извинявам се много колеги за тъпия въпрос ........... колата ми е Голф-че 2 1.6 моно 1990 година .............. искам да и направя малко модификаций като подменя някои части от двигателя за да й овелича вървежа .......... интересуваме дали мога да и сложа вентилирана глава ....... други бутала и биели ?
ПС: ако може без отговори на типа..... "продаваш тоя взимаш друг" .....просто питам като човек дали има възможност или не
mod edit: dobrinb
Вентилирана глава, други бутала и биели на 1.6 моно?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: един малък и прост въпрос
duff написа:интересуваме дали мога да и сложа вентилирана глава ....... други бутала и биели ?
Дори и да е възможно, е финансово неоправдано

Лично на мен ми допада идеята на Г2 с АБФ мотор, скорости от КР

- duff
- Автомобил: Seat Cordoba Coupe
- Двигател: AEE
Re: един малък и прост въпрос
musura написа:duff написа:интересуваме дали мога да и сложа вентилирана глава ....... други бутала и биели ?
Дори и да е възможно, е финансово неоправданоАко толкова много си влюбен в купето, потърси си цял двигател + скорости и там разни дреболии ще ти трябват и може да не излезе супер скъпо
![]()
Лично на мен ми допада идеята на Г2 с АБФ мотор, скорости от КР
само да си питам колега ако сложа други бутала и биели няма ли да качи вървежа ????? и другия въпрос ако и взема пълна инжекция може ли да сложа глава вентилирана глава от 1.8 16В мотор ? или просто си правя празни илюзиии
- duff
dj_nako написа:значи с отговор "продаваш тоя взимаш друг" не става.става с "продаваш тоя + 2000 лева" и чак тогава взимаш друг.
а към тебе колега имам друг въпрос

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Най лесно можеш да го направиш 1.8 с бутала и колянов вал от ГТИ,а ако ти се занимава и имаш частите можеш да сложиш и главата от ГТИ-то заедно с инжекцията
И тогава твоето голфче става по към 112 коня
(говоря ти за малкото ГТИ) Незнам от винтилов голф главата как ще пасне на твоя блок
,имат известни различия 

- duff
ivkata написа:Най лесно можеш да го направиш 1.8 с бутала и колянов вал от ГТИ,а ако ти се занимава и имаш частите можеш да сложиш и главата от ГТИ-то заедно с инжекциятаИ тогава твоето голфче става по към 112 коня
(говоря ти за малкото ГТИ) Незнам от винтилов голф главата как ще пасне на твоя блок
,имат известни различия
това ще е един от вариянтите .... бутала и колянов вал от 1.8 ГТИ, за разпределителен съм решил да поръчам Шрик-че но има време

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: Вентилирана глава, други бутала и биели на 1.6 моно?
duff написа:извинявам се много колеги за тъпия въпрос ........... колата ми е Голф-че 2 1.6 моно 1990 година .....
извинен си, ама..
голф мк2
1.6
моно
1990
хич не ми се връзват понятията....
не знаеш к'во караш ама си решил да правиш конверсии.
- duff
golfer написа:duff написа:извинявам се много колеги за тъпия въпрос ........... колата ми е Голф-че 2 1.6 моно 1990 година .....
извинен си, ама..
голф мк2
1.6
моно
1990
хич не ми се връзват понятията....
не знаеш к'во караш ама си решил да правиш конверсии.
колега нещо май ти си в грешка ........ колата ми е 1.6 моно 90 годинка защо мислиш че те лъжа?
Ако можеш дай ми само инфо но-подробно описани части за това което трябва да и взема на моята колица и живи и здрави ще и пусна тема
П.С: ще съм ти много благодарен
- duff
Stenly написа:Прави хибрид към 1,8 както ивката ти каза.Намери ГТИ мотор дали ел или механична инжекция сложи железата в твоя блок да запазиш номера на мотора и си готов но иска работа много това е.Хубавите неща бавно стават.
значи само това може да му направя виждам че всички сте единодушни ......... глава от друг двигател няма да стане на моето моно .......... а мисълта ми е буталата ще паснат ли на цилиндърите или ще трябва да ги разширявам ???
И още един въпрос буталата ще имат ли съвместимост с главата?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
duff написа:колега нещо май ти си в грешка ........ колата ми е 1.6 моно 90 годинка защо мислиш че те лъжа?
само да уточниме за протокола моното кой по-точно модел е:
pierburg 2EE или pierburg 2E2