Картинг ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: Картинг ?

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 19 юни 2009 12:26

maxpayne написа:Като стана дума, някой знае ли читава картинг писта? На Дунев е доста малка и след 3-4 пъти става леко безинтересна. А онази в Красна поляна е бъкана с мангали и има въшки по каските (няма майтап), а пък без каски не дават.

Имало някаква извън София уж, някъда към квартал/село Бенковски...?

В Бенковски е много добра пистата,поне на мен ми харесва де.Преди няколко дена ходих 5 мин-5 лв,10-9 лв
15-12 лева,20-15 лв,30 мин -20 лв.Препоръчвам я,може да е по-малка пистата,ама през седмицата е много спокойно.Картовете са що годе живи,мотори от хонда 6 коня мисля,че са.Ако има нещо питай :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 19 юни 2009 15:23

Пистата в Красна поляна е добра. Проблемът с въшките, ако изобщо ги има, може да се реши със собствено боне - струва 50 ст. И ще ходите с по-малко коса, за да няма къде да се хванат. mhihi

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 19 юни 2009 15:29

Аз също в Красна Поляна ходя редовно, обаче да знаете нещо за картовете!
Вчера направих 24 обиколки с различни картове и.
Изобщо "бързите" не са еднакви, както казват онея момченца.
Значи 20-ти е най-бърз,
После 15, 17, 3 и т.н.

Подръжката малко куца там иначе пистата е супер!

Картовете са доста старички

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 19 юни 2009 15:31

Потвърждавам за 17-ти, последно него карах. При условие, че съм по-тежък от брат ми с точно 25 килца, направо нямаше никакъв шанс. Той беше на 2-ри номер. Е, естествено класата си казва думата mhihi но разликата беше голяма - дърпах го даже на правите, но е може би заради по-добри подход в последните два завоя и запазването на по-висока скорост на излизането на правата.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 19 юни 2009 15:37

:да:
Така е Добри,
Май някой ден трябва да се пусне подобна тема в Организационен, за някакво състезанийци, по - добре отколкото с коли, нито те снимат камери, нито си трошош колата, пък адреналина си го има.....

Поздрави :beer

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 19 юни 2009 16:37

а къде е това бенковски някой може ли да обясни :)

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Пет 19 юни 2009 19:40

аз скоро бях на Бенковски и имаше яко мангусти.пистата е с много неравности и след 10мин. ръцете ти се разглабят.
Пистата е интересна, но не бих я посетил отново.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пет 19 юни 2009 19:59

е да ама аз съм карал на всички останали и са ми писнали.. все пак ще каже ли някой как се стига до тва място ;)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 21 юни 2009 20:55

подминаваш магазина на Мерцедес(Балкан Стар),първият всефофар си направо,после на другия в дясно и после ще се ориентираш.Аз ходя с рейс 100 или 21/22 на последната им спирка се намира пистата.

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Пон 22 юни 2009 10:53

оо тва е невъзможно да се намери :)
има ли сайт или от някъде да взема точния адрес да го вкарам в гпса, че иначе ще стане като емануела и крум в бягство към победата

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 22 юни 2009 16:22

voilà

http://maps.google.co.uk/?ie=UTF8&ll=42 ... 1&t=h&z=16

като зуумнеш малко и ще я видиш по-добре

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 22 юни 2009 17:25

Колеги веднъж като се качите на Ротаксите на Лаута няма да се сетите да карате другаде ;)

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Сря 08 юли 2009 15:33

MK4 написа:Колеги веднъж като се качите на Ротаксите на Лаута няма да се сетите да карате другаде ;)

Майко мила...потвърждавам напълно!!! :bowdown :bowdown :bowdown Уникално е !!! Ник'ви рентове...
Понеже колеги карах програма за подготовка на картинг пилоти "Ставам пилот" при Момчил Манчев в зала "Пол позишън" и завърших втори (драматична разлика м/у мен и първия http://formula1.sportal.bg/cart_news.php?id=114 7 хилядни разлика за 1 обиколка mhihi ) и първите трима спечелихме безплатен тест с Rotax Max 125cc на писта "Лаута"...и от там се почна...изкарах лиценз за БФКС за клас Rotax Max Challenge Bulgaria и после си намерих спонсор, който да ми закупи карт и да ми плаща по състезанията всичките разноски,екипировка и т.н....Между другото колега, този карт дето сме го карали на Лаута струва 3000 евро (шаси+двигател и се намираше в магазина на пистата) и след теста Момчил ми казва следното "Имай на предвид, че карта НЕ Е настроен според твойте кила,каране,време(температура на въздух/асфалт),спиране и т.н....а сега си представи хубавия ротакс колко прави и как върви..." просто 120-130 ги правеше за отрицателно време и ми чупеше вратъ...направо полудях (все още го сънувам mhihi ) и поради неизяснени причини спонсорът реши да се откаже от спонсорирането :banghead: и баща ми искаше да ме спонсорира до края на шампионата (което значеше 4-5 състезателни уикенда) докато намерим спонсор...както и да е Момчил имаше два останали карта несглобени току-що пристигнали от Англия и се нави единия да ми го даде под наем.Най-добрите производители на шасита "McMinerali" + "Rotax 125" струваше 18000лв. ако си го купиш кеш...и ми обади много добра цена (около 700-800 лв. на уикенд) и си викаме със старши, че някаде около 1000-1200 лв. би трябвало да излезне целия уикенд....идва офертата по "e-mail"-а и отваряме и к'во да видим :

1. Сервизно оборудване в бокса (шатри,компресори,работни маси,столове,метрологична станция и др)-30лв. дневно=120 лв.
2. Гориво и масло (в зависимост от карането)=около 130-150лв. за 4 дни
3. Механик -50лв. дневно= 200лв.
4. храна и напитки за механика+пилота=45-50лв. =дневно200лв.
5. членство в отбора за месеца, в който се провежда състезанието = 40лв. месечно
6. гуми за тренировки (2 х използвани комплекта за четвртък и петък) = 200лв.
7. нови гуми за стартове (различни смеси) = 260 лв.
8. такса мениджър в бокса (товарене,разтоварване,разпъване,организация на бокса,охрана,обща логистика) 30лв. дневно = 120лв.
9. такса участие за състезание към БФКС = 200лв.
10. наем картинг (за яетирите дни) = 700лв.
11. транспорт+товарене/разтоварване = 160лв.
12. наем сервизно оборудване&инструменти (всички необходими консумативи: жигльори,зъбни колела,спрейове,свещи,джанти и т.н.) + всички специализирани инструменти = 45лв. дневно = 180лв. +/- 3000лв. наем за 1 уикенд ОБАЧЕ при удар (което е 70-80% възможно) ти си плащаш частите и също така работа на механика....
Сложете ги 3000.лв на уикенд mhihi
Директно в голфчето и вкъщи...
Просто исках да ви обясня горе долу как седят нещата за този спорт като цени/възвръщаемост/база и т.н.
Догодина (стискайте палци) най-вероятно ще се намери спонсор и vwclub.bg ви гарантирам, че ще го има някаде из машината...но засега остават мечтите от Лаута...колеги...наистина е уникално !!!
Трябва наистина да провате Ротаксите !!! Пистите на Красна и Бенковски са най-добрите в София ! Надявам се да съм ви бил полезен, макар и болезнен... mhihi :banghead:

Потребителски аватар
Luper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Luper » Чет 09 юли 2009 9:22

екстра, ми айде тогаша да се съберем на бенковски да ходим, тъкмо ще покажеш умения :)

maxpayne, мерси братле за линка

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 09 юли 2009 19:52

Rakarov написа:Майко мила...потвърждавам напълно!!! :bowdown :bowdown :bowdown Уникално е !!! Ник'ви рентове...
Понеже колеги карах програма за подготовка на картинг пилоти "Ставам пилот" при Момчил Манчев в зала "Пол позишън" и завърших втори (драматична разлика м/у мен и първия http://formula1.sportal.bg/cart_news.php?id=114 7 хилядни разлика за 1 обиколка mhihi ) и първите трима спечелихме безплатен тест с Rotax Max 125cc на писта "Лаута"...и от там се почна...изкарах лиценз за БФКС за клас Rotax Max Challenge Bulgaria и после си намерих спонсор, който да ми закупи карт и да ми плаща по състезанията всичките разноски,екипировка и т.н....Между другото колега, този карт дето сме го карали на Лаута струва 3000 евро (шаси+двигател и се намираше в магазина на пистата) и след теста Момчил ми казва следното "Имай на предвид, че карта НЕ Е настроен според твойте кила,каране,време(температура на въздух/асфалт),спиране и т.н....а сега си представи хубавия ротакс колко прави и как върви..." просто 120-130 ги правеше за отрицателно време и ми чупеше вратъ...направо полудях (все още го сънувам mhihi ) и поради неизяснени причини спонсорът реши да се откаже от спонсорирането :banghead: и баща ми искаше да ме спонсорира до края на шампионата (което значеше 4-5 състезателни уикенда) докато намерим спонсор...както и да е Момчил имаше два останали карта несглобени току-що пристигнали от Англия и се нави единия да ми го даде под наем.Най-добрите производители на шасита "McMinerali" + "Rotax 125" струваше 18000лв. ако си го купиш кеш...и ми обади много добра цена (около 700-800 лв. на уикенд) и си викаме със старши, че някаде около 1000-1200 лв. би трябвало да излезне целия уикенд....идва офертата по "e-mail"-а и отваряме и к'во да видим :

1. Сервизно оборудване в бокса (шатри,компресори,работни маси,столове,метрологична станция и др)-30лв. дневно=120 лв.
2. Гориво и масло (в зависимост от карането)=около 130-150лв. за 4 дни
3. Механик -50лв. дневно= 200лв.
4. храна и напитки за механика+пилота=45-50лв. =дневно200лв.
5. членство в отбора за месеца, в който се провежда състезанието = 40лв. месечно
6. гуми за тренировки (2 х използвани комплекта за четвртък и петък) = 200лв.
7. нови гуми за стартове (различни смеси) = 260 лв.
8. такса мениджър в бокса (товарене,разтоварване,разпъване,организация на бокса,охрана,обща логистика) 30лв. дневно = 120лв.
9. такса участие за състезание към БФКС = 200лв.
10. наем картинг (за яетирите дни) = 700лв.
11. транспорт+товарене/разтоварване = 160лв.
12. наем сервизно оборудване&инструменти (всички необходими консумативи: жигльори,зъбни колела,спрейове,свещи,джанти и т.н.) + всички специализирани инструменти = 45лв. дневно = 180лв. +/- 3000лв. наем за 1 уикенд ОБАЧЕ при удар (което е 70-80% възможно) ти си плащаш частите и също така работа на механика....
Сложете ги 3000.лв на уикенд mhihi
Директно в голфчето и вкъщи...
Просто исках да ви обясня горе долу как седят нещата за този спорт като цени/възвръщаемост/база и т.н.
Догодина (стискайте палци) най-вероятно ще се намери спонсор и vwclub.bg ви гарантирам, че ще го има някаде из машината...но засега остават мечтите от Лаута...колеги...наистина е уникално !!!
Трябва наистина да провате Ротаксите !!! Пистите на Красна и Бенковски са най-добрите в София ! Надявам се да съм ви бил полезен, макар и болезнен... mhihi :banghead:

Едно приятелче също беше на състезанието "Ставам пилот" и завърши 8 или 9ти крайно, но не беше много доволен от организацията защото е 95-100 кг и няма коефициенти ;)

На Лаута ние си покрихме нормативите за да караме Ротакси и имам чувството че ускоряват по-добре и от бившия ми Голф, голяма тръпка :)
Нo да караш в Ротакс шампионата си е скъпо удоволствие няма как.
Аз препоръчвам на всички колеги да покрият норматива на Лаута за да им дадат Ротакс да карат и от там нататък почва едно ходене по Пловдив всеки уикенд :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”