Черен мат

Теми свързани с промени по външния вид и интериора на автомобила
Pundio
Автомобил:
Двигател:

Черен мат

Мнениеот Pundio » Сря 14 сеп 2011 21:29

Колеги, извинявам се предварително за глупавия въпрос, но как се води точно свалянето на гланца на черните автомобили. Сега е актуално всяка втора черна кола да е без гланц, апък това е решение ако боята ти е много надраскана, апък и добре стои :) Как се постига? Само виброшлайш или има и слой боя? Интересно ми е също дали е устойчиво както обикновенната боя или е поредната безрасъдна изгъзица? Имам черно поло и би му стояла такава боя. Благодаря предварително за отговорите и безаварийни километри на всички!!!! :beer

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Re: Черен мат

Мнениеот pavko » Сря 14 сеп 2011 21:41

черната боя си е черна, тя е база, както и твоята кола в момента без лак. Разликата е, че после се нанася лак който е матов.

Потребителски аватар
vandesign
Автомобил: Vw Golf III
Двигател: 2E 1992y

Мнениеот vandesign » Чет 15 сеп 2011 12:24

Има акрилна боя мат-което е само боя без надлакиране.Мисля че стандокс и сикенс имат само такава.
Иначе другия вариянт е акрилна обикновенна(гланц),в която се добавя 'мат агент'към 30-50% за да матира боята.
Само с надраскване както си писал няма как да стане.

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пет 16 сеп 2011 20:34

http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1283022
http://www.nextconceptcars.com/custom-c ... lls-royce/
Това имам в предвид, трябваше предварително да сложа снимки :)

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пет 16 сеп 2011 20:40

първо боята е база лак слага се специална паста в лака зада матира този готовия който го говорите за нищо не става.Второ това е пълно безумие боята излиза много ама много скъпо и аз исках да го права голфа мат.Трето ако недай си боже да удариш или стане нещо с боята при мата се пребоядисва много повече от колкото при конвенционалната боя

Потребителски аватар
bagera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bagera » Пет 16 сеп 2011 21:01

Заглавие: Черен мат

koby написа:първо боята е база лак слага се специална паста в лака зада матира този готовия който го говорите за нищо не става.Второ това е пълно безумие боята излиза много ама много скъпо и аз исках да го права голфа мат.Трето ако недай си боже да удариш или стане нещо с боята при мата се пребоядисва много повече от колкото при конвенционалната боя

така, за много скъпото и за готовия мат-лак не съм съгласен, разбира се че от ефтините марки качество не може да се търси.
Твоя цвят може да стане мат като го матираш и след това се лакира с мат-лак
Ако искаш металик-мат си взимаш база и мат-лак или лак с мат-агент
ако искаш да изглежда все едно е пръскана със спрей можеш да си вземеш и акрил с мат-агент
според мен, най-добре е да хванеш бояджията за ръка и да идете заедно в магазина за материали и да се разберете какво да вземете

лошото на мат-а е че ако се одраска не може да се полира(ако полираш ще стане лъскаво) или на кратко казано не става за всекидневно каране( стига да не си готов да боядисваш на всеки 6 месеца)това е и причината която ме спря да се матирам mhihi

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Нед 18 сеп 2011 19:28

Благодаря на всички за отговорите, вече ми стана ясно за какво става на въпрос! :beer Безаварийни километри ви пожелавам!!!

Върни се в “Оптичен тунинг”