Въпрос за климатик

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Въпрос за климатик

Мнениеот kris11 » Сря 04 фев 2009 22:16

titi28 написа:Ако не знаеш колега климатика на колата не е като домашния климатик! Разликата е в това че домашния климатик е напълно херметична система и всичко в него е от метални компоненти! При автоклиматиците системата е полухерметична защото имаш гъвкави маркучи, има уплътнение на вала на компресора, така че с времето тези нашите стари коли е нормално на 2 години да се презареждат! Що се отнася до моя климатик, той в момента не работи защото трябва да сменя и вътрешното радиаторче, а там където казваш че изпуска фреон си в грешка защото съм си вкарал оцветител и е проверена цялата система!
И другото което не съм казал че климатика на колегата ще тръгне! Написах да се смени маркуча да се вкара малко фреон и да се пробва компресора!

да бе да полухерметична система :applause: И от тази полухерметична система де изфирясва фреона??
Нормално е на таралясниците о9т Германия и Австрия да им изчезва фреона заради лугата- я изяден кондензатор, я маркуч я износено уплътнение на вала на компресора от корозия.
Хиче не е нормално на 2 г да се презарежда системата с фреон. Имал съм таралясник от Италия набор 94 ,на който като го взех му работеше климатроника, карах го 3г без никакво пълнене, продадох го м октомври 2008 и все още му рабато климата.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Сря 04 фев 2009 22:23

вземи колега разрови няколко климатични форума запознай се какво представлява един автоклиматик и после пиши какво си научил!това където го говориш си го чул тук там и се правиш на разбирач!
аз спирам с коментарите дал съм съвет на колегата какво да направи на Л.С. а ти като се образоваш може да пишеш!благодаря за вниманието!

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 26 апр 2011 11:41

Някой може ли да каже дали има някакво поскъпване на фреона спрямо миналата година?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”