присаждане на помпа от ЗАЗ на VW

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
kilowat
Автомобил:
Двигател:

присаждане на помпа от ЗАЗ на VW

Мнениеот kilowat » Нед 26 сеп 2010 13:35

здравейте на всички които си пададате по доработките от този тип
искам да споделя моят скромен опит около тази доработка.
доработката беше наложена от това,че механичната помпа която е на разпреелителният вал без движението на този вал не подкачва гориво и силно разрежда акумулатора( особенно при зимни условия )
свързах помпата към клапана за бензина и при превключването на на клапана се запуска и помпата имах големи опасения ,че налягането което прави тази помпа ще е голямо но те се оказаха несъстоятелни има едно съдче преди да влезе в карбуратора за излишното гориво ( и той е модифициран ДААЗ 2107 с ръчен смукач 8) )оказа се че мога да ползвам и оригиналната помпа на голфа ( по безшумна е от елетрическата на ЗАЗ-а и не черпи ток консумацията е около 4-5 ампера пиково ) като мина първо през електрическата и след това през механичната която си работи така или иначе се врътка но не черпи ток та си мисля дали е удачно да се ползва едно реле за време колкото да го подкачи от резервоара до карбуратора и след това да се гаси електрическата.
правил ли я е някой тази "гимнастика" пишете отзиви моля

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Re: присаждане на помпа от ЗАЗ на VW

Мнениеот poni » Сря 13 окт 2010 18:35

А пробвал ли си дали като е изключена зазовата помпа през нея минава гориво?

kilowat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilowat » Чет 28 окт 2010 2:18

да минава горриво няма проблеми вече е направено :)
даже има клапан който не пуска горивото обратно към резервоара след като спре да работи :)
това е много сериозна горивна помпа разработвана е за тежки условия за съжаление много трудно се намира
просто преди бях подлудял на темата "ЗАЗ" и от там ми останаха ( не я дадох на вторични )

Потребителски аватар
biostrong
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biostrong » Пет 05 ное 2010 20:11

има такива помпи немски са - същите като зазковите на 0,15 бара работят идеално за карбуратор, импулсни са и изключват сами като си направят налягането. Аз съм с такава и храня 4 карбуратора от кавазаки с нея на КР-а ми

Върни се в “Силов тунинг”