ubahob-0102 написа:А фланци от 5х100 към 4х100 могат ли да се измайсторят ?
да вдигна и аз малко темата, че чакам отговор на твоя въпрос
ubahob-0102 написа:А фланци от 5х100 към 4х100 могат ли да се измайсторят ?
_HepBaka_ написа:Привет и от мен.
Влезнала ми е мухата за тази интервенция и се чуда кой е по - удачния вариант от 4х100 на 5х100 или главини от голф 3 може би?
преди малко се обадих на тази фирма http://www.etebg.com и ми каза горе долу за фланен (4х100 на 5х100) излиза около 90 лева алуминиев и дебелината е 22мм
Дайте някакъв вариант ако някой знае
![]()
![]()
![]()
parno написа:колеги какви по-дълги болтове и от къде се набавят хубави такива ?
става дума за фланци 15мм
vlado0o^ написа:Я да питам сега аз знаещите един въпроскарам тройка гти която както всички знаете е с 5х100...купих си кершер кармона 16х9 и за да ги сложа съм стигнал до варианта да мина на 4х100 заради глупавото ЕТ на предните спирачки
и заради това минаване на 4х100 знаете колко още части се сменят...
Гледам че разпробивате дискове и главини...та въпроса ми е някой правил ли е 5х100 дискове и главини на 4х100? Имам едно на ум че болтовете на гти са по-дебели и да не се получи застъпване на дупките.
vlado0o^ написа:Аз на 100% ще правя тази интервенция отпред..пропусна да споменеш че и външното каре се сменяпросто като гледах разпробиването ми хрумна че мога преди да монтирам всичко от всеки друг голф без гти с делящ супорт да направя главините и новите дискове 280мм 4х100 да имат и размер 5х100
от цялата работа печеля че мога да си запазя сегашните джанти за зимни и няма да сменям задни дискове,накладки и лагери с такива с 4 болта.Само че доколкото съм запознат болта на гти е 14мм а обикновените болтове са 12-ки..Гледам снимките и забелязвам колко близо са отворите за 4 и 5 болта на колегата ChronoS... дали при разпробиване за 14 мм болтове няма да остане никакво месо(грубо казано)при тези близки дупки..
П.П.И още един плюс да си направя колата на 4 и 5 е,че имам фиксиращи фланци за 4х100 за кершера.
Определено трудно би ме разбрал някой май....
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта