Млако въпроси за изпускателната система

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Млако въпроси за изпускателната система

Мнениеот nigga » Чет 19 юли 2007 16:57

чета аз тука по форума за колектори(изпускателни)и ми дойде на ум да ви попитам следното:
има ли смисъл,и въобще ще стане ли,да сложа на моя мотор колектор от КР примерно.
и още 1 въпрос за испускателната система:
ако сменя тръбата,тя сега е на 55мм примерно на 60мм с новия колекто(ако става нали)дали ще получа някакъв ефект.

разъждавам и над друго.ако се постави тръба от колектора пред резонатора до задното гърне,но самата тръба да бъде спираловидна отвътрешната страна дали ще има логика.това с спираловидността е за да се завихря въздуха и съответно да излиза по бързо

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Re: Млако въпроси за изпускателната система

Мнениеот rusiq_24 » Чет 19 юли 2007 17:12

nigga написа:чета аз тука по форума за колектори(изпускателни)и ми дойде на ум да ви попитам следното:
има ли смисъл,и въобще ще стане ли,да сложа на моя мотор колектор от КР примерно.
и още 1 въпрос за испускателната система:
ако сменя тръбата,тя сега е на 55мм примерно на 60мм с новия колекто(ако става нали)дали ще получа някакъв ефект.

разъждавам и над друго.ако се постави тръба от колектора пред резонатора до задното гърне,но самата тръба да бъде спираловидна отвътрешната страна дали ще има логика.това с спираловидността е за да се завихря въздуха и съответно да излиза по бързо
На твоя мотор подмяната на колектор си е направо задължителна понеже заводския е ужасен.От КР нз как ще сложиш като е абсолютно различен а и да успееш по нз какъв извънземен начин нищо няма да постигнеш понеже и КРския не става за нищо защото и той е чугунен и зле направен.На АБФа е най добре направен понеже е тръбен ама и той не става,най добре ако не можеш да си намериш хубав отиди да ти напрявят разликата е голяма.А за това че си с Ф55 е много добре и не преминавай на Ф60 защото ще получиш обратен ефект :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 19 юли 2007 17:13

Относно диаметъра - поне доколкото съм проучил, няма полза от повече от Ф55мм, поне и за нетурбинирани автомобили. Имай предвид, че изхода на supersprint 4-2-1 колектор е също на 55мм, демек доста инженери са си блъскали главата какъв да бъде диаметъра на генерацията и са стигнали до извода, че 55мм е ОК :)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 19 юли 2007 17:15

musura написа:Относно диаметъра - поне доколкото съм проучил, няма полза от повече от Ф55мм, поне и за нетурбинирани автомобили. Имай предвид, че изхода на supersprint 4-2-1 колектор е също на 55мм, демек доста инженери са си блъскали главата какъв да бъде диаметъра на генерацията и са стигнали до извода, че 55мм е ОК :)
Така е ама това е за КР а за ПБ ф55 даже ми се струва малко множко :wink:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Чет 19 юли 2007 17:16

Колегата преди мен ти е написал ,но и аз ще ти кажа че въобще не става колектор от KR на нашите моторетки :wink: примервах един такъв на моя мотор,но нямат нищо общо!!! :idea:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 19 юли 2007 20:35

добре за КР колектора разбрах.колкото до идеята ми за спираловините вътрешни стени за тръбите.....................аз мисля че така въздуха ще се завихря и ще излиза по-бързо.а и къде сега да търся колктор.кой може да ми направи

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 19 юли 2007 20:54

nigga написа:добре за КР колектора разбрах.колкото до идеята ми за спираловините вътрешни стени за тръбите.....................аз мисля че така въздуха ще се завихря и ще излиза по-бързо.а и къде сега да търся колктор.кой може да ми направи
Тва със тия спираловидни работи е пълна глупост,не се занимавай с глупости то ако имаше ефект хората щяха да го правят на всеки сериен автомобил а и аз лично на никоя кола не съм виждал такова нещо.Колектор може да ти направи колегата r_tuning а къде се намира нека той или колегите те упътят :wink:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 19 юли 2007 21:51

ок.мерси на всички колеги.научих това което исках да знам така че :lock:

Върни се в “Силов тунинг”