Смяна на шоф.книжка и талон на мпс

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Смяна на шоф.книжка и талон на мпс

Мнениеот badboy_pl » Нед 27 фев 2011 21:02

Ще си вадя шофьорска книжка в София понеже трайно съм се заселил тук,а имам два автомобила които по талон са регистрирани в друг град.Трябва ли да им сменям талоните понеже вече няма да се водя жител на другия град?И още един въпрос:воденето на 2-3 автомобила на мое име предпоставка ли е за по-големи данъци или няма значение дори и да имам 10?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re: Смяна на шоф.книжка и талон на мпс

Мнениеот ABSOLUT » Нед 27 фев 2011 22:36

Адреса на регистрация на автомобилите се определя от адреса на лицето (физическо или юридическо), на чието име са регистрирани, а не от книжката, на която между впрочем няма написан никакъв адрес.
Повечето автомобили, естествено че са и предпоставка за повече данъци, ако естествено си добросъвестен гражданин и си ги регистрирал всичките в данъчното. Сумата на данъка е различна за всеки автомобил, в зависимост от мощността и възрастта му.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Нед 27 фев 2011 23:24

Подай си молба в КАТ за смяна на отчет. Така всичко ще ти идва в КАТ София. Относно сменянето на талоните в КАТ ми отговориха: "Ако имаш 70 лева сменяй". До колкото знам по закон сме задължени, но засега съм спрял на прехвърляне на отчета.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 27 фев 2011 23:33

nurv написа:Относно сменянето на талоните в КАТ ми отговориха: "Ако имаш 70 лева сменяй". До колкото знам по закон сме задължени, но засега съм спрял на прехвърляне на отчета.
Не си длъжен по закон да сменяш регистрацията на колата при смяна на документ за самоличност и смяна на местожителството.
Лично аз съм така, за което съм питал изрично в КАТ.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Пон 28 фев 2011 14:24

vasstop написа:Не си длъжен по закон да сменяш регистрацията на колата при смяна на документ за самоличност и смяна на местожителството.

Идеално :) Много благодаря за информацията.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пон 28 фев 2011 16:00

Не си длъжен по закон да сменяш регистрацията на колата при смяна на документ за самоличност и смяна на местожителството.

И аз съм така, но не мога да го намеря никъде из законите черно на бяло.Ако някой го намери ще съм благодарен!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 02 мар 2011 9:58

СЪмнява ме, да трябва да си сменяш номера на колата, когато се местиш или сменяш документ. Тя като се води на твое име при тях си е достатъчно - все пак има три имена, ЕГН, което е достатъчен гарант, че става въпрос ЕДИНСТВЕНО за теб. Все пак ако се притесняваш иди в кат и ги питай. А относно отговорът "ак оимаш 70 лв..." - това красноречиво потвърждава. Обаче има го имомента, че на някои не им се занимава и ни отговарят само и само да се разкараш (случвало ми се е в олицията), та затова препоръчвам да питаш и някой друг, з апредпочитане по-високо в йерархията. Успех!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”