Доработки на 1.8Т ..
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доработки на 1.8Т ..
Отварям нова тема да не спамваме темата TDI<>T и конкретно към 20vTurbo ми е въпроса .. след като си с GIAC чип и си на 1.1 бара, със сток турбото ли си? Не се ли стопля много?
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
20vTurbo написа:Tomcat написа:ето го моя човек![]()
Със сток турбината ли си при налягане 1.1? И аз се оглеждам за чип на GIAC, лошото е, че искат да им пратиш ECU-то, а USA е далеч. Имат някъв дилър в Европа .. Англия ако не се лъжа ама пак ми идва далеч да му се невиди?
Да, турбината е сток К03-0025. Понеже разположението на дригателя в Голфа е напреко твоята предполагам че ще е K03-0011. Добавил съм датчици за температура на маслото, налягане на маслото и налягане на турбината защото при този режим на работа е добре да се наблюдават тези неща често и внимателно.
Незнам за дилъри на GIAC в Европа, но съм чувал хубави неща за Wetterauer които са в Германия. Ако само те притесниява транспорта до щатите, аз лично мога да ти помогна. Ще съм си в София на 28ми.
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
твоя мотор с drive-by-wire ли е и всички в USA ли са такива? Знам, че 1.8Т GTI специално го пускат 2000г. в щатите?
Утре ще ходя да взема един приятел, които каца от USA така, че няма проблем с транспорта, носи ми подлакътника дори ..
За да ми инсталират чип на Ecu-то обаче гледах, че GIAC искат цялото ECU. Мен ми е твърде притеснително да го пратя и да го чакам да се върне .. оставам и без кола най-малкото! Ще им пиша директно да видим какво ще предложат.
За момента се ослушвам предимно, защото мисля да си бутна мотора другата пролет, засега съм запланувал ксенон, музика и зимни джанти/гуми, а и ме радва все още как върви.
Това, което мисля да направя е нов чип, интейка към турбото да го сменя с такъв на Neuspeed или някой с по-голям дебит, 2.5 инча даунпайп, cat-back и 2.5" генерация. Като сдаде багажа турбината ще я сменя с по-голяма .. и евентуално ще сменя кулера с фронт маунтед. Но това много в бъдещето. Ще я докарам на 220/230 hp и това ще и е ..
Някъде четох, че ефекта от чип може да се компенсира с по-голям intake, downpipe, въздушен филтър и cat-back и било по-добре, защото се запазвала работната температура и бууст-а на турбото?!
Утре ще ходя да взема един приятел, които каца от USA така, че няма проблем с транспорта, носи ми подлакътника дори ..

За момента се ослушвам предимно, защото мисля да си бутна мотора другата пролет, засега съм запланувал ксенон, музика и зимни джанти/гуми, а и ме радва все още как върви.
Това, което мисля да направя е нов чип, интейка към турбото да го сменя с такъв на Neuspeed или някой с по-голям дебит, 2.5 инча даунпайп, cat-back и 2.5" генерация. Като сдаде багажа турбината ще я сменя с по-голяма .. и евентуално ще сменя кулера с фронт маунтед. Но това много в бъдещето. Ще я докарам на 220/230 hp и това ще и е ..
Някъде четох, че ефекта от чип може да се компенсира с по-голям intake, downpipe, въздушен филтър и cat-back и било по-добре, защото се запазвала работната температура и бууст-а на турбото?!
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Да. Мотора ми е ATW, който в Европа мисля че беше AWT и е DBW. AEB от 98 до края на 99 са с кабел. Пращането на ECU-to до GIAC не е голяма работа, но това което аз лично направих е да си купя цяло ECU с чипа от частните обяави в www.clubB5.com. По този начин първо не спирам колата от движение (което и ти спомена, че те притеснява) и второ ако някога се съмнявам че чипа има някакви проблеми, просто го сменям с оригиналното ECU.
Ако има някакъв начин намери си второ ЕCU и проблема е решен, обаче внимавай защото ако колата ти има заводски импбилайзер който разпознава чипа в ключа ще ти трябва много твой човек в офицялният сервиз на VW който да го закачи за VAS 5051 машина (предполагам че вече не ползват VAG 1551 или 1552) и да го програмира с нов SKC (Secret Key Code). Моята кола няма такова нещо и не беше проблем, цената която платих за ECU-то + чипа беше по-ниска от колкото да купя само новият чип директно от GIAC. Ако искаш, дай номера на ECU-то да видим какво може да се намери. На някои от по новите модели може директно да го "флаш"-ваш през порта за диагностика и всичко става за секунди без да махаш или вадиш нищо.
Това за колекторите и генерацията дето си решил е супер и ще помогне усезаемо, но внимавай много с интейка защото при тези коли заради турбото се вдига много температурата под капака и рискуваш единственият ефект на спортният филтър конус да бъде смученето на горещ въздух което разбирасе го обезсмисля. Аз лично ползвам K&N филтър в оригиналната кутия точно поради тези съображения. Също така много важно нещо което ще трябва да смениш заедно с чипа е тъй нареченият DV (Diverter Valve) който циркулира въздуха под налягане след като се затвори дроселовата клапа обратно по тръбата на интейка, за да не продължава да нагнетява в затворената клапа. Проблемът е че заводският е пластмасов с мека "диафрагма" на която като и праснеш 1.1 бар и за един месец заминава. Моят го смених с Forge 007 който използва метален цилиндър и бутало и при малката вероятност да се развали може да се разглоби и ремонтира за разлика от оригиналният. Не се лъжи да купуваш тъй наречените "атмосферни клапани" защото въздухт който минава през DV-то е вече премерен и пресметнат за горивната смес и ако го изхвърляш навънка сместа ще стане много богата. Тези си ги купуват тинейджърите защото издават готин звук като сменят скоростите и си мислят че са много бързи и яростни
Не им вярвай на тези които ти казват, че лесно може да изкараш 50кс допълнително по какъвто и било друг начин освен с чип от този двигател. На теория може и да може, но на практика това би ти струвало 4 - 5 пъти по скъпо (най-малко).
Аз карам вече около 40000 км с чипа и нямам почти никакви проблеми, но сменям маслото редовно и само със синтетично VW 502.00. Скъпо е ама всяка гяволия се заплаща. По добре да купувам по-скъпо масло и да го сменям често от колкото турбината.
В правилната посока си тръгнал и ме кефиш много, действай и пиши какво става.
Ако има някакъв начин намери си второ ЕCU и проблема е решен, обаче внимавай защото ако колата ти има заводски импбилайзер който разпознава чипа в ключа ще ти трябва много твой човек в офицялният сервиз на VW който да го закачи за VAS 5051 машина (предполагам че вече не ползват VAG 1551 или 1552) и да го програмира с нов SKC (Secret Key Code). Моята кола няма такова нещо и не беше проблем, цената която платих за ECU-то + чипа беше по-ниска от колкото да купя само новият чип директно от GIAC. Ако искаш, дай номера на ECU-то да видим какво може да се намери. На някои от по новите модели може директно да го "флаш"-ваш през порта за диагностика и всичко става за секунди без да махаш или вадиш нищо.
Това за колекторите и генерацията дето си решил е супер и ще помогне усезаемо, но внимавай много с интейка защото при тези коли заради турбото се вдига много температурата под капака и рискуваш единственият ефект на спортният филтър конус да бъде смученето на горещ въздух което разбирасе го обезсмисля. Аз лично ползвам K&N филтър в оригиналната кутия точно поради тези съображения. Също така много важно нещо което ще трябва да смениш заедно с чипа е тъй нареченият DV (Diverter Valve) който циркулира въздуха под налягане след като се затвори дроселовата клапа обратно по тръбата на интейка, за да не продължава да нагнетява в затворената клапа. Проблемът е че заводският е пластмасов с мека "диафрагма" на която като и праснеш 1.1 бар и за един месец заминава. Моят го смених с Forge 007 който използва метален цилиндър и бутало и при малката вероятност да се развали може да се разглоби и ремонтира за разлика от оригиналният. Не се лъжи да купуваш тъй наречените "атмосферни клапани" защото въздухт който минава през DV-то е вече премерен и пресметнат за горивната смес и ако го изхвърляш навънка сместа ще стане много богата. Тези си ги купуват тинейджърите защото издават готин звук като сменят скоростите и си мислят че са много бързи и яростни

Не им вярвай на тези които ти казват, че лесно може да изкараш 50кс допълнително по какъвто и било друг начин освен с чип от този двигател. На теория може и да може, но на практика това би ти струвало 4 - 5 пъти по скъпо (най-малко).
Аз карам вече около 40000 км с чипа и нямам почти никакви проблеми, но сменям маслото редовно и само със синтетично VW 502.00. Скъпо е ама всяка гяволия се заплаща. По добре да купувам по-скъпо масло и да го сменям често от колкото турбината.
В правилната посока си тръгнал и ме кефиш много, действай и пиши какво става.
- gti
- Автомобил: MK4 R32
- Двигател: BFH 2003
- Контакти:
prj57 написа:нещо не те разбирам, вместо чип със всичките джунджурий други мислиш че ще докараш ефекта ли? щото ако е така се лъжеш, те биха били добро допълнение към чипа...... все пак кой ти казва кога колко бензин да пусне....
Aз все си мисля,че е най-добре да сложи "джунджириите" пък след това на диното за програмиране на чипа.
- gti
- Автомобил: MK4 R32
- Двигател: BFH 2003
- Контакти:
Той си го е написал човека

Не се лъжи да купуваш тъй наречените "атмосферни клапани" защото въздухт който минава през DV-то е вече премерен и пресметнат за горивната смес и ако го изхвърляш навънка сместа ще стане много богата. Тези си ги купуват тинейджърите защото издават готин звук като сменят скоростите и си мислят че са много бързи и яростни
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
то за тва тия клапани могат да се регулирта на колко да се отварят, и пак си имаш въздух в системата...... кво като се затвори дросела и после дадеш газ не се налага да дойде нов въздух ли? не съм съгласен......
идеята е че пази турбото да не пробва да се завърти наобратно, Diverter-a също не няма такъв дебит колкото BOV-a
идеята е че пази турбото да не пробва да се завърти наобратно, Diverter-a също не няма такъв дебит колкото BOV-a
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
20vTurbo написа:но внимавай много с интейка защото при тези коли заради турбото се вдига много температурата под капака и рискуваш единственият ефект на спортният филтър конус да бъде смученето на горещ въздух което разбирасе го обезсмисля. Аз лично ползвам K&N филтър в оригиналната кутия точно поради тези съображения.
мдам прав си, ще ползвам drop-in .. тук има другия проблем, че възудха е много прашен и трябва често да го поддържам после. K&N не са най-добре за BG, защото пускат доста въздух, а от там и мръсотии ..

Сега бързам доста и само прочетох на един дъх всичко, което си писал, благодаря ти - продължаваме темата като се върна след ден/два.