Смяна на шоф.книжка и талон на мпс
- badboy_pl
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на шоф.книжка и талон на мпс
Ще си вадя шофьорска книжка в София понеже трайно съм се заселил тук,а имам два автомобила които по талон са регистрирани в друг град.Трябва ли да им сменям талоните понеже вече няма да се водя жител на другия град?И още един въпрос:воденето на 2-3 автомобила на мое име предпоставка ли е за по-големи данъци или няма значение дори и да имам 10?
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Re: Смяна на шоф.книжка и талон на мпс
Адреса на регистрация на автомобилите се определя от адреса на лицето (физическо или юридическо), на чието име са регистрирани, а не от книжката, на която между впрочем няма написан никакъв адрес.
Повечето автомобили, естествено че са и предпоставка за повече данъци, ако естествено си добросъвестен гражданин и си ги регистрирал всичките в данъчното. Сумата на данъка е различна за всеки автомобил, в зависимост от мощността и възрастта му.
Повечето автомобили, естествено че са и предпоставка за повече данъци, ако естествено си добросъвестен гражданин и си ги регистрирал всичките в данъчното. Сумата на данъка е различна за всеки автомобил, в зависимост от мощността и възрастта му.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Подай си молба в КАТ за смяна на отчет. Така всичко ще ти идва в КАТ София. Относно сменянето на талоните в КАТ ми отговориха: "Ако имаш 70 лева сменяй". До колкото знам по закон сме задължени, но засега съм спрял на прехвърляне на отчета.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Не си длъжен по закон да сменяш регистрацията на колата при смяна на документ за самоличност и смяна на местожителството.nurv написа:Относно сменянето на талоните в КАТ ми отговориха: "Ако имаш 70 лева сменяй". До колкото знам по закон сме задължени, но засега съм спрял на прехвърляне на отчета.
Лично аз съм така, за което съм питал изрично в КАТ.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
vasstop написа:Не си длъжен по закон да сменяш регистрацията на колата при смяна на документ за самоличност и смяна на местожителството.
Идеално

- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си длъжен по закон да сменяш регистрацията на колата при смяна на документ за самоличност и смяна на местожителството.
И аз съм така, но не мога да го намеря никъде из законите черно на бяло.Ако някой го намери ще съм благодарен!
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
СЪмнява ме, да трябва да си сменяш номера на колата, когато се местиш или сменяш документ. Тя като се води на твое име при тях си е достатъчно - все пак има три имена, ЕГН, което е достатъчен гарант, че става въпрос ЕДИНСТВЕНО за теб. Все пак ако се притесняваш иди в кат и ги питай. А относно отговорът "ак оимаш 70 лв..." - това красноречиво потвърждава. Обаче има го имомента, че на някои не им се занимава и ни отговарят само и само да се разкараш (случвало ми се е в олицията), та затова препоръчвам да питаш и някой друг, з апредпочитане по-високо в йерархията. Успех!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”