Пружини за клапани???

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Golfa e lud
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пружини за клапани???

Мнениеот Golfa e lud » Пет 23 фев 2007 0:28

Колеги започнал съм едно проектче за подобряване драстично силовите възможности на Голфчето ми.Едно от многото неща които ще прявя по колата е да сложа по твърди пужини на клапаните. :wink: Инжекциона няма прекъсвач и мисля ,че с по твърди пружини,ще се развърта до повече обороти.Голфа е 2ка ПБ,въпросът ми е има ли някой модел на VW от който мога да взема по твърди от моите или трябва да си търся спортни чисто нови,и ако е така препоръчайте някой магазин :hmmmm Кажете си мнението също дали да сменя и хидравличните повдигачи с регулируеми от GTI 1ка,мои приятели твърдят че ще станепо шумен но и ще върви по хубаво :?

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 23 фев 2007 0:41

Колега нямаш полза от повече обороти ако си със сток вала понеже мощността в случая след 5500об/мин както е в твоя случай пада драстично и фаида нулева и 7000об/мин да правиш ефект няма да имаш :wink:

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пружини за клапани???

Мнениеот Sachko » Пет 23 фев 2007 1:03

Golfa e lud написа:Кажете си мнението също дали да сменя и хидравличните повдигачи с регулируеми от GTI 1ка,мои приятели твърдят че ще станепо шумен но и ще върви по хубаво :?

И аз така съм 4увал ... и то не лапешки приказки , а думи на сериозен 4овек занимаващ се с такива неща :wink:

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Пет 23 фев 2007 1:22

Маи ника ти трябва да е не голфа е луд а митака полуде :wink: :D митаче за пружините незнам ама ако искаш сериозни неща инвестираи в един хубав вал резни главата и трябва да знаеш че ще си :shock от резултата

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Пет 23 фев 2007 1:28

PL-16v написа:Маи ника ти трябва да е не голфа е луд а митака полуде :wink: :D митаче за пружините незнам ама ако искаш сериозни неща инвестираи в един хубав вал резни главата и трябва да знаеш че ще си :shock от резултата

Мдаа или направо един АБФ/КР и тогава ще си :shocked :shocked :shocked

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 23 фев 2007 2:02

Дори и да не пуснеш мотора на супер-високи обороти с по-твърди пружини ще имаш по-добри високи обороти... , та на мен не ми е 1 кола или нещо на главата и карам по руската система, преправям квот мога само и само да не копувам от магазина, решението при тая система става с поставяне на 2мм. подложки под пружините, ти ако щеш сложи 3 или 4мм., аз ги правих одавна на стругар, когато още нямаше тези големи 2мм.-рови шайби по магазините, които с малко разширение на отвора им - ще залепнат. Дано главата ти не е, така изхакана, че да не може да се слагат подложки... И не забравяй, че при спортните мотори клапаните и втулките се заточват малко по-иначе...:wink:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пет 23 фев 2007 13:59

Golf 3 1.8 написа:
PL-16v написа:Маи ника ти трябва да е не голфа е луд а митака полуде :wink: :D митаче за пружините незнам ама ако искаш сериозни неща инвестираи в един хубав вал резни главата и трябва да знаеш че ще си :shock от резултата

Мдаа или направо един АБФ/КР и тогава ще си :shocked :shocked :shocked

Явно не знаеш как върви колата на митака в момента :mrgreen:

Върни се в “Силов тунинг”