ск. кутия за 2.7 битурбо?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
G60

ск. кутия за 2.7 битурбо?

Мнениеот G60 » Вто 05 яну 2010 12:18

Колеги,изникна ми много добра оферта за мотор 2.7 битурбо от АУДИ РС4,проблемът е че моторът е без скоростна кутия и турбини(турбините евентуално няма да са проблем казаха ми че от 1.8Т ще свършат работа в което не съм 100% сигурен но както и да е) :? Имам намерение да го сложа на мястото на стария мотор(ВР6 а колата е VW Corrado) Работата е там ,че дори не съм виждал такъв двигател на живо и нямам представа какви трудности ще срешна при евентуалното му слагане. Наясно съм ,че моторът е надлъжно разположен(все пак е АУДИ :) ) Мисля ,че може би кутия + всичко останало от АУДИ 80 2.3 куатро евентуално би паснала но тогава ще се наложи основно преустроиство на цялата кола което ако има друг начин много ми се иска да избегна. Мисълта ми е: има ли скоростна кутия от VW която може да се куплира с този мотор и евентуално ще удържи на въртящия момент и конете на този двигател. Не държа да е 4х4 дори за момента бих предпочел да е само предно :oops: Ще помоля колегите които имат реална представа за какво става дума да си кажат мнението,бладодаря предварително :да:

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ск. кутия за 2.7 битурбо?

Мнениеот paco » Вто 05 яну 2010 13:10

То е ясно за скоростите, че само от Ауди Куатро ще удържат, но нали се сещаш, че за да влезе този мотор в Корадо то трябва да стане и с друго магара...окачване..кормилна система. Това си е един проект дето хич и не мисля колко касапски ще е за колата. По-лесно ще сложиш петак 2.2-2.3мотор отколкото този.

Изображение
Изображение
http://www.s2forum.com/forum/showthread.php?t=28534

РАСО

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 05 яну 2010 14:15

Aз си мислех за мотор 3,7 от ауди А8, но филма ми се видя голям и коша на 4-ката малък и се отказах. Както каза Пацо по-лесно ще ти е с 5-ка от С2

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Вто 05 яну 2010 14:58

Снимката на блока в коша съм я пуснал имено за да се види за какво насаждане и разположение иде реч. Виж къде трябва да е и кормилната рейка...проблемите за решаване са повече отколкото ползата. Все пак говорим за куабатура 2,7 а един ВР6 е 2.8-2.9...за чий дявол да се мори човек с насаждане на ве-обаразен шестак тогава :|

РАСО

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 05 яну 2010 15:34

paco написа:Снимката на блока в коша съм я пуснал имено за да се види за какво насаждане и разположение иде реч. Виж къде трябва да е и кормилната рейка...проблемите за решаване са повече отколкото ползата. Все пак говорим за куабатура 2,7 а един ВР6 е 2.8-2.9...за чий дявол да се мори човек с насаждане на ве-обаразен шестак тогава :|

РАСО

И аз съм на това мение, за средствата и труда който ще положи спокойно може да турбинира ВР-а и да се радва на конете.

G60

Мнениеот G60 » Вто 05 яну 2010 17:22

leonardo_vd написа:
paco написа:Снимката на блока в коша съм я пуснал имено за да се види за какво насаждане и разположение иде реч. Виж къде трябва да е и кормилната рейка...проблемите за решаване са повече отколкото ползата. Все пак говорим за куабатура 2,7 а един ВР6 е 2.8-2.9...за чий дявол да се мори човек с насаждане на ве-обаразен шестак тогава :|

РАСО

И аз съм на това мение, за средствата и труда който ще положи спокойно може да турбинира ВР-а и да се радва на конете.

Ползата от този мотор е ,че в стоково изпълнение е 380к.с. :) а и спокоино ще удържи на доста повече мощност която за разлика от ВР6 може да се постигне с доста по малко усилия и средства. За турбиниране на ВР-а ще ми трябват доста повече от 3000лв :lol: а моторът от РС4-та ще го взема за толкова. Но по принцип наистина не ми се иска да преправям сериозно всичко за да мога да напъхам мотора в корадото,за това се надявах да има някакъв вариант с друга кутия която да позволи напречно разположение на мотора но явно няма да мина метър :oops: По принцип замислям и друг вариант да си купя АУДИ А4 куатро и да сложа мотора в него,но за сега ще се въздържа. Мерси за отговорите все пак :обичам ви

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Вто 05 яну 2010 18:21

Насе едно от тези долните + този мотор ще стане чудна работа . Дълга и много широка ще стане да се сложи този V мотор в корадото без значение положението му :| :arrow:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 5976238096

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 4110161206

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Вто 05 яну 2010 18:57

3000 лева мотор 1500 -2000 скорости турбините незнам кви пари че ги намериш кардани мардани полуоски ер погледни му на тоя тошко вр6 кви са му излезнали цените труд части и такива... и мисал че е добре за парите си като са ти големи кубиците тругото което е е на тоя абфа горе долу са около 10 бона мани по дбр не влзиай у филма карай си 6така и така ...

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Вто 05 яну 2010 19:55

Май по изгодно би излезнало да закупиш едно куатро 2.6, ще се спестят доста главоболия,иначе спор няма тоя мотор си заслужава :Mr Green Fun

пп.
:офф След катo става въпроса за swap свързани с вр6 ..р32 трудно ли ще се присъди на мк3 2.8 на предно скоростите дали ще стават(че доста изгодно ми предлагат едно донорче mhihi )

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 05 яну 2010 20:17

Братле мислиш щуротии, 800$ са буталата, там някъде са и биелите за вр6,имай в предвид обаче че 400коня на колелата си държи с оригиналните железа. Едно е да си ревизираш и ъпгредваш мотора, съединителя... за тези пари, друго е да вземеш някакъв дето не се знае на какъв хал е, а после монтажа... безсмислено е, макар че си правиш сметката да избиеш лев продавайки твоя :wink:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 05 яну 2010 20:23

vr6vr6 написа:...
:офф След катo става въпроса за swap свързани с вр6 ..р32 трудно ли ще се присъди на мк3 2.8 на предно скоростите дали ще стават(че доста изгодно ми предлагат едно донорче mhihi )

Я малко раздухай, че си търся кутия 02М от 6-цилиндров-демек 2.8 или 3.2

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 05 яну 2010 21:00

G60 написа:Колеги,изникна ми много добра оферта за мотор 2.7 битурбо от АУДИ РС4,проблемът е че моторът е без скоростна кутия и турбини(турбините евентуално няма да са проблем казаха ми че от 1.8Т ще свършат работа в което не съм 100%

Турбините ъпсурт да станат от 1.8Т, 2.7мотора от РС4 е с К04-025 турбини, които са различни от К03 турбините дето се слагат в 150-180коньовите 1.8Т и от К04-турботата дето ги има в 210-225коньовите 1.8Т-та.

И замисли се, че е доста трудно и безсмислено да се преправя надлъжно разположен мотор за монтаж в кола с напречен мотор. То при завоските Аудита Б5 С4/РС4 едвам се събира този двигател и за по-сериозно манипулации трябва да се вади :idea: .

По-лесно такъв мотор би паснал на Ауди Купе или Б3/Б4, даже има такива проекти не малко.

Има и 2,7Т мотор напъхан в С3, но пак филма е голям. :lol:

Потребителски аватар
set16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот set16v » Нед 10 яну 2010 18:21

аз знам няколко РС4 /разбира се не в БГ. /който извърхлиха 2.7 би-турбо двг.и монтираха именно архайчният 2.8л.12кл. в колите :lol: при едни и същи коне ВР6-цата дава повече от половин секунда на 400м.

vidolov
Автомобил: golf2 vr6T 4Motion
Двигател:

Мнениеот vidolov » Нед 17 яну 2010 12:07

alpine написа:Насе едно от тези долните + този мотор ще стане чудна работа . Дълга и много широка ще стане да се сложи този V мотор в корадото без значение положението му :| :arrow:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 5976238096

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 4110161206

др ни кола е с такъв мотор пешо(174к.с) и бих казал че вр6 е доста по добър от него!аудито в ниските е доста заспало и мн трудно се развърта,а вече ако има принудително пълнене нз как щее....но пък вр6 с принудително какво прави...тошо вр6 какво му прави голфа...направо нестъпа на земята....според мен наско направи си вр6-цата и щеси 100 пути по доволен отколкото да губиш време да праиш трансплантации и нерви!затова по добре си поиграи с твоя мотор и щеси по доволен гаранция :да:

Потребителски аватар
mmt-kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmt-kj » Чет 11 мар 2010 22:16

няма невъзможни неща!!!
ето как изглежда V8 в кош на КОРАДО
corrado v8 audi.jpg

честно казано много ме искушава идеята за R32 bi turbo.
http://vbox7.com/play:2efd074a
а какво ли може да се изцеди от R36 ????? мога само да предполагам.

Върни се в “Силов тунинг”