edin sait za tuning ... v sofiq okolo 1100 leva e chipa sas demontaj na stariq i montaj na noviq chip .ot 115 stava na 145 konq

КИРИЛИЦА :idea:
mod edit: musura

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 03 окт 2007 21:42

Vi-MAX написа:
gas написа:

по-точно е да се каже 20-25% повече мощност и Нм... 8-10 е за атмосферен мотор , а това е ТДИ.... И щом е 2002 то е и Помпа-Дюза та подобренията са доста реални...

Да го направиш сам едва и ще успееш - първо няма да намериш такъв чип никъде по магазините , второ ти трябва качествен софтуер , който да запишеш на чипа...

Ако все пак решиш да го правиш , мога да ти предложа тази услуга . Прави се през ОБД буксата - без сваляне на компютри, без запояване. За повече на лични :wink:

И как точно ги разбра тия 20-25% - мерил ли си го някога с дино :!: За качването на чипа и непосилния труд и умения който се искат не ми се говори.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 03 окт 2007 21:46

gas написа:

Доста често на ТДИ спортния филтър води до обратни резултати ,а понякога и до скапване на дебитомера :cry:
P.S.Колега ако искаш да забързаш ТДИ-то първо махни катализатора,шунтирай доколкото е възможно за твоя мотор ЕГР-а,можеш да помислиш и за почистване на колекторите,качи го на ВАГ-Ком да видиш дали всички електронни датчици са в норма/не за грешки ,а в параметри/.След това пиши на колегата BREZEL за чип или софтуер/има си тема Чиптунинг/ и той донатаъка ще те опъти.Ако искаш външна кутийка питай kombito_tdi.По нататък можеш да продължиш с по-големи дюзи и евентуално смяна на генерация ,ама на пасатора мисля че няма да му отива да "реве"

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 03 окт 2007 22:59

аааа отива му и да реве :lol: ама само на по високите обороти

Върни се в “Силов тунинг”