Въпрос за АВТОКАСКО

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за АВТОКАСКО

Мнениеот rusiq_24 » Вто 09 май 2006 20:22

Здравейте колеги,имам въпросче относно автокаско понеже не съм запознат как стоят нещата.Купих си кола на скоро,която има каско до 02.02.2007г във Витоша,трява ли да прехвърлям каското на мое име и с новия номер(понеже е в друг град) и дали изобщо ще важи то след като е продадена колата?Гражданската и тя е на витоша и за нея не знам :roll: Ако някой знае как стоят нещата ще му бъда много благодарен :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 09 май 2006 20:29

взимаш полиците, договора за покупка и при застрахователя да ти е чисто всичко

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 09 май 2006 20:30

Прехвърлят се и 2те!

Май няма такси за това. Направи го възможно най-скоро, защото в момента не важи нито ГО нито Каското ти :!:

На каско полицата има телефони. Обади им се и питай какво трябва да носиш за да прехвърлиш полицата.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 09 май 2006 20:31

мисля че беше 7 дни от покупката

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 09 май 2006 20:37

Прочети внимателно условията на КАСКОто! За Витоша незнам, но примерно в БулИнс си има специална точка, че при прехвърляне на собственността на друго лице в тридневен срок следва да бъде уведомен застрахователя. Мисля, че и при другите застрахователни компании не е по-различно. А и няма да ти струва нищо (ако не броим разкарването до офис на застрахователя или негов представител). Прави се едно допълнение върху застрахопвателната полица (наричат го "добавък") в което само се упоменава, че ти си собственик на колата и ползваш правата върху застраховката. В противен случай ако стане нещо с колата непременно ще ти трябва предишния собственик, защото той е страна по застраховката. т.е. ако трябва да изплатят нещо задължително ще искат да го платят на него. Така че най-добре си я прехвърли - с нотариалния акт за покупко-продажба отиваш при застрахователя и това е.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 09 май 2006 20:44

Благодаря ви за светкавичните отговори :wink: Но още не съм минал КАТ и сега да не ми изгори каското след като не съм им се обадил в 3дневен срок :cry: Купих я в петък минал съм само данъчното и ще мина КАТ тая седмица за да стане на моето име и с нов номер и тогава мислех да ходя при застрахователя ама незнам..............

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за АВТОКАСКО

Мнениеот maistora_1 » Вто 09 май 2006 20:51

rusiq_24 написа:Купих си кола на скоро,:

е похвали се каква е колата де

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 09 май 2006 21:02

Е как каква ГОЛФ то други има ли :wink: Пише я под Rusiq_24 :wink:

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Вто 09 май 2006 21:07

е да де...аз знам че искаше АБФ, но се чудих дали си намери!
ЧЕСТИТО!
Мн без аварийни километри!

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 09 май 2006 21:09

rusiq_24 написа:...за да стане на моето име и с нов номер и тогава мислех да ходя при застрахователя ама незнам..............

Да, правилно си решил, защото ако се направи промяна в регистрацията на автомобила (т.е. и регистрационния номер) трябва да уведомиш застрахователя. А направените промени в регистрацията се отразяват в добавъка за който споменах в предишния си пост. Моя съвет е да минеш КАТ за да ти направят промените и тогава беж при застрахователя. Но не се моткай много-много. За всеки случай, както препоръчах, прочети си все пак условията в полицата - там всичко е написано: срокове, едно-друго...
Успех, със здраве да си я караш и безаварийно!

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 09 май 2006 21:21

Благодаря ви колеги за пожеланията :wink: Ами да аз като я прехвърля в КАТ веднага отивам при застрахователя защото според мен е логично да няма застраховка колата понеже вече ще е с друг номер и друг собственик но сега тя по дукоменти е същата само по нотариус е с нов собственик дали да им се обаждам незнам :roll: А в документа за застраховката пише до 5дневен срок от прехвърлянето на собственоста а това за КАТ ли става въпрос незнам :roll: или за нотариуса :roll:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 09 май 2006 21:31

rusiq_24 написа:... А в документа за застраховката пише до 5дневен срок от прехвърлянето на собственоста а това за КАТ ли става въпрос незнам :roll: или за нотариуса :roll:

До колкото аз съм запознат (ако греша нека някой ме поправи) за акт по "прехвърляне на собствеността" се счита нотариално заверения договор. Регистрацията в КАТ трябва да се извърши до 14 дни след това.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 09 май 2006 21:46

ОК благодаря ви колеги :wink: Звъннах на денонощните им телефони (понеже се притесних много все пак са 500лв.) и ми казаха че не е проблем да ида след КАТ ама ще видя утре пак да ида и да ги питам че знам ли........... :lock:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 09 май 2006 21:54

Pichagа написа:мисля че беше 7 дни от покупката

Не е ли по дълаг срока?!?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”