АКУМУЛАТОРИ IQ
АКУМУЛАТОРИ IQ
Мисля да купувам такъв акумулатор , затова търся мнения
Последна промяна от IvanMan на Пон 14 фев 2011 19:53, променено общо 1 път.
Причина: Оправи си заглавието според правилата!
Причина: Оправи си заглавието според правилата!
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: АКУМУЛАТОРИ IQ
Доколкото разбрах, са някаква съвсем нова технология с гел в тях, ако не бъркам. Надали някой ще има такъв от 2-3 години за да изкаже мнение за дълъг живот, но ако ми се наложи да сменям акумулатор скоро бих пробвал !
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
6669 написа:Доколкото разбрах, са някаква съвсем нова технология с гел в тях, ако не бъркам. Надали някой ще има такъв от 2-3 години за да изкаже мнение за дълъг живот, но ако ми се наложи да сменям акумулатор скоро бих пробвал !
Митаче, гела е много стара технология, а и тея не са с гел. Твърдят, че слагат нещо в кутията, което разбъркава електролита за да се избегне наслояването му (тъй като не може целия обем на електролита в една клетка да реагира еднакво се получава така, че части от него са със различна плътност. И така като спрем автомобила този с най висока плътност постепенно се отаява на дъното на клетката). Това поне на теория, но за кола, която се кара ежедневно и не нощува при -40C това е една прекрасна безмислица защото наслояване (или както са го написали статификация) няма кога да се получи

Като цяло са съвсем обикновенни калций/калций стартерни акумулатори с екстри. Даже един от по-високите модели има и подгряване на електролита и дистанционно следене на заредеността на акумулатора - което освен ако вън не е -30 губи смисъл защото нагревателя и трансмитера се захранват от самия акумулатор

Виж това, че имат топлоизолирани кутии ми хареса (това не се отнася за базовия модел).
п.с. Писали са, че спестяваш гориво от тях защото са 20% по-леки от конкуренцията

Ето полезно четиво: http://www.iqpower.com/index.php?pid=2,1
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Нарушаване на т.4 от правилата!
Беше предупреден!
Беше предупреден!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”