TDI конверсия...

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

TDI конверсия...

Мнениеот FreeSoul » Сря 05 сеп 2007 19:50

Такааааа както става ясно от заглавието искам да махна АБФ-а от тройката и сложа TDI двигател..........няма бе шегувам се :lol: :lol: :lol:

Става въпрос за скъпата ми двойчица. Намерил съм си едно двигателче TDI и тъй като съм замислил пъкления план в който да се вкарам в матрицата искам да заменя 1.3-то с TDI. От тази идея изникнаха респективно няколко въпроса на които се надявам да получа отговор благодарение на Вас.

1. Задължително ли ми трябва табло от 3-ка? Може ли да се направи така че всичко да си работи с TDI-то и да съм си с таблото на 2-ката?

2. Как стои въпроса с скоростите и лостовия механизъм, преправяне, пасване, нищо общо и т.н?

3. Ще ми се наложи ли да сменям полуоски,карета, дискове и т.н тоест ще мога ли да запазя нещо от окачването на 2-ката?

4. Трябва ли да сменям резервоар, някакви помпи в него и т.н?

5. Закрепяне на двигателя в коша, някакви съвпадения или нищо общо и изцяло преправяне?

Засега толкова, сигурен съм че има и още неща, но това се сещам до момента. И тъй като знам че има един човек който знае отговорите на всички въпроси ще се радвам ако удари едно рамо :wink:

Поздрави

п.с Пускам отделна тема от проектчето си, защото смятам че ще стане дълга и широка там, а тази тема се касае точно за TDI конверсията, ако модовете решат да кажат, ще си преместя въпросите в другата тема :wink:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Сря 05 сеп 2007 20:04

За да осъществиш този slap, ще ти трябва едно помещение и двата Golf-a вътре, единия твоя, а другия - донора.Иначе питай бате Niksi за съвет :wink:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 05 сеп 2007 20:13

Помещението е лесно, и батко Никси съм замесил ама дано прочете :lol:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 05 сеп 2007 21:07

1. Мисля, че ти трябват уредите от тройката.
2. Скорости от ТДИ задълже.
3. Полуоски и карета - тройкови.
4. Захващането май е различно, но за това не съм сигурен.

Извода е следния - най-добре е с кола донор иначе става съвсем мазало, то не че иначе не е.

Един майстор беше направил тая история - бяла двойка тди със спирачки от гти, обаче за съжаление колата вече е изтаванена.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Чет 06 сеп 2007 9:46

Ники , филма ще е голям :) забрави да питаш и за окабеляването дали някой може да даде схемата за да знам какво мога да направя :)

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 07 сеп 2007 11:31

абе спомням си че никси веднъж писа че ако нямаш цяла кола за донор, упражнението се обезмисля, иначе съм виждал тройков километраж наврян във двойково табло, не че беше естетично, ама ти питаш дали е възможно :lol:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пет 07 сеп 2007 21:24

1 приятелче в казармата направи това.наблъска на 2-ката си 3-ков двигател ТДИ (110 коня).не го е правил сам,но мога да го разпитам подробно какво му е било нужно,какво е сненял и т.н.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 07 сеп 2007 21:27

Ще ми бъде полезна всякаква информация, може да споделиш и с Дашо :wink: А също така направи някоя снимка досега си мислех че има само една такава 2-ка TDI, но явно не е така :wink:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 07 сеп 2007 22:27

Тъй като квото и да пиша все ще има някой по-разбирач да спори, а аз го преминах този момент със коверсията - имам какво да ти кажа, но ще е на живо, защото цяла нощ няма да ми стигне да го напиша, така че ако решиш звънкаш и идваш.
Аз като имам време ще си ъпдейтна темата със снимки и обяснения може би....... вече трети месец се возя на Г2 1.9 ТДИ и съм много много доволен.
Засега новобранеца и Пламен са казала какво е положението, но както казах за по-подробно инфо - лично.
Играта е голяма, на мен ми отне 15-ина дни при положение че не е първия мотор който сменям и имах идея какво правя.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 07 сеп 2007 22:58

Мерси Ники имаш ЛС :wink:

Потребителски аватар
1bar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1bar » Съб 08 сеп 2007 20:38

В гаража ми имам такава двоика и всичко от нея се продава пакет за директно вграждане. Включително табло с окабеляване, кутия, полуоски, електроника, преправките за дросел потенциометъра и помпата за съединителя, генерация и там каквото още е необходимо.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Съб 08 сеп 2007 20:47

перфектната оферта (смисъл всичко наведнъж) жалко че момента за мен не е подходящ ...

Потребителски аватар
1bar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1bar » Нед 09 сеп 2007 10:41

Купих колата блъсната с идеята да го прехвърля на голф МК1 и имам всичко необходимо, единствено време няма. Така седи всичко от ри месеца само го обикалям, затова отива за продаване.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 09 сеп 2007 13:41

1бар, имаш двойка на която вече е направена конверсия, или ударена тройка, че ми стана интересно :roll:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 09 сеп 2007 21:55

2-ka на която е бил мотора трябва да има.

Върни се в “Силов тунинг”