Mk 3 jubi GTI-----jubi TDI

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
skary9
Автомобил: Vw MK3
Двигател:

Re: Mk 3 jubi GTI-----jubi TDI

Мнениеот skary9 » Нед 03 мар 2013 23:10

Много ми допада как се е получило :)
На каква цена ти стъпаха всичките детайли да ги направиш :rolleyes

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 03 мар 2013 23:24

GTI 16V ABF написа:Защо не потърсиш някой по различен нож за 4-ка? Аз мисля че този нож е малко банален и трябва да е по ръбеста от пред отдолу поне така си мисля,примерно от юбилеен голф 4 GTI :th_up иначе като цяло си е маняшко голфче :bowdown

Той тоя нож е скъсявал, представям си от ГТИ как ще се варгаля във земята...Прекалено ниска ще стане отпред...този компромисен вариант според мен се е получил доста добре ! Ако може една снимка на процеса къде и с колко се режат 2те брони ще си златен, да добием представа как става работата...на мен много ми харесва, а и като се сложат решетките и халогените ще стане кукла бронята и е много по-добре от 3ковата визия според мен....горе остават мигачите и блендите и става трепач :bowdown :th_up

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 04 мар 2013 12:54

Наистина ли мислите, че при този вариант на бронята, както е в момента колегата не е разсъждавал какъв нож да и сложи с дни...?!? :screwy

Всякакъв друг нож ще и седи ужасно грубо, щото 4-ките са по-широки.

Потребителски аватар
Special mk3
Автомобил: Vw Golf Mk3
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Special mk3 » Пон 04 мар 2013 13:34

Йоански,просто не са прочели темата на момчето добре,поради причината че е използвал оригиналната горна част от бронята а от мк4 долната за да си побере отзад кулера,от там му идва проблема с нож/а на броня !

П.п колата ти и на Adrian-AAA са ми фаворити сред дизелови,както неговия така и твоя са изключително добре изпипани,и се движите в една насока която,най-много ми харесва повечето конски сили под капака !!

Потребителски аватар
bace_go6o
Автомобил: lek
Двигател: AFN 97

Мнениеот bace_go6o » Пон 04 мар 2013 16:47

Прочел съм темата преди много време! Знам че бронята е направена от две половини, от 3ка и 4ка! С цел кулера да се събере по-лесно, по-лесно, а не просто да се събере, защото и с оригинална 3-ова броня, пак ще се събере... Просто на мен лично не ми харесва тази визия на бронята, само бронята! В частност крайната долна част, демек ножа ... ЯСНО, че не може да се сложи широк от 3ка, не съм малоумен! Но според мен тука се опитваме да направим нещо като микс от 4ка и 3ка ... 3.5 ли го наричахте? Ми слагай директно цяла броня с фарове от 4ка и ще е по-добре... Както и да е, да отклоним мислите си от моето мнение, просто изказах наблюдение ..

Успех!

Потребителски аватар
GTI_16VT
Автомобил: 1997 Golf mk3 20 Jahre
Двигател: 300+ whp TDI

Мнениеот GTI_16VT » Пон 04 мар 2013 18:17

Стига сте спорили за глупости,ножа е ясен какъв е и какъв ще бъде.И аз съм мислил вариянт с юби нож от 4ка,обаче първо че е много широк и второ ми се струва,че ще седи малко като подарен на колата.Този,с който съм в момента е подкастрен на половина,че да не изстържа асвалта на цяла Варна :mhihi

През уикенда решихме да доизкараме още някое друго магаре от мотора и благодарение на Тони имаме налични още 10к.с и 30 нм на гуми.Всичко това с наличните железа по мотора без ъпгрейди.

Ето и една снимка с наложени двете графики преди/след.

Изображение

С две думи,точно 200 коня на гуми :scare3 :eusa_boohoo :zork-metal-smiley

А ето и едно клипче 0-200 км/ч.Тука съм още със старият софт,зимни гуми и малко липсващ тракашън.

http://www.youtube.com/watch?v=2I3pcLgN0Ts

Като за евридейка бива,не е чак толкова скучна :mhihi

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Пон 04 мар 2013 18:46

Евала за колата просто невероятна :th_up
В силово отношение колата така ли ще остане или ще има още Hp :question

Потребителски аватар
GTI_16VT

Мнениеот GTI_16VT » Пон 04 мар 2013 21:42

В никакъв случай няма да е това крайният резултат,има още доста да се желае като мощност.Все пак мотора ми е напълно стоков,даже не е и отварян за нищо,освен подмяна на гарнитурата на капака.Колата е още със старовременно уестгейтно турбо,има вариянти за по големи дюзи и модове по помпата.Също така има какво да се желае и по газоразпределението.С две думи още почти никакъв сериозен тунинг не сме направили.
Но на този етап ще остана така,надявам се до края на годината да има развитие.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Пон 04 мар 2013 21:45

Голяма сила е юбито :flag_bulgaria :th_up

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Пон 04 мар 2013 22:09

:36 Най ми харесва как се появява след модовете ограничителя като на бензиновите.
Ускорението ме устройва(меко казано :icon_lol ) лично мен за евридейка. Трябва да се заемам аз в скоро време.

П.П. Пускам си пак клипа :mhihi

Потребителски аватар
GTI_16VT

Мнениеот GTI_16VT » Пон 04 мар 2013 23:55

Ами действай,кво чакаш :biggrin
Това е идеалния вариянт за що-годе пъргава кола с нисък разход на гориво.

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Вто 05 мар 2013 0:35

Една идея да ти дам за бял километраж, от бензинка Юбилейния до 240,аз съм с такъв и си бачка вярно (и оборотомера само дето е до повече обороти) а така като гледам на 6-та километража ще ти свърши :mhihi

Аз в момента с 5 степенната съм до 200 на 4300-4400об. по спомени(но не съм сигурен) и вече турбината малее и неще повече,но дори и след модовете ще ми малее тази кутия. щото тука в Германия има много аутобани без ограничение и 200 малее по някога :screwy.

Не съм се разтърсил още за по дълга кутия и не знам дали има или поне 5-та по дълга да изнамеря(за кутията ми CYP).
харесва ми и с 4-та кутия как си го направил,но е много сложно на тоя етап за мен.

Потребителски аватар
GTI_16VT

Мнениеот GTI_16VT » Вто 05 мар 2013 1:54

Adrian-AAA написа:Една идея да ти дам за бял километраж, от бензинка Юбилейния до 240,аз съм с такъв и си бачка вярно (и оборотомера само дето е до повече обороти) а така като гледам на 6-та километража ще ти свърши :mhihi

И аз съм се замислял за по-голям километраж,ама така като гледам на новите табла май не може да се правят хибриди от 2 в 1.На старият ми голф бях си събрал от 2Е километраж и ААЗ оборотомер и работата стана добре 240км/5000 об,ама те бяха от старият модел.Тука май няма вариянт за такъв хибрид :banghead

Adrian-AAA написа:Не съм се разтърсил още за по дълга кутия и не знам дали има или поне 5-та по дълга да изнамеря(за кутията ми CYP).
харесва ми и с 4-та кутия как си го направил,но е много сложно на тоя етап за мен.

Има дълги 5 степенни кутий.Като стигнеш до дам драсни едно лично да ти покажа вариянти :wink
А относно 6 ст.кутия вярно е малко тегаво положението,не чак толкова от самият монтаж,колкото до инвестицията за части,обаче работата е коренно различна с нея.Остави това,че максималната скорост е по-голяма и разхода извънграда се облекчава.Според мен много по-добре са подредени предавателните числа(виж колата ми е с малък диапазон на мощност и не лагва никъде).Другото,което ме кефи адски много е че превключването на самите скорости е много по-прецизно и точно в сравнение с 5 ст.кутия.Имам един приятел дето вика за неговата кола 1ва ск. в пепелника,2ра в багажника,3та в жабката,4 та м/у краката на жена му :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Вто 05 мар 2013 8:35

И мен сериозно ме интересува играта с километражите че минавам от 1z на ASZ и колометраж до 200км/ч някак си не ме кефи особенно :) някой ако знае дали е възможен хибрид да свирка ако не скоро ще опитам :)

Потребителски аватар
GTI_16VT

Мнениеот GTI_16VT » Вто 05 мар 2013 12:46

rabotnika написа:И мен сериозно ме интересува играта с километражите че минавам от 1z на ASZ и колометраж до 200км/ч някак си не ме кефи особенно :) някой ако знае дали е възможен хибрид да свирка ако не скоро ще опитам :)

Най-бързия и лесен ъпгрейд е с табло до 220 км/ч. :biggrin
Обаче ако ти идва малко,както е при мен работата е по смотана.
Едининият вариянт е да монтираме по-старите километражи.Там е възможна комбинация 260км/5000об,ама визията е малко дървена според мен. :biggrin
Най-добре ще стане евентуален хибрид 240/5000 от новите табла,ако е възможно.
Лошото е че нямам излишно такова,а не ми се разглобява моето да видя дали изобщо ще стане работата.

Върни се в “Оптичен тунинг”