СЕАТ ИБИЗА от 1.8 на 2.0 16V
- pechatara
- Автомобил:
- Двигател:
СЕАТ ИБИЗА от 1.8 на 2.0 16V
имам сеат ибиза 1.8 моно инжекциа 94 година.Което си е голф и сега си купих двигател 2.0 16V от ауди 80 които пак си е на VW ама какви скорости трябват за да го монтирам на Сеата.И каде да отида за да ми навуржат инсталациата.
- pechatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: СЕАТ ИБИЗА от 1.8 на 2.0 16V
В смисал,нали аудито е с надлажно разположен двигател СЕАТА не еpechatara написа:имам сеат ибиза 1.8 моно инжекциа 94 година.Което си е голф и сега си купих двигател 2.0 16V от ауди 80 които пак си е на VW ама какви скорости трябват за да го монтирам на Сеата.И каде да отида за да ми навуржат инсталациата.
- GT_power
- Автомобил:
- Двигател: 1.8T
И аз мислех да пусна подобна тема ама като видях тази и реших да не разводнявам а направо да питам тук:
Има ли някой представа полуоските за Сеат Ибиза с кои са идентични - с тези от Голф или от Поло
Някъде бях чел, че Ибизата отпред като окачване и всичко друго е на Голф, а отзад - мост спирачки и тн. е на Поло?! Дали е така?!
Идеята ми е да направя трансплантация на едно ABF моторче - Монтират ги на Ибизи GTI Купра `96-99г., така че с окачване по мотора на тампони и др. не би трябвало да има проблем. Ама дали ще станат полуоските от Голф
Дали няма да дойдат дългички

Има ли някой представа полуоските за Сеат Ибиза с кои са идентични - с тези от Голф или от Поло

Някъде бях чел, че Ибизата отпред като окачване и всичко друго е на Голф, а отзад - мост спирачки и тн. е на Поло?! Дали е така?!

Идеята ми е да направя трансплантация на едно ABF моторче - Монтират ги на Ибизи GTI Купра `96-99г., така че с окачване по мотора на тампони и др. не би трябвало да има проблем. Ама дали ще станат полуоските от Голф

- GT_power
- Автомобил:
- Двигател: 1.8T
Да, на Поло не се монтират, ама на Ибиза се монтира както 1.8 16v, така и ABF-а 2.0 16v. Въпроса е дали за тези все пак по-специални модели, си правят специфични полуоски или взаимстват от друг VAG модел?!
Като поразгледах, май и сам си отговарям, че наистина са взаимнозаменяеми с Голфовите но нека и някой по-запознат се изкаже...
Ето, вижте:
За Сеат:
http://www.detali.ru/cat/au/au.dll?SelP ... tva3MTW94=
за Голф:
http://www.detali.ru/cat/au/au.dll?SelP ... dZbFu2dA==
Значи за по-слабичките мотори и на Сеат и на Голф размера на полуоските е 90ММ (предполагам че това е означението за дължината?!)
За ABF-а и при двата модела е 100ММ
Затова си мисля че са взаимнозаменяеми
Дали е така?
Като поразгледах, май и сам си отговарям, че наистина са взаимнозаменяеми с Голфовите но нека и някой по-запознат се изкаже...
Ето, вижте:
За Сеат:
http://www.detali.ru/cat/au/au.dll?SelP ... tva3MTW94=
за Голф:
http://www.detali.ru/cat/au/au.dll?SelP ... dZbFu2dA==
Значи за по-слабичките мотори и на Сеат и на Голф размера на полуоските е 90ММ (предполагам че това е означението за дължината?!)
За ABF-а и при двата модела е 100ММ
Затова си мисля че са взаимнозаменяеми

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pechatara написа:имам сеат ибиза 1.8 моно инжекциа 94 година.Което си е голф и сега си купих двигател 2.0 16V от ауди 80 които пак си е на VW ама какви скорости трябват за да го монтирам на Сеата.И каде да отида за да ми навуржат инсталациата.
а защо не си купи и мотор от голф за да му сложиш и едни скорости от голф и да си навържеш инсталацията от голф???

пич виш това дали ще ти е от някаква полза:
http://www.vwclubberlin.de/pages/umbaut ... /umbau.htm
имам спомен че обясняваха как снаждат полоски от кво и кво
в поло не се монтира 1.8 ,ама 1.9 дизела не е ли с същия 827 дълъг блок??
ти 6А ли си взел??-по добре вземи една голф3 16в,,,,даже ще си на сметка кат продадеш ибизата и двигателя...
http://www.vwclubberlin.de/pages/umbaut ... /umbau.htm
имам спомен че обясняваха как снаждат полоски от кво и кво
в поло не се монтира 1.8 ,ама 1.9 дизела не е ли с същия 827 дълъг блок??
ти 6А ли си взел??-по добре вземи една голф3 16в,,,,даже ще си на сметка кат продадеш ибизата и двигателя...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем да се върже 6А на скоростната кутия от моноинжекцията няма да има, което решава проблема с полуоските автоматично.
ще трябват нови - входящ и изходящ колектор и куп други неща ( всички водни съединения няма да съвпаднат, бензинови маркучи, картер и т.н. ) . а по принцип това е най-лошия мотор на ауди правен някога! дали ще влезе в двиг отсек на Ибиза не мога да ти кажа
ще трябват нови - входящ и изходящ колектор и куп други неща ( всички водни съединения няма да съвпаднат, бензинови маркучи, картер и т.н. ) . а по принцип това е най-лошия мотор на ауди правен някога! дали ще влезе в двиг отсек на Ибиза не мога да ти кажа
Последна промяна от Cordoba16vt на Чет 04 яну 2007 17:08, променено общо 1 път.
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pechatara написа:...купих двигател 2.0 16V от ауди 80...
Cordoba16vt написа:...а по принцип това е най-лошия мотор на ауди правен някога!
Я кажи сега защо е най-лошия

Какво не му е наред на железата...това ме интересувЪ

РАСО
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: