F1 нещата май вече си идват по местата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 13 мар 2006 15:02

POLO PAVLETI написа:Моя фаворит си е Шумахер и Ферари ,и въпреки че състезанието бе перфектно в всяко едно отношение ,нямаше този хъс в Шуми струвами се. Алонсо спечели с тактика ,въпреки че и карането му беше на ниво.Кими също се представи добре но 3-то му място е до голяма степен и заради само единия му питстоп.Според мен сезона ще е безкрайно интересен.

на шуми колата беше по слаба нищо че е ферари,но аз пак съм си за шуми и се надам на другото да бие.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 13 мар 2006 17:09

Освен Нико, и Фелипе Маса караше доста добре.. в началото. Просто беше малко по-надъхан, отколкото трябваше, но определено е бърз.

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пон 13 мар 2006 17:10

POLO PAVLETI написа:...Кими също се представи добре но 3-то му място е до голяма степен и заради само единия му питстоп...

Ми що не караха и другите с един питстоп като е толкова лесно :)

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 13 мар 2006 17:30

Toledo написа:
POLO PAVLETI написа:...Кими също се представи добре но 3-то му място е до голяма степен и заради само единия му питстоп...

:да:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 13 мар 2006 17:51

Защото нямаше да имат шанс на квалификациите за място :wink:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 13 мар 2006 21:57

Аз си мисля, че Шуми тази година ще вземе своето. Титлата се печели не само с победи а с постоянство което той определено притежава. А и при тази система с точките(разликата м/у 1 и 2 - 2т.) няма да се учудя ако някой ден видим шампион и без победа!!!
Алонсо имаше само един шанс да спечели и го използва, просто голям късмет, а и май гумите на мишлен все още са по добри, за мен това обяснява как в 1-вата част Шуми дръпна с 5,6 сек. а в 2-рата не можа да настигне Алонсо.
Абе предстои ни интересна година :wink:
А що се отнася до Сена, в 1-вия пълен сезон на Шумахер(1992) новобранеца Шумахер е 3-ти :!: :!: :!: а настоящия шампион(Сена) 4-ти. На следващата Сена е 3-ти(благодарение на много силна финална серия) Шуми 4-ти, а в злополучната 1994 Той спечели първите 2 състезания, а в 3-тото и фатално(за голямо съжаление :( ) за Сена караше след него и много бързо го настигаше.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 13 мар 2006 22:15

evgenyh написа:Аз си мисля, че Шуми тази година ще вземе своето. Титлата се печели не само с победи а с постоянство което той определено притежава. А и при тази система с точките(разликата м/у 1 и 2 - 2т.) няма да се учудя ако някой ден видим шампион и без победа!!!
Алонсо имаше само един шанс да спечели и го използва, просто голям късмет, а и май гумите на мишлен все още са по добри, за мен това обяснява как в 1-вата част Шуми дръпна с 5,6 сек. а в 2-рата не можа да настигне Алонсо.
А що се отнася до Сена, в 1-вия пълен сезон на Шумахер(1992) новобранеца Шумахер е 3-ти :!: :!: :!: а настоящия шампион(Сена) 4-ти. На следващата Сена е 3-ти(благодарение на много силна финална серия) Шуми 4-ти, а в злополучната 1994 Той спечели първите 2 състезания, а в 3-тото и фатално(за голямо съжаление :( ) за Сена караше след него и много бързо го настигаше.

Значи Кеке Розберг е единствения пилот който е ставал световен шампион без нито една победа през сезона годината мисля, че е 1982. Тогава никой не го е слагал в сметките са титлата. Този човек беше мениджър на М.Хакинен и е баща на новакатази година Нико Розберг.

А отностно за началото на 90-те тогава Сена е карал със по-старата еволюция на мотора на Форд, а Шуми с последните разработки Форд, имай това впредвид и въпреки това прави уникално красиви победи на Интерлагос и Домингтън парк, това са спектакли, който никой друг не може да изнесе.
Също така в края на 80те в последното състезание от сезона, коеот е решаващо за титлата на Сузука и сблъсъка м/у него и Прост (тогава са били съотборници) Сена е прецакан и титлата е дадена на Прост, дано да си гледал това състезание. След сблъсъка Сена продължава да кара (Прост отпада) задминава всички и печели и накрая е дисквалифициран умишлено. Този човек е печелил титлите си при положение, че се състезавал с няколко световни шампиони. И в Макларън той и Ален Прост са били равно поставени (какво и в другите тимове, в които е бил) и не е имало първи и втори пилот, лесно е да печелиш при положение, че имаш кола с 1.5сек по-бърза на обиколка от другите и съотборника ти е куц кон, на който е наредено да кара след теб. Говоря конкретно за поредицата от титли 2001-2004 по скучни сезони не съм гледал. Иначе за другите му титли няма спор, че си е извоювал, и че много добър пилот. Но не мога да разбера какво толкова го възхвалявате, нужно е човек да анализира фактите.

И Алонсо си спечели много чисто, дори беше сериозно забавен от трафика, тръгна доста позиции по назад от Шуми. Ако нямаше тези проблеми с трафика Алонсо щеше да излезе най-малко 1.5-2секунди преди Шуми, ако Шуми беше първи щях да чета отново каква гениална тактика е измислил Рос Браун.
Нищо против Шуми кефя му се и съм го признал отдавна, че е един от най-добрите, но чак пък толкова да го възхвалявате айде моля ви се осъзнайте се малко.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 13 мар 2006 22:41

Нико...
Сядаме на маса и се разбираме за Шумахер...
иначе ша си изпотрошим пръстите...

Нямат голяма база за сравнение със Сена или с който и да е друг...
А в случая с дискфалифиакцията на Сена.... ами кво да ти кажа..

От целият сезон победи за макларън, последното състезане, Сена направо изнесе прост като трактор извън пистата..

Но това са незабравими стартове... :)

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пон 13 мар 2006 22:55

Дали Фолксваген клуб да не отправи едно официално поощрение към БТВ за отличното представяне на Формула 1. Понякога добрата дума прави чудеса...

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 14 мар 2006 9:29

Наистина първо БРАВО И БЛАГОДАРЯ на БТВ за Формулата защото ми беше писнало от циганиите на ринг.И второ да ви кажа толкова интересна формулане бях гледал от доста време.Вива Шуми ,но не мога да не призная ,че и Алонсо си е карач

vas2308
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas2308 » Вто 14 мар 2006 10:29

Супер - много интересно беше !!! Има доста по голяма конкуренция - аз макар и фен на ферари (още от времето на Бергер) ми беше доста безинтересно когато побеждаваха все те.

Още не може да се каже нищо - защото нали не забравяте , че отборите трябва да карат с тези двигатели и следващото състезание и то без да ги отварят и сменят части в тях - така че ще се види кой двигател е по-надежден, кой пилот (отбор ) е щадил двигателя и кой не. Да видим и втория старт и тогава можем да правим изводи за надеждността на колите :wink: :D :D

Потребителски аватар
Foxy-91
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Foxy-91 » Вто 14 мар 2006 10:45

Toledo написа:
POLO PAVLETI написа:.............

... заради новите правила. :deal

Що се отнася за Шуми - понякога е по-добре да загубиш битката, за да спечелиш войната. :да: :да: :да:

Потребителски аватар
Tata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tata » Вто 14 мар 2006 21:32

САМО КИМИ!!!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 14 мар 2006 23:08

niikoo_1 написа:
evgenyh написа:Аз си мисля, че Шуми тази година ще вземе своето. Титлата се печели не само с победи а с постоянство което той определено притежава. А и при тази система с точките(разликата м/у 1 и 2 - 2т.) няма да се учудя ако някой ден видим шампион и без победа!!!

Значи Кеке Розберг е единствения пилот който е ставал световен шампион без нито една победа през сезона годината мисля, че е 1982. Тогава никой не го е слагал в сметките са титлата. Този човек беше мениджър на М.Хакинен и е баща на новакатази година Нико Розберг.

А отностно за началото на 90-те тогава Сена е карал със по-старата еволюция на мотора на Форд, а Шуми с последните разработки Форд, имай това впредвид и въпреки това прави уникално красиви победи на Интерлагос и Домингтън парк, това са спектакли, който никой друг не може да изнесе.
Също така в края на 80те в последното състезание от сезона, коеот е решаващо за титлата на Сузука и сблъсъка м/у него и Прост (тогава са били съотборници) Сена е прецакан и титлата е дадена на Прост, дано да си гледал това състезание. След сблъсъка Сена продължава да кара (Прост отпада) задминава всички и печели и накрая е дисквалифициран умишлено. Този човек е печелил титлите си при положение, че се състезавал с няколко световни шампиони. И в Макларън той и Ален Прост са били равно поставени (какво и в другите тимове, в които е бил) и не е имало първи и втори пилот, лесно е да печелиш при положение, че имаш кола с 1.5сек по-бърза на обиколка от другите и съотборника ти е куц кон, на който е наредено да кара след теб. Говоря конкретно за поредицата от титли 2001-2004 по скучни сезони не съм гледал. Иначе за другите му титли няма спор, че си е извоювал, и че много добър пилот. Но не мога да разбера какво толкова го възхвалявате, нужно е човек да анализира фактите.

И Алонсо си спечели много чисто, дори беше сериозно забавен от трафика, тръгна доста позиции по назад от Шуми. Ако нямаше тези проблеми с трафика Алонсо щеше да излезе най-малко 1.5-2секунди преди Шуми, ако Шуми беше първи щях да чета отново каква гениална тактика е измислил Рос Браун.
Нищо против Шуми кефя му се и съм го признал отдавна, че е един от най-добрите, но чак пък толкова да го възхвалявате айде моля ви се осъзнайте се малко.

Ами гледал съм въпросното състезание, да - там Сена брутално изблъска прост, с цел да го елиминира (тъй като го водеше в точките и при отпадане на 2-мата ставаше шампион)и трябваше да бъде дисквалифициран още преди да завърши :?:
А за 1992 сена беше с Мк-хонда, а после(1993) с същия мотор като Шумахер, а 1994 - с Уилямс - най бързата и надеждна кола в този момент(с класи на всички други)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”