Здравейте,
Интересувам се дали някой е монтирал конусен спортен филтър на ГОЛФ 3 ГТИ 2.0 16в?
Чудя се какво да правя с двете вакуумните тръбички, които излизат от кутията на въздушния филтър?
А също и с дебитомера?
Монтаж на конусен спортен филтър на ГОЛФ 3 ГТИ 2.0 16в
Голф3 ГТИ
А как да го закрепя дебитомера за тази тръба? Не искам да го лепя, защото може след време да си сложа пак кутията.
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
г3 16в , няма дебитомер .
има само един датчик за въздушния поток (а това не е дебитомер)
и монтажа на филтър става много лесно.
Взимаш една тръба ПВЦ ф70 към 20см, сваляш датчика от оригиналната кутия на въздушния филтър, после правиш един отвор с диаметърана датчика точно по средата на тръбата, така че тои да влезе плътно в дупката, после мажеш със силикон около датчика и си готов, а да ша трябва и някаква стоика щот иначе ще се клати маркуча и може да се скъса. Това е наи елементарния монтаж на външен филтър.
има само един датчик за въздушния поток (а това не е дебитомер)
и монтажа на филтър става много лесно.
Взимаш една тръба ПВЦ ф70 към 20см, сваляш датчика от оригиналната кутия на въздушния филтър, после правиш един отвор с диаметърана датчика точно по средата на тръбата, така че тои да влезе плътно в дупката, после мажеш със силикон около датчика и си готов, а да ша трябва и някаква стоика щот иначе ще се клати маркуча и може да се скъса. Това е наи елементарния монтаж на външен филтър.
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 ГТИ
Така изглежда и затова питам.
Защото и при мен най-лесно е да отрежа от кутията тръбата, на която е датчика за температурата на въздуха
Защото и при мен най-лесно е да отрежа от кутията тръбата, на която е датчика за температурата на въздуха

- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
izzo написа:KILLER GTI написа:Screwy Screwy Screwy
?
Ми на мен не ми беше заредило още снимката колега!
Иначе да това е за 8в , ама само едно не ми е ясно този мотор не се ли правеше само за щатите с този всмукателен колектор?
Защото това не е 2е мотор а някакъв хибрид на 1.6и 101кс не му знам кода, а това като гледам тама на интеика има дросел а това след филтура маи е въздушна помпа!!!
А на АБФ-а след филтъра се слага траба с една дупка в нея там се лепи датчика за въздухо потока и готово.
Голф 3 ГТИ
Е да и аз така съм решил да го направя - с ПВЦ тръба и да залепя датчика. Ама си мисля и за по мързелив вариант
Иначе съм си набавил и плексиглас за да изолирам филтъра да не смуче топъл въздух от двигателния отсек.

Иначе съм си набавил и плексиглас за да изолирам филтъра да не смуче топъл въздух от двигателния отсек.
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ГТИ
damga написа:Иначе съм си набавил и плексиглас за да изолирам филтъра да не смуче топъл въздух от двигателния отсек.
няма деа е лошо и това да го направиш!!![/list]