Вентилирана глава, други бутала и биели на 1.6 моно?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
duff
Автомобил: Seat Cordoba Coupe
Двигател: AEE

Вентилирана глава, други бутала и биели на 1.6 моно?

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 15:22

извинявам се много колеги за тъпия въпрос ........... колата ми е Голф-че 2 1.6 моно 1990 година .............. искам да и направя малко модификаций като подменя някои части от двигателя за да й овелича вървежа .......... интересуваме дали мога да и сложа вентилирана глава ....... други бутала и биели ?

ПС: ако може без отговори на типа..... "продаваш тоя взимаш друг" .....просто питам като човек дали има възможност или не
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Нед 29 юли 2007 16:00

значи с отговор "продаваш тоя взимаш друг" не става.става с "продаваш тоя + 2000 лева" и чак тогава взимаш друг. :D

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: един малък и прост въпрос

Мнениеот musura » Нед 29 юли 2007 16:08

duff написа:интересуваме дали мога да и сложа вентилирана глава ....... други бутала и биели ?

Дори и да е възможно, е финансово неоправдано :idea: Ако толкова много си влюбен в купето, потърси си цял двигател + скорости и там разни дреболии ще ти трябват и може да не излезе супер скъпо :roll:

Лично на мен ми допада идеята на Г2 с АБФ мотор, скорости от КР :wink:

Потребителски аватар
duff

Re: един малък и прост въпрос

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 16:40

musura написа:
duff написа:интересуваме дали мога да и сложа вентилирана глава ....... други бутала и биели ?

Дори и да е възможно, е финансово неоправдано :idea: Ако толкова много си влюбен в купето, потърси си цял двигател + скорости и там разни дреболии ще ти трябват и може да не излезе супер скъпо :roll:

Лично на мен ми допада идеята на Г2 с АБФ мотор, скорости от КР :wink:

само да си питам колега ако сложа други бутала и биели няма ли да качи вървежа ????? и другия въпрос ако и взема пълна инжекция може ли да сложа глава вентилирана глава от 1.8 16В мотор ? или просто си правя празни илюзиии

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 16:43

dj_nako написа:значи с отговор "продаваш тоя взимаш друг" не става.става с "продаваш тоя + 2000 лева" и чак тогава взимаш друг. :D

а към тебе колега имам друг въпрос :lol: значи на твойта моноинжекцийка отгоре капачка или там както му викат няма ли да стане за моя Голф да изкараме спортния филтър :wink: ако имаш някаква представа кажи ми плссс инъче онова за продаването + 2000лв мерси но ще откажа :)

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 29 юли 2007 16:54

Най лесно можеш да го направиш 1.8 с бутала и колянов вал от ГТИ,а ако ти се занимава и имаш частите можеш да сложиш и главата от ГТИ-то заедно с инжекцията :wink: И тогава твоето голфче става по към 112 коня :twisted: (говоря ти за малкото ГТИ) Незнам от винтилов голф главата как ще пасне на твоя блок :roll: ,имат известни различия :wink:

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 17:00

ivkata написа:Най лесно можеш да го направиш 1.8 с бутала и колянов вал от ГТИ,а ако ти се занимава и имаш частите можеш да сложиш и главата от ГТИ-то заедно с инжекцията :wink: И тогава твоето голфче става по към 112 коня :twisted: (говоря ти за малкото ГТИ) Незнам от винтилов голф главата как ще пасне на твоя блок :roll: ,имат известни различия :wink:

това ще е един от вариянтите .... бутала и колянов вал от 1.8 ГТИ, за разпределителен съм решил да поръчам Шрик-че но има време :wink: сега просто събирам инфо 8)

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 29 юли 2007 17:43

трябва ти и маховик и нов по голям съединител и...........колектори ако махаш карбуратора както всумактелен така и изпускателен инсталация и комп-а абе доста неща са

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 21:30

bluefen написа:колектори ако махаш карбуратора както всумактелен така и изпускателен инсталация и комп-а абе доста неща са

говориш ако тръгна да я правя инжекция................ за момента колеги ако може изключваме пълната инжекция като варянт ............

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 21:31

благодаря и на модераторите за променяне на заглавието на темата :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Re: Вентилирана глава, други бутала и биели на 1.6 моно?

Мнениеот golfer » Нед 29 юли 2007 22:27

duff написа:извинявам се много колеги за тъпия въпрос ........... колата ми е Голф-че 2 1.6 моно 1990 година .....

извинен си, ама..
голф мк2
1.6
моно
1990
хич не ми се връзват понятията....
не знаеш к'во караш ама си решил да правиш конверсии.

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 22:40

golfer написа:
duff написа:извинявам се много колеги за тъпия въпрос ........... колата ми е Голф-че 2 1.6 моно 1990 година .....

извинен си, ама..
голф мк2
1.6
моно
1990
хич не ми се връзват понятията....
не знаеш к'во караш ама си решил да правиш конверсии.

колега нещо май ти си в грешка ........ колата ми е 1.6 моно 90 годинка защо мислиш че те лъжа?
Ако можеш дай ми само инфо но-подробно описани части за това което трябва да и взема на моята колица и живи и здрави ще и пусна тема

П.С: ще съм ти много благодарен

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 29 юли 2007 22:48

Прави хибрид към 1,8 както ивката ти каза.Намери ГТИ мотор дали ел или механична инжекция сложи железата в твоя блок да запазиш номера на мотора и си готов но иска работа много това е.Хубавите неща бавно стават.

Потребителски аватар
duff

Мнениеот duff » Нед 29 юли 2007 22:54

Stenly написа:Прави хибрид към 1,8 както ивката ти каза.Намери ГТИ мотор дали ел или механична инжекция сложи железата в твоя блок да запазиш номера на мотора и си готов но иска работа много това е.Хубавите неща бавно стават.

значи само това може да му направя виждам че всички сте единодушни ......... глава от друг двигател няма да стане на моето моно .......... а мисълта ми е буталата ще паснат ли на цилиндърите или ще трябва да ги разширявам ???
И още един въпрос буталата ще имат ли съвместимост с главата?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 29 юли 2007 22:59

duff написа:колега нещо май ти си в грешка ........ колата ми е 1.6 моно 90 годинка защо мислиш че те лъжа?

само да уточниме за протокола моното кой по-точно модел е:
pierburg 2EE или pierburg 2E2

Върни се в “Силов тунинг”