Една от малкото промени в интериора, дори към днешна дата, са педалите, които са оригинален ВАГ аксесоар и footrest, който вече не помня защо беше aftermarket, неоригинален продукт:

- с14.jpg (86.84 KиБ) Видяна 8695 пъти
С 19ските автомобилът придоби доста по-приятен и различен вид. Пътното поведение с тях беше доста стабилно. На магистрала нямаше помен от полюшването със 16ките. Но както мнозина се досещат, големият цолаж си има и недостатъци...и то не един и два. Да не говорим, че 19ските са
тежки, майка, ок.13,6кг. Ускорението се влоши неимоверно много, особено тромаво потеглях от спряло положение. Неравностите започнаха да се усещат повече, макар да не беше непоносимо. Спирачният път се удължи осезаемо. Започнах доста да се дразня например когато исках да изпреваря на двупосочен път, което ми се искаше да става по-пъргаво. Нахлуха мисли за увеличаване на мощността на Супърба. Започнах да мисля дали да прибегна към бокс (например Щайнбауер или Рейсчип) и истински ремап. Към днешна дата мога да кажа, че се радвам, че избрах ремапа. Прецених, че за софтуера ще се доверя на западна компания, а не на "бай Иван". За целта отидох в Овърдрайв, където Супърбът бе ремапнат със софтуер на
APR (САЩ), с високооктановата, RON98 карта (имат и нискооктанова), която предполга каране само със 100 октанов бензин, което не ми е проблем. Преди мапването, на диното Супърбът е показал стокови 150 к.с. на колелата (oк.170 на двигател, вместо твърдяните от ВАГ 160), а след ремапа резултатът бе 179 к.с. на колелата (или ок.205 - 210 к.с. на двигателя) и 311 нютона. Колата живна!

За мое съжаление трябва да споделя, че когато се караше с ниска скорост и обороти - под 2000, а предавката е от 3та до 6та, при подаване на пълна газ (WOT), в в един малък диапазон от ок.100-200 оборота, сякаш когато се стоварват нютоните в ниските, се появяваха едни вибрации, които издават, че съединителят, макар и да не приплъзваше, но се бори с нютоните. Това е нещо съвсем нормално, но за него по-надолу.

- с15.jpg (56.57 KиБ) Видяна 8695 пъти

- с16.jpg (87.94 KиБ) Видяна 8695 пъти
Реших да направя естетическа пилинг процедура на задницата и да
премахна буквите от багажника (Skoda Superb). С конец за зъби лесно падат само буквите, но лепилото си остава върху боята, а с обезмаслител (Меглио) не пада

. Всъщност лепилото трябва да се напои със спирт 90% (не прецаква лака) и след това с нова (за да няма нащърбени ръбове) пластмасова шпатула за винетки буквално да се избута. Стана, ама клечах поне 30-40 минути. Бях оставил само надписът APR. Тук е моментът да кажа, че от опита, който натрупах до момента грешката ми при тази процедура бе, че не ползвах сешоар
Също така затъмних стъклата с
фолио на марката Suntek (и то 'мериканско, ха бате

), а фолирането бе изпълнено отново в Овърдрайв (ама както се сещате НЯМА смисъл да се прави там). Затъмняване на задно стъкло и задни странични на
85%.

- с17.jpg (46.64 KиБ) Видяна 8695 пъти

- с18.jpg (74.05 KиБ) Видяна 8695 пъти