Проект BlueStorm ~ murder

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проект BlueStorm ~ murder

Мнениеот murder » Пон 07 мар 2011 2:14

Здравейте колеги, мисля че дойде време и аз да пусна тема за проект (мисля че е някаква зараза от клуба :Mr Green Fun love.vw )

Първо ще започна от там от където все още нямах Голфи..... През 2007г. пред нас често спираше една златиста двуврата голф 2-ка със стикер love.vwcluborg Караше я някаква възрастна жена, явно е закупила колата от някой, който е бил във форума. Голфа ми харесваше как изглежда и ми стана интересно какво ли има на този сайт... докато дойде и момента да вляза и да проверя. И така...... след като си направих регистрация започнах да чета доста теми от което ми стана доста интересно. След месец, два ми предстоеше да купя първата си кола.
Тръгнах по автосалоните тук във Варна с цел да търся нещо от ВАГ групата и по точно Поло 6Н, но за тогаващните ми знания реших като ще е Поло, по-добре да е Голф.... :mrgreen: Говоря за размерите на колите.
Нямах си никаква представа от коли и започнах да търся Голф3. Спрях се на няколко коли от които избрах моята: мк3, 1.6i - 75к.с. 4/5 врати. 1997г. с климатик, някакъв MovieEdition за 5400лв.
Това което ме грабна в нея бяха сивите километражи на последните тройки които имаше :screwy
Сигурно от сега ме имате за луд..... защо "BlueStorm" ли....? Ами първо заради заводската боя която има - някакъв синио-лилав металик, който си мени цвета според светлината и второ заради крайният проект, който виждам аз :да:

На 14.09.2007г. я купихме след което последваха обичайните регистрации и главоболия със смяна на консумативи. Тук ще вметна, че е италианка и имах в началото доста проблеми... :beat_butt2
Постепенно започна да слуша и да се разбираме, след което взех първата си придобивка: Cd Sony gt310 :oops:
Ето и първите снимки които и направих:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След известно време се престраших и реших да отида на Варненските сбирки, където още си спомням първият път колко ме беше срам :oops: Там се запознах с много приятели, които и до ден днешен са приятели в истинският смисъл на думата(по-късно ще ги спомена). Срещите ми харесаха, виждах различни коли и хора и започнах да ги посещавам всяка седмица. Сдобих се и аз със стикери на клуба :drunk И така станах част от голямото VW семейство.... започнаха се банкети и срещи и много яки моменти с love.vwclub :обичам ви

Изображение
Изображение

Ето и едни от първите ми снимки в клуба:
Изображение
Изображение

А тези двамата (alpine и fiuta) са главните виновници да се захвана с колата си, да пипна това-онова, след което започна да ми харесва :Mr Green Fun
Изображение

В началото, когато все още не разбирах нищо бях сложил едни модерни тасове - Spinners-и
Бяха си гъзария, но сега ме е срам даже да погледна и снимките от тогава :063:
Въртяха се на едно място и по светофарите само се побутваха в колите като сочеха тасовете които са ми първият подарък от форума от колегата (Insect) :beer
Изображение
Изображение
:lol

След това с колегата Insect с няколко бири и приказки сложихме фолио на двете странични стъкла на задните врати:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Няколко месеца по-късно се сдобих с по-голямо гърне от Пасат и махнах катализатора.
Звука на колата се промени значително :applause:

Изображение

Последва закупуването на БиКсенон 8000к от форума, права решетка с 2 ребра от ГТИ, затъмнени бленди, халогени и мигачи на Депо, както и широк нож.
За съжаление изгубих снимките при тяхното слагане, ето това е една от първите с тях:
Изображение

В началото на 2009г. един ден с колегата Toxy_07 решихме да си направим една фотосесийка край буната.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Около една година поради различни причини, колата се караше в този и вид. Постъпиха промени в озвучаването. Купих си бастуба JBL CS1204T, усилвател Pioneer GM-5400T и нови кабели, след което музиката в колата започна да става по-приятна
Изображение
Изображение

Дойде пролетта на 2010г. и си търсих лети джанти с летни гуми и чрез форума намерих това, което исках и така се наложи да пътувам до Бургас (в същият ден когато беше събора на Крушунските Водопади) за да се срещна с колегата Winner25. Яд ме е, че пропуснах събора, но това беше единствения близък ден в който можехме да се срещнем там... Джантите които избрах и взех са Borbet BS 2x7,5J & 2x9J с гуми 215/40/16

С нетърпение веднага ги сложих:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от murder на Пон 07 мар 2011 2:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проект BlueStorm ~ murder

Мнениеот murder » Пон 07 мар 2011 2:16

След около 2-3 месеца, лятото на 2010г. постъпиха още промени.
Старото фолио на задните две стъкла беше махнато, защото не беше направено добре, а и беше от евтиното и се скапа с времето. Замених го с цялостно затъмнение на всички стъкла с американско фолио LLumar. Задните врати и багажника се затъмниха на 100%, а останалите на 50%. Получи се перфектно, а и предпазва от слънцето :uuoooh:

Благодарение на един от приятелите ми Toxy_07 получих два подаръка: Спортно гърне двуцевка на NesSport и оригинален волан от ГТИ. :kissy:
Изображение

Месец по късно бях тръгнал с жената на екскурзия и се отбихме през Горна Оряховица за да се срещна с колегата G60 от когото купих предни спирачни дискове, шенкели, супорти и апарати от корадо Г60 (4х100 на 280мм) след което последва освежаване като ги поизчистих и пребоядисах в червено и бяха монтирани на колата. Започна да спира много по-добре :bowdown
Изображение

Веднага след това дойде ред на стоковото окачване да бъде заменено със спортно. :banana
Изображение
Взех си койлоувъри на SuperSport от doktora_gti, които бяха монтирани от alpine и alpine_j :yahoo:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
С тях колата придоби приличен вид... :D

След това обмислях много варианта за фарове, исках да е нещо по-различно и реших да направя нещо от едносекционните оригинални фарове :drinking: Дали се е получило добре, вие ще кажете :gruebel :hmmmm
Когато правех фаровете имах и помощта на жената, братовчедка ми и Toxy_07 :обичам ви

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Следващата стъкпа с фаровете беше затъмнението им с фолио.
Затъмних ги в с.Рогачево при miro-folio

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

В края на 2010г. избрах оригинални BBS-ки 15" от GT за зимни и им сложих
чисто нови 4бр. зимни гуми на Fulda 195/50/15

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последните снимки на Голфи са от преди седмица. Гледам много много да не я карам в лошо време.
Сега като се запролети мисля да стегна Борбетките + някои други тайни за в момента :twisted:
Това е моят вкус и за напред ще го развивам.

Бих искал да благодаря първо на жената, че е до мен във всяко едно мое решение и че ме подкрепя :Обичам те
Благодарности за помощта до момента на всички приятели и по специално на Toxy_07, alpine, Insect, npu3pak и всички останали от клуба!!!
love.vwclub love.vw

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 07 мар 2011 2:41

Колега имам въпрос.Гледам си сменил стъклата на фаровете с "кристални",а рефлекторите ти са старите ,които не са направени за такъв фар.Изобщо светят ли тези фарове вечер?Имат ли линията и тнт ?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Пон 07 мар 2011 4:26

След снимката със ''спинърите'' mhihi се бях приготвил за неква цигания и т.н,но ме опроверга напълно.Колата ти е станала супер :да:

stankoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stankoff » Пон 07 мар 2011 9:35

Много ми харесва прогреса, защото съм почитател на изчистения тунинг. Поредния автомобил от варненския клуб, който заслужава голяяяма фотосесия :wink:
Прикачени файлове
DSCN0698.jpg

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 07 мар 2011 10:07

Супер изглежда колата, поздрави! :beer А, че ми е интересно колега, има ли разлика в теглото на двата модела ББС?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 07 мар 2011 11:06

Ах,това Movie,ах тази Варна :applause: Браво.Много добре вървиш.Нали я продаваше?Кажи ми,че си я спрял от продажба.
Иначе фаровете,много добре са станали,и цвета е готин.Интериора на Movie-то и мен ме грабна преди години,и я гепих без да се замислям много :lol: По ДВГ-то ще мислиш ли промени или е рано още...
Успех с проекта :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 07 мар 2011 11:28

Доста приятна колица се е получила. Успех и за напред.
Поздрави

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пон 07 мар 2011 12:40

Супер се получава колега...продължавай в същия дух личи си че знаеш къде да пипаш :) :)

KRASEN_SPARCO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KRASEN_SPARCO » Пон 07 мар 2011 16:40

Евала Данчо страхотна визия е придобил Голфи спрял си я от продажба май просто няма смисъл толкова средства и нерви си пропилял,няма кой да го оцени.Давам ти пример като исках да продавам юбилейката идва пича казвам му цената и много е вика аз все пак си купувам Голф 3 ем прав му път,затова дръж си я и се радвай на постигнатото :applause:

Потребителски аватар
pif
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pif » Пон 07 мар 2011 17:21

И от мен ено голямо евала голфа е станал супер :да:

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 07 мар 2011 17:23

Браво , много ми харесва колата в сегашният вид :)
Поздравления и успехи занапред (То от Варна очакваме само красиви автомобили де) :) :beer

Потребителски аватар
VALENTINO_ROSSI
Автомобил: MK3 GTI 16V 20YAHRE
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот VALENTINO_ROSSI » Пон 07 мар 2011 17:28

Много добре си се насочил.....като видях тасовете направо тръпки ме побиха
но явно си се отърсил на време-сегашния вид на колата е ПЕРФЕКТЕН.
За двигателя нищо не казваш-ще има ли промени или така ще остане.

Поздрави и успех за напред :beer

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Пон 07 мар 2011 17:30

В правилната насока си се ориентирал бр :да: Продължавай напред :)

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Пон 07 мар 2011 18:29

Евала за Голфчето Дака,на живо е още по-красива колата(дори днес я засякох по Владислав mhihi ).Фаровете са станали наистина много красиви и различни на мен също ми се върти нещо подобно да направя. Пълен напред!! :beer

Последна промяна от Огито Ангелов на Пон 07 мар 2011 18:56, променено общо 1 път.

Върни се в “Оптичен тунинг”