АКУМУЛАТОРИ IQ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

АКУМУЛАТОРИ IQ

Мнениеот addrak » Пон 14 фев 2011 19:02

Мисля да купувам такъв акумулатор , затова търся мнения

Последна промяна от IvanMan на Пон 14 фев 2011 19:53, променено общо 1 път.
Причина: Оправи си заглавието според правилата!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: АКУМУЛАТОРИ IQ

Мнениеот 6669 » Пон 14 фев 2011 19:04

Доколкото разбрах, са някаква съвсем нова технология с гел в тях, ако не бъркам. Надали някой ще има такъв от 2-3 години за да изкаже мнение за дълъг живот, но ако ми се наложи да сменям акумулатор скоро бих пробвал !

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 17 фев 2011 13:18

6669 написа:Доколкото разбрах, са някаква съвсем нова технология с гел в тях, ако не бъркам. Надали някой ще има такъв от 2-3 години за да изкаже мнение за дълъг живот, но ако ми се наложи да сменям акумулатор скоро бих пробвал !

Митаче, гела е много стара технология, а и тея не са с гел. Твърдят, че слагат нещо в кутията, което разбъркава електролита за да се избегне наслояването му (тъй като не може целия обем на електролита в една клетка да реагира еднакво се получава така, че части от него са със различна плътност. И така като спрем автомобила този с най висока плътност постепенно се отаява на дъното на клетката). Това поне на теория, но за кола, която се кара ежедневно и не нощува при -40C това е една прекрасна безмислица защото наслояване (или както са го написали статификация) няма кога да се получи ;).

Като цяло са съвсем обикновенни калций/калций стартерни акумулатори с екстри. Даже един от по-високите модели има и подгряване на електролита и дистанционно следене на заредеността на акумулатора - което освен ако вън не е -30 губи смисъл защото нагревателя и трансмитера се захранват от самия акумулатор mhihi
Виж това, че имат топлоизолирани кутии ми хареса (това не се отнася за базовия модел).
п.с. Писали са, че спестяваш гориво от тях защото са 20% по-леки от конкуренцията :063: А това, че един акумулатор е по-лек означава само едно - вътре има по-малко олово което говори зле за капацитета му.

Ето полезно четиво: http://www.iqpower.com/index.php?pid=2,1

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 17 фев 2011 18:36

Нарушаване на т.4 от правилата!
Беше предупреден!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”