Въпрос за АВТОКАСКО
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за АВТОКАСКО
Здравейте колеги,имам въпросче относно автокаско понеже не съм запознат как стоят нещата.Купих си кола на скоро,която има каско до 02.02.2007г във Витоша,трява ли да прехвърлям каското на мое име и с новия номер(понеже е в друг град) и дали изобщо ще важи то след като е продадена колата?Гражданската и тя е на витоша и за нея не знам
Ако някой знае как стоят нещата ще му бъда много благодарен 
Прочети внимателно условията на КАСКОто! За Витоша незнам, но примерно в БулИнс си има специална точка, че при прехвърляне на собственността на друго лице в тридневен срок следва да бъде уведомен застрахователя. Мисля, че и при другите застрахователни компании не е по-различно. А и няма да ти струва нищо (ако не броим разкарването до офис на застрахователя или негов представител). Прави се едно допълнение върху застрахопвателната полица (наричат го "добавък") в което само се упоменава, че ти си собственик на колата и ползваш правата върху застраховката. В противен случай ако стане нещо с колата непременно ще ти трябва предишния собственик, защото той е страна по застраховката. т.е. ако трябва да изплатят нещо задължително ще искат да го платят на него. Така че най-добре си я прехвърли - с нотариалния акт за покупко-продажба отиваш при застрахователя и това е.
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за светкавичните отговори
Но още не съм минал КАТ и сега да не ми изгори каското след като не съм им се обадил в 3дневен срок
Купих я в петък минал съм само данъчното и ще мина КАТ тая седмица за да стане на моето име и с нов номер и тогава мислех да ходя при застрахователя ама незнам..............
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за АВТОКАСКО
rusiq_24 написа:Купих си кола на скоро,:
е похвали се каква е колата де
- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
rusiq_24 написа:...за да стане на моето име и с нов номер и тогава мислех да ходя при застрахователя ама незнам..............
Да, правилно си решил, защото ако се направи промяна в регистрацията на автомобила (т.е. и регистрационния номер) трябва да уведомиш застрахователя. А направените промени в регистрацията се отразяват в добавъка за който споменах в предишния си пост. Моя съвет е да минеш КАТ за да ти направят промените и тогава беж при застрахователя. Но не се моткай много-много. За всеки случай, както препоръчах, прочети си все пак условията в полицата - там всичко е написано: срокове, едно-друго...
Успех, със здраве да си я караш и безаварийно!
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги за пожеланията
Ами да аз като я прехвърля в КАТ веднага отивам при застрахователя защото според мен е логично да няма застраховка колата понеже вече ще е с друг номер и друг собственик но сега тя по дукоменти е същата само по нотариус е с нов собственик дали да им се обаждам незнам
А в документа за застраховката пише до 5дневен срок от прехвърлянето на собственоста а това за КАТ ли става въпрос незнам
или за нотариуса 
rusiq_24 написа:... А в документа за застраховката пише до 5дневен срок от прехвърлянето на собственоста а това за КАТ ли става въпрос незнамили за нотариуса
До колкото аз съм запознат (ако греша нека някой ме поправи) за акт по "прехвърляне на собствеността" се счита нотариално заверения договор. Регистрацията в КАТ трябва да се извърши до 14 дни след това.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”