Поло

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
polo95
Автомобил:
Двигател:

Поло

Мнениеот polo95 » Чет 19 юни 2008 14:03

Така купих си аз едно поло 95 набор е уж с 1.3 мАтор. Нов шофьор съм 2-3 месеца стаж.Искам към края на лятото като събера пари и имам навартяни малко повече километри да си пипна мотора.Първоначално смятах да е карам има няма 1 година и да взема друга кола даже друга марка.Ама нещо взе да ми домилява Половера.Влезна ми под кожата. Сега мотора ми се вижда много слаб.Към 140 км почва да умалява.Старта ми е бавен.Не е като Corsa 1.0 ама все пак съм като мравка.Цялата ми умисал е какво да правя с какви части било с чипове или пък да се сменят бутала, глупости и прочие.Главата и блока ще се шлайфат естествено. Мислех и вариянта да му кача мотор 1.6 ама отпада.Тук в Пловдив има Пунто 1.2, 160 коня Не гоня да стане голяма бегачка и всяка седмица в бокса а просто да се дигне мотора.И най важното - ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ? Говорете ми в цифри кое колко как и защо, и къде в Пловдив или поне околията.Проекта ако си заслужава ще е със старт юли август

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Чет 19 юни 2008 14:08

Лезен въпрос с прост отговор :wink:
Не не си заслужава....тунинга на атмосверен мотор е по-скъп от такъв на принудително пълнене а резултата от 10-20конски сили отгоре е незначителен на фона на вложението.

РАСО

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Re: Поло

Мнениеот ReCaRo` » Чет 19 юни 2008 14:09

polo95 написа:Така купих си аз едно поло 95 набор е уж с 1.3 мАтор. Нов шофьор съм 2-3 месеца стаж.Искам към края на лятото като събера пари и имам навартяни малко повече километри да си пипна мотора.Първоначално смятах да е карам има няма 1 година и да взема друга кола даже друга марка.Ама нещо взе да ми домилява Половера.Влезна ми под кожата. Сега мотора ми се вижда много слаб.Към 140 км почва да умалява.Старта ми е бавен.Не е като Corsa 1.0 ама все пак съм като мравка.Цялата ми умисал е какво да правя с какви части било с чипове или пък да се сменят бутала, глупости и прочие.Главата и блока ще се шлайфат естествено. Мислех и вариянта да му кача мотор 1.6 ама отпада.Тук в Пловдив има Пунто 1.2, 160 коня Не гоня да стане голяма бегачка и всяка седмица в бокса а просто да се дигне мотора.И най важното - ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ? Говорете ми в цифри кое колко как и защо, и къде в Пловдив или поне околията.Проекта ако си заслужава ще е със старт юли август

предполагам говориш за турбинираното пунто :roll:
то проекта си зависи от теб, никой не може да ти каже какво да правиш преди да си определил някаква сума която можеш да отделиш :wink:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 19 юни 2008 14:10

Пунтото попринцип (ако е тоя двигател дето си мисля) е 1,4 и е 136 кончета ;) а с чипче от брезел (пробвано със stack-а, а не със snark-а че с него счупихме двигателя :lol: ) полудява ;)
с 2 думи трябва да дадеш толкова пари колкото струва полото за да го направиш 160 коня.. дори малко повече

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Чет 19 юни 2008 14:11

"Първоначално смятах да е карам има няма 1 година и да взема друга кола" ето го и решението на проблема :)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 19 юни 2008 14:12

polo95 написа:"Първоначално смятах да е карам има няма 1 година и да взема друга кола" ето го и решението на проблема :)

ти си първия разкандърдисан за 8 минути :shock обикновено издържат по 3-4 страници :shock
браво
добър избор ;)
успех

Последна промяна от Vizor на Чет 19 юни 2008 14:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ReCaRo`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReCaRo` » Чет 19 юни 2008 14:12

скачай на някой абф или кр и си ти човека :wink:

polo95
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo95 » Чет 19 юни 2008 14:13

Аз не целя да е 160 кончета полото го взех 3000 мога да дам 1500 за технически тунинг и то сега ги нямам на куп затова казах към края на лятото. Не повече от 1500лв не гоня и 160 коня 120 катъра ме устройват.Дори и по малко просто искам да има чуствителна разлика и да наказвам на старта некоя друга баварска 3-ка :twisted: :twisted: ако не си заслужава такова вложение - няма смисал карам е и е махам след това.

Върни се в “Силов тунинг”