Черен мат
Черен мат
Колеги, извинявам се предварително за глупавия въпрос, но как се води точно свалянето на гланца на черните автомобили. Сега е актуално всяка втора черна кола да е без гланц, апък това е решение ако боята ти е много надраскана, апък и добре стои
Как се постига? Само виброшлайш или има и слой боя? Интересно ми е също дали е устойчиво както обикновенната боя или е поредната безрасъдна изгъзица? Имам черно поло и би му стояла такава боя. Благодаря предварително за отговорите и безаварийни километри на всички!!!! 

- pavko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Черен мат
черната боя си е черна, тя е база, както и твоята кола в момента без лак. Разликата е, че после се нанася лак който е матов.
- vandesign
- Автомобил: Vw Golf III
- Двигател: 2E 1992y
Има акрилна боя мат-което е само боя без надлакиране.Мисля че стандокс и сикенс имат само такава.
Иначе другия вариянт е акрилна обикновенна(гланц),в която се добавя 'мат агент'към 30-50% за да матира боята.
Само с надраскване както си писал няма как да стане.
Иначе другия вариянт е акрилна обикновенна(гланц),в която се добавя 'мат агент'към 30-50% за да матира боята.
Само с надраскване както си писал няма как да стане.
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1283022
http://www.nextconceptcars.com/custom-c ... lls-royce/
Това имам в предвид, трябваше предварително да сложа снимки
http://www.nextconceptcars.com/custom-c ... lls-royce/
Това имам в предвид, трябваше предварително да сложа снимки
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
първо боята е база лак слага се специална паста в лака зада матира този готовия който го говорите за нищо не става.Второ това е пълно безумие боята излиза много ама много скъпо и аз исках да го права голфа мат.Трето ако недай си боже да удариш или стане нещо с боята при мата се пребоядисва много повече от колкото при конвенционалната боя
- bagera
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Заглавие: Черен мат
така, за много скъпото и за готовия мат-лак не съм съгласен, разбира се че от ефтините марки качество не може да се търси.
Твоя цвят може да стане мат като го матираш и след това се лакира с мат-лак
Ако искаш металик-мат си взимаш база и мат-лак или лак с мат-агент
ако искаш да изглежда все едно е пръскана със спрей можеш да си вземеш и акрил с мат-агент
според мен, най-добре е да хванеш бояджията за ръка и да идете заедно в магазина за материали и да се разберете какво да вземете
лошото на мат-а е че ако се одраска не може да се полира(ако полираш ще стане лъскаво) или на кратко казано не става за всекидневно каране( стига да не си готов да боядисваш на всеки 6 месеца)това е и причината която ме спря да се матирам
koby написа:първо боята е база лак слага се специална паста в лака зада матира този готовия който го говорите за нищо не става.Второ това е пълно безумие боята излиза много ама много скъпо и аз исках да го права голфа мат.Трето ако недай си боже да удариш или стане нещо с боята при мата се пребоядисва много повече от колкото при конвенционалната боя
така, за много скъпото и за готовия мат-лак не съм съгласен, разбира се че от ефтините марки качество не може да се търси.
Твоя цвят може да стане мат като го матираш и след това се лакира с мат-лак
Ако искаш металик-мат си взимаш база и мат-лак или лак с мат-агент
ако искаш да изглежда все едно е пръскана със спрей можеш да си вземеш и акрил с мат-агент
според мен, най-добре е да хванеш бояджията за ръка и да идете заедно в магазина за материали и да се разберете какво да вземете
лошото на мат-а е че ако се одраска не може да се полира(ако полираш ще стане лъскаво) или на кратко казано не става за всекидневно каране( стига да не си готов да боядисваш на всеки 6 месеца)това е и причината която ме спря да се матирам

Благодаря на всички за отговорите, вече ми стана ясно за какво става на въпрос!
Безаварийни километри ви пожелавам!!!
Безаварийни километри ви пожелавам!!!Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 56 госта