Мнението ви за Suzuki Vitara

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 10 юни 2008 17:14

Преди месец бях на събор на едно село у балкана, та там кат дойдоха 4 витари, все бели, целите у кал, бяха с убави гуми и целите у кал и всичките със потрошени предни и задни брони :shock :shock :shock :shock :shock :shock едната беше без покрив и вътре цялата в кал.
Тея момчета не ги жалеха много много

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Вто 10 юни 2008 17:19

аз имам сузуки самурай 1.3ми. голям звяр е,при мен не гние,постоянно тегли ремарке с разни строителни материали,проходимостта е доста добра.разхода на гориво през лятото е 6л през зимата 26л :)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 10 юни 2008 17:56

колега от все сърце ти препоръ4вам дулгата база, някак си е по стабилна и според мен по добре седяща на пътя .моторите са 1,6 80 коня, след 91 1,6 16 клапана 97 коня (монтира се на на Гео(шевролет Тракер) , през 95 В6 мотор 136 коня, през същата година излиза и дизелов мотор 87 коня. ако си решил да зимаш такъв джип избягвай най-евтините модели :wink: толкова за моторите като цяло шасито и ока4ването са на ниво , оба4е на мокър терен е истинско приклю4ение доста своенравен автомобил бих казал е витарата . ако си се спрял на този модел :arrow: успех с избора :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 10 юни 2008 18:00

за офф роуд не е това автомобила :idea:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 10 юни 2008 18:13

За Офф Роуд Лада Нива или Уаз ;)

А Витарата не ми харесва изобщо и по нищо лично на мене

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 10 юни 2008 19:51

stoqn_g60 написа:колега от все сърце ти препоръ4вам дулгата база, някак си е по стабилна и според мен по добре седяща на пътя .моторите са 1,6 80 коня, след 91 1,6 16 клапана 97 коня (монтира се на на Гео(шевролет Тракер) , през 95 В6 мотор 136 коня, през същата година излиза и дизелов мотор 87 коня. ако си решил да зимаш такъв джип избягвай най-евтините модели :wink: толкова за моторите като цяло шасито и ока4ването са на ниво , оба4е на мокър терен е истинско приклю4ение доста своенравен автомобил бих казал е витарата . ако си се спрял на този модел :arrow: успех с избора :wink:

Много добро изказване подкрипям напълно !!

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Сря 11 юни 2008 11:01

Бащата има такова нещо от 5-6години. Впечатленията са ми, че за тези пари друго освен Нива едва ли ще се намери. Като проходимост не е нищо особено (няма блокаж на нито еди диференциал -предлага се опционално). Като двигател - ако е 16v е добре, иначе е слабичко. За екстри - зависи на какво попаднеш - на бащата има всичко без ABS. За зацепването на предния мост - доколкото знам и то е в зависимост от поръчката - може да е ръчно, а може и автоматично. Разход в града под 11,5л/100км. не пада. По магистрала - не знам. Карах я един път от Пловдив до София и това беше първата кола на която си напълни километража - 160км/ч! :lol: Цените - ако са оригинални - ДЕБЕЛОООО! :shock Гумите- и те.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Сря 11 юни 2008 11:20

Danny boy написа:само да вметна колега... при нас идват постоянно диференциали на сузуки витара.Жълтите са ги направили адски нежни и се чупят на поразия.Ако вземеш такъв джип смятай че си си взел лека кола а не джип.Един мой приятел си взе преди месец гранд витара V6 2,5л 158кс. автомат.При неговия 4x4 се включва само кога трябва да издрапаш от някъде,понеже няма междинен диференциал.Демек си караш само на задно и кога затънеш в калта ръчката да издрапаш и после пак на задно че иначе ще се видиш у ремонти.Неговата е 2003г производство не знам ти на кво си се нацелил.Те тва е.
колега, не искам да се заяждам, но при вас може би никой от собствениците на тези витари не е сменявал маслото в трансмисията на пробега, дето му дават(40 000км) или не е гледал за течове( на предния диференциал често протича десния семеринг) Иначе смея да твърдя че диференциалите точно на този модел витара е един от най-безпроблемните :) вече на по-новия модел повечето имат проблем с включването на 4Х4, но това е друга бира :)

Също мога да кажа че точно витарата е един здрав джип( за проходимост не мога да кажа тъй като не съм карал :lol: ).
Едиснтвено като фабричен недостатък(ако мога така да го нарека) е, че витара с читав дизелов мотор почти няма - по-старите(на какъвто се е спрял колегата) с маздовия мотор много често пукат глави

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 11 юни 2008 13:47

Ако е за офф-роуд, определено предпочитам Самурай. Витарата ми се види джипка за ходене на плажа и до вилата. но не и за офф-роуд в истинския му смисъл.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 11 юни 2008 13:55

stan4o_mc написа:Ако е за офф-роуд, определено предпочитам Самурай. Витарата ми се види джипка за ходене на плажа и до вилата. но не и за офф-роуд в истинския му смисъл.

Витарката е за фън.Катеренто и е нито слабо ,нито силно.За лов и разходка става.Се пак човека не е писал ,че ще ходи на офф-роуд рали или ще качва Хималайте.

Потребителски аватар
lodarski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lodarski » Сря 11 юни 2008 14:46

Един от най-добрите ми приятели има Витара и съм се возил многократно, леля ми също караше такава преди време.Според мен на външен вид става.Определено много здрава кола със скъпи части.Вози като каруца и харчи стабилно.Изобщо не е устоичива (моя приятел се обръща 2 пъти с нея по таван).
ПП На мен ми харесва!

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Вто 17 юни 2008 0:31

Колега имал съм 20 Витари а може и повече да са.В Смолян съм зарибил толкова хора с тях и до сега никой не се е оплакал от тях.Перфектната подръжка,много здрава и там кадето мине Нивата си минава и Витарата.Имал съм и всякакви други джипове,но по съотношение цена,качество,подръжка и разход на гориво няма кой да е бие.Май почти няма модел на Витара до 2003г който да съм нямал но най-коравата и икономична е 1.6m.i. 8v.

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 17 юни 2008 5:25

Stefan 0201 написа:Колега имал съм 20 Витари а може и повече да са.В Смолян съм зарибил толкова хора с тях и до сега никой не се е оплакал от тях.Перфектната подръжка,много здрава и там кадето мине Нивата си минава и Витарата.Имал съм и всякакви други джипове,но по съотношение цена,качество,подръжка и разход на гориво няма кой да е бие.Май почти няма модел на Витара до 2003г който да съм нямал но най-коравата и икономична е 1.6m.i. 8v.

Това е реално мнение...
справка http://forum.offroad-bulgaria.com

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Вто 17 юни 2008 18:19

[quote="One"]"колега" , само до преди няколко седмици направи една безмислена тема за това как си търсиш "идеалната семейна кола"...то не бяха размисли и страсти......., сега наново ни облъчваш с поредната си безмислена тема.....
айде спри се
айде спрете го "модератори" .....[/quot

като не ти харесва темата не я чети!!! Кво спамиш!

колега относно колата съм карал около 2 месеца такава (3 врати с фул екстра) и не ми допадна никак!!! Много друса и това,4е се водеше "Лукс" не го усетих и видях !!! Но двигателя е добър!!! :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”