Леко смъкване на г2
- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
Леко смъкване на г2
Искам да сваля малко мойто голфе но да го докарам само от пружините,че по стечение на обстоятелствата съм с 4 ри чисто нови амортисьора но пружините са си оригиналните т.е мойте си старите от не се знае колко год,май никога не са сменяни.Та какви пружини да си взема че да се смъкне малко Жълти ли и с колко смъкват
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
С 60/40 забрави с обикновени амортесьори ще се клатиш като Кадилак по американските клипове на брикетите!40/40 стават ама пак ебават амортесетата ако питаш мен свали една навивка от предните ти оригинални пружини ще се свали предницата с 2 см и пак ще ти вози меко и няма дерт за амортесетата,задницата не я барай ако искаш да я сваляш и нея трябва спорти амортесьори иначе има голяма опасност като качиш 3-ма дебелака отзад да ти стържат гумите в калниците !
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
didkoltd написа:С 60/40 забрави с обикновени амортесьори ще се клатиш като Кадилак по американските клипове на брикетите!40/40 стават ама пак ебават амортесетата ако питаш мен свали една навивка от предните ти оригинални пружини ще се свали предницата с 2 см и пак ще ти вози меко и няма дерт за амортесетата,задницата не я барай ако искаш да я сваляш и нея трябва спорти амортесьори иначе има голяма опасност като качиш 3-ма дебелака отзад да ти стържат гумите в калниците !
Ами ако са газови

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
bomber написа:didkoltd написа:С 60/40 забрави с обикновени амортесьори ще се клатиш като Кадилак по американските клипове на брикетите!40/40 стават ама пак ебават амортесетата ако питаш мен свали една навивка от предните ти оригинални пружини ще се свали предницата с 2 см и пак ще ти вози меко и няма дерт за амортесетата,задницата не я барай ако искаш да я сваляш и нея трябва спорти амортесьори иначе има голяма опасност като качиш 3-ма дебелака отзад да ти стържат гумите в калниците !
Ами ако са газови
Същата работа ,преди да сложа спортното бях с газови и нормални пружини които не бяха омекнали и бях сложил дори от ония гумените и пак като седнат 3-ма дебелака и опираха гумите в калниците ,дори и двама да имаше отзад при неравност по пътя като се залюлее колата пак опираха.То има и друго ,че джетата има по тежка задница ама при мен беше така,сега със спортните няма дерт не опира и 5 човека да са в колата!
didkoltd написа:С 60/40 забрави с обикновени амортесьори ще се клатиш като Кадилак по американските клипове на брикетите!40/40 стават ама пак ебават амортесетата ако питаш мен свали една навивка от предните ти оригинални пружини ще се свали предницата с 2 см и пак ще ти вози меко и няма дерт за амортесетата,задницата не я барай ако искаш да я сваляш и нея трябва спорти амортесьори иначе има голяма опасност като качиш 3-ма дебелака отзад да ти стържат гумите в калниците !
Срязаната пружина не е вече пружина,срежеш ли я ти и нарушаваш структурата и не става нищо,всяка пружина си е изчислена с точно определен брой навивки,така че мой съвет е НЕ ГИ РЕЖИ--срежеш ли ги,колата ще почне да се люшка като лодка,няма да има никаква ама никаква устойчивост,това ти го казвам от личен опит,съвет.....
Вземи си пружини 60/40 или 40/40 това вече ти ще си го прецениш,как искаш и с колко да я свалиш и си решеваш нещата....

Аз на голфа като го купих бях със стоковото си окачване и като качех по "едри" хорица отзад ми опираха гумите-бях с 15' ЕТ32 7,5J....
Тогава си купих пружини 40/40,но ще те излъжа каква марка бяха,забравил съм вече
беше отдавна
и си решех проблема,край с опирането,а поведението на колата се промени драстично,също и стойката.....
Тогава си купих пружини 40/40,но ще те излъжа каква марка бяха,забравил съм вече

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Мога да гарантирам за всичко което съм написал по-горе и до преди 2-3 месеца карах с рязаните пружини повече от година не съм имал ниакакъв дерт и не ми се е люляла колата,люлееше се преди като бях със спортните пружини 60/40 на същите тия амортесьори.Спортни пружини се слагат само с спортни амортесьори и няма как да е защотот принципа им на работа и предназначението им са съвсем различни както и на обикновените и спортните амортесьори.
Абе който каквото си иска да си слага...!
Абе който каквото си иска да си слага...!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз искам да си смъкна малко колата.ама от изчетеното разбирам:
обикновенни амортесьори + спортни пружини = не става манджата?
и че:
резни си малко пружините + обикновен амортесьор = става работата
сегашните ми пружини не ги знам какви са.доколкото съм гледал задните са черни с 2 зелени точки(каквото и да значи това)ама като кача 3 човека от зад(1 стабилно едър и 2 хилави като манекенки
)доста ми покляква задницата.ако ги резна задните няма ли буквално да си опира?
обикновенни амортесьори + спортни пружини = не става манджата?
и че:
сегашните ми пружини не ги знам какви са.доколкото съм гледал задните са черни с 2 зелени точки(каквото и да значи това)ама като кача 3 човека от зад(1 стабилно едър и 2 хилави като манекенки

- hondoman
- Автомобил:
- Двигател:
Ako ще слагаш спортни пружини слагай спортни амортесиори защото ще подскачаш като лодка като нацелиш някоя дупка един мой приятел сложи на корса GSI така и като попадне в дупка се клати половин час предницата иначе задницата е доста стабилна, аз сьм с червени пружини 60/40 на рекса и колата си е супер
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Smoke написа:обикновенни амортесьори + спортни пружини = не става манджата?
и че:
Глупости! Ще скачаш като от батут

Както колегата по-горе беше написал - рязана пружина вече не е пужина! Като нямаш кинти за окачване по-добре си карайте така и събирайте от закуски