Цокъл за смяна на чиповете на ECU - Къде???
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цокъл за смяна на чиповете на ECU - Къде???
Brezel ми каза, че е хубаво да сложа цокъл, на който няма да е необходимо да се запоява и разпоява чипа, който се слага. Та питам - има ли някой, който да сърши тази работа. И дори да не се слага такъв цокъл, има ли кой да направи това със смяната на чипа?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Ами има, ама съм ти далече, цокли като весници има ги във всеки приличен магазин за ел. компоненти. Тръгваш по ул. Сердика например и без цокъл няма да се прибереш. Първо отвори ЕCU-т0 то да видиш какъв тип ти е цокъла. A да и още вземи най-качествения, който можеш да намериш, че вибрациите в автомобила не прощават.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
L&R написа:... Първо отвори ЕCU-т0 то да видиш какъв тип ти е цокъла. A да и още вземи най-качествения, който можеш да намериш, че вибрациите в автомобила не прощават.
Все още Dobrinb не ми се дал номерата на ЕЦУто и чиповете но съм 99% сигурен че чиповете са PLCC 27C010 което ще рече че става въпрос за цокъл PLCC 32.
L&R да те питам само понеже виждам че си на ТИ с тея неща. Абе да знаеш някъква разлика във начина на работа между 27С010 и 27SF010. Знам че 27SF010 се ползва многократно щото се трие по електронен път и т.н. Питам щото тук от доста време слагат такива вместо 27С010 (става въпеос за OTP) щото ако нещо не е догоден някой чип или се изисква промяна не е нужно да се взима нов. Таааа в един друг форум малко ме оплюха че съм тъп и не ги разбирам нещта и аз взех да се чудя. По нета проверих и навсякъде си пише че двата типа могат да се заместват един друг.
Благодаря ти предварително
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
Brezel написа:
L&R да те питам само понеже виждам че си на ТИ с тея неща. Абе да знаеш някъква разлика във начина на работа между 27С010 и 27SF010. Знам че 27SF010 се ползва многократно щото се трие по електронен път и т.н. Питам щото тук от доста време слагат такива вместо 27С010 (става въпеос за OTP) щото ако нещо не е догоден някой чип или се изисква промяна не е нужно да се взима нов. Таааа в един друг форум малко ме оплюха че съм тъп и не ги разбирам нещта и аз взех да се чудя. По нета проверих и навсякъде си пише че двата типа могат да се заместват един друг.
Благодаря ти предварително
Да се използват в днешно време памети OTP не ми се вижда оправдано, SF010 e flash епром, триеш пишеш колкото си искаш. Преди години разликите в типовете памети бяха големи сега флашовете са доста евтини и най-добре ползвай тях , когато има възможност. Разлика в работата няма има разлика в начина на програмиране и принципа на съхраняване на информацията в самия чип.
Сега има и нещо друго разгледах pdf на двата чипа C010 е малко по бърз 45 ns време на достъп срещу 70 ns на sf010. Проверяваш задължително на орг. чип в ЕКУ-то acces time да не е по-малко от новия, че може да има проблеми.
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
SMEL написа:мойте PLCC 27C010 ще дойдат чак на 17-18 май.Ниъде не мога да намеря във Варна.И съм поръчал 70 ns./1 бр =- 3 лв./ А цокъла е с 32 крака-лесно си намерих.Ако има разлика в наносекундите/тоест да трябва да са други/ моля пишете ми.
Ами какъв ти е стария чип точно буквите и цифрите и оттам ще излезе с колко бърза памет е сметнато да работи ЕКУ-то.

-
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател:
Re: Цокъл за смяна на чиповете на ECU - Къде???
Здравейте
извинявам се за глупавия въпрос може би но SST27SF010 и въпросния 27SF010 един и същи чип ли е?
Благодаря
извинявам се за глупавия въпрос може би но SST27SF010 и въпросния 27SF010 един и същи чип ли е?
Благодаря
- L&R
- Двигател:
- Контакти:
Re: Цокъл за смяна на чиповете на ECU - Къде???
SST e производителя на чипаfantamaniaka написа:Здравейте
Благодаря