Оптимални части за 1.8 ABS

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
extasyto
Автомобил:
Двигател:

Оптимални части за 1.8 ABS

Мнениеот extasyto » Съб 20 мар 2010 2:45

Следва ремонт на колата.Върви добре, но просто вече има нужда.Ще се сменяват:
Свещи
Кабели
Тепературен датчик
Вал от 2Е
Колектори
Въпроса е обаче какви колектори да се сложат?От някое ГТИ?Или от нещо друго?Всмукателния няма много сми, той най-много да се полира и тфа ше му е.А да, и трябва да се дигне налягането на бензина.С помпа от ГТИ, или през регулатора?

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Re: Оптимални части за 1.8 ABS

Мнениеот Symptom » Съб 20 мар 2010 21:09

8) Хм... п оред на номерата..

Свещи NGK BUR6ET (само да не съм сгрешил точно модела)..нищо общо с бошовите нямат.
Кабели от Ауто+ Bosch работят добре

Температурен датчик защо?

Вал от 2Е.. усеща се добре ,друга е колата после.. съответно и разхода.. очакваи + 1л ако юриш и отгоре... с тези модове не ти трабва повишаване на горивото не виждам смисъл. По добре си сложи нова ламбда като ще обновяваш,старата съм убеден ,че е мудна.
Изпускателен колектор от 2.0 8v ама има доправяне ..някой от колегите го беше борил .. там са 6 к.с .
Забравил си чип.. има смисъл Тоест за тази моторетка чип,вал,изпускателен ..добавам поизпилено моно , и си върви прилично.. бензина си му е ок.
Смени си маслото на скоростната кутия (това в графата приифилактика) ,капачка и палец задължително ако не са сменяни скоро..както и горивен филтър.

Потребителски аватар
danielll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danielll » Съб 20 мар 2010 22:33

extasyto написа:Следва ремонт на колата.Върви добре, но просто вече има нужда.Ще се сменяват:
Свещи
Кабели
Тепературен датчик
Вал от 2Е
Колектори
Въпроса е обаче какви колектори да се сложат?От някое ГТИ?Или от нещо друго?Всмукателния няма много сми, той най-много да се полира и тфа ше му е.А да, и трябва да се дигне налягането на бензина.С помпа от ГТИ, или през регулатора?

Слагай разпределителен вал от 2Е или от ПБ изпускателните колектори трябва да са от 8 клапаново ГТИ

Потребителски аватар
extasyto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот extasyto » Съб 20 мар 2010 22:39

Symptom написа:8) Хм... п оред на номерата..

Свещи NGK BUR6ET (само да не съм сгрешил точно модела)..нищо общо с бошовите нямат.
Кабели от Ауто+ Bosch работят добре

Температурен датчик защо?

Вал от 2Е.. усеща се добре ,друга е колата после.. съответно и разхода.. очакваи + 1л ако юриш и отгоре... с тези модове не ти трабва повишаване на горивото не виждам смисъл. По добре си сложи нова ламбда като ще обновяваш,старата съм убеден ,че е мудна.
Изпускателен колектор от 2.0 8v ама има доправяне ..някой от колегите го беше борил .. там са 6 к.с .
Забравил си чип.. има смисъл Тоест за тази моторетка чип,вал,изпускателен ..добавам поизпилено моно , и си върви прилично.. бензина си му е ок.
Смени си маслото на скоростната кутия (това в графата приифилактика) ,капачка и палец задължително ако не са сменяни скоро..както и горивен филтър.

Температурен датчик (този, който е за подготовката на сместа) имам нужда да сменя, понеже сместа много ми играе.
А колектора какво точно трябва да му се направи?

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Съб 20 мар 2010 23:43

Нищо не трябва да му се прави на колектора.Просто вземаш от 8 винтилов ГТИ мотор и слагаш на твоя и си готов.Както казват колегите и с едно валче от 2Е или ПБ и си супер.Скоро правих един АБС на един приятел и с тази комбинация колата се представяше доста добре :077:

Потребителски аватар
extasyto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот extasyto » Нед 21 мар 2010 10:34

golf II gti написа:Нищо не трябва да му се прави на колектора.Просто вземаш от 8 винтилов ГТИ мотор и слагаш на твоя и си готов.Както казват колегите и с едно валче от 2Е или ПБ и си супер.Скоро правих един АБС на един приятел и с тази комбинация колата се представяше доста добре :077:

Еми на моя колектор ми лежи моното.А колектора от 2Е до колкото помня беше извит от тръбите нагоре до над нивото на капак на клапаните.И аз на тоя колектор къде да си набуча моното?

Потребителски аватар
golf II gti
Автомобил: Jetta GL
Двигател: RP

Мнениеот golf II gti » Нед 21 мар 2010 12:17

Kолега всмукателния колектор си остава твоя.Сменяш само изпускателния и разпределителния вал

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 21 мар 2010 15:11

Базикнята беше около това дали новиа колектор не пречи на лостчето което се мърда когато превклучваш скоростите,понеже е по широк заради здвоената тръба.Ако не пречи зачи всичко е наред. Моя стои още в гаража..не съм го слагал поради този казус.. ако няма пречка иде топло време ще г о метна :)

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 21 мар 2010 20:20

Symptom Абсурт е стоков колектор от ГТИ да има резултат от 6 к.с. колкото и да го бориш както и да го бориш...

Потребителски аватар
danielll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danielll » Нед 21 мар 2010 22:49

golf II gti написа:Kолега всмукателния колектор си остава твоя.Сменяш само изпускателния и разпределителния вал

С този колега направихме моята кола така и одрязахме таралежа на смукателния колектор сложихме и спортен филтър и колата вървеше супер даже и при нормално каране даде икономия колкото и да не ви се вярва :wink:

Потребителски аватар
Piro_vw
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Piro_vw » Пон 22 мар 2010 0:42

danielll написа:
golf II gti написа:Kолега всмукателния колектор си остава твоя.Сменяш само изпускателния и разпределителния вал

С този колега направихме моята кола така и одрязахме таралежа на смукателния колектор сложихме и спортен филтър и колата вървеше супер даже и при нормално каране даде икономия колкото и да не ви се вярва :wink:

Няма ли снимков материал да видим как стоят нещата по ремонта.А ангренажния ремък същият ли си остава и защо трябва и изпускателния колектор да се сменя(каква е разликата).

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 22 мар 2010 15:18

:Mr Green Fun
Добре сте отрязали таралежа ама не ви ли насмръдва на чист бензин от ауспуха... като застудее е особен кошмар :) иначе да върви осезаемо по добре.

Stenly.. това го пишат братята англичани и е след дино. Ако съм сигурен ,че не пречи на лостовата система на принципа махаш-слагаш може да измислим конверсия при диното, да се разбере кое колко за бъдещите поколения :)

Потребителски аватар
Piro_vw
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Piro_vw » Пон 22 мар 2010 16:30

Ако може един въпрос: на 8V двигатели не са ли с две дупки отдолу колекторите Изображение

а на ABS моторите доколкото знам са с една.Ако съм сгрешил моля да ме поправите.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 22 мар 2010 21:07

сниманото е от 2.0 8v и надолу е двойна тръба , 1.8 абс е 4-1 и върви една..

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Вто 23 мар 2010 12:47

На 2Е и ПБ са 4-2-1, на АБС 4-1. И от двата двигателя стават колекторите и лостовия механизъм не закача в тях. Ако искаш да запазиш катализатора слагаш от 2Е, ако искаш да го махнеш можеш да си сложиш от Пб, стъпва на дължина точно както оригиналния + катализатора и се закача доректно за трабата отдоло под купето:
garage.php?mode=view_image&image_id=4011
Аа и трябва да си завариш гайка на колектора за ламбдата.

Върни се в “Силов тунинг”