Проблем с летни гуми Пирели
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Проблем с летни гуми Пирели
Пирелито и ново си е какал, така че.....
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Здравей колега,
По зададеният от теб въпрос реших и аз да се включа.
Първо ще направя едно уточнение, до сега не съм карал с Пирели и по тази причина не мога да се изкажа компетентно за базовите качества на тази марка, още по-малко пък за състоянието на три годишна гума, на 30 хил. км, експлоатирана в неясен за мен режим. Но ще ти обърна внимание върху няколко неща които са меродавни за всяка гума и кола :
1. Както каза един колега по-горе, трябват си периодични реглажи. Понякога дори без видими признаци (свирене и неправилно износване) може да има отклонения, които да доведат до нестабилност на колата в завой (за спирането не мисля, че има голямо влияние).
2. От профила ти и от тази тема не можах да разбера какъв е автомобила и какви са размерите на гумите (освен, че са 15-ки). Но и най-добрата гума може да даде незадоволителни резултати ако размера не съответства на конкретният модел автомобил, особено при големи разминавания.
3. Направи ми впечатление едно твое изречение - "винаги изглеждат меки, колкото и да ги помпя". Напомням, че налягането в гумите също оказва влияние върху поведението им. И нека не забравяме, че особено лятото в горещините, по време на движение, от триенето и от горещият асфалт, въздухът се разширява и налягането се покачва доста.
Всичко това го изписах за да ти обърна внимание, че освен износването, причината за проблемите ти може да се крие и на друго място.
Ако вече си ги знаеш тези неща, взел си ги в предвид и въпреки това гумите не държат, то значи са за смяна, а аз само съм те отегчел с този пост, за което съжалявам.
Успех
Първо ще направя едно уточнение, до сега не съм карал с Пирели и по тази причина не мога да се изкажа компетентно за базовите качества на тази марка, още по-малко пък за състоянието на три годишна гума, на 30 хил. км, експлоатирана в неясен за мен режим. Но ще ти обърна внимание върху няколко неща които са меродавни за всяка гума и кола :
1. Както каза един колега по-горе, трябват си периодични реглажи. Понякога дори без видими признаци (свирене и неправилно износване) може да има отклонения, които да доведат до нестабилност на колата в завой (за спирането не мисля, че има голямо влияние).
2. От профила ти и от тази тема не можах да разбера какъв е автомобила и какви са размерите на гумите (освен, че са 15-ки). Но и най-добрата гума може да даде незадоволителни резултати ако размера не съответства на конкретният модел автомобил, особено при големи разминавания.
3. Направи ми впечатление едно твое изречение - "винаги изглеждат меки, колкото и да ги помпя". Напомням, че налягането в гумите също оказва влияние върху поведението им. И нека не забравяме, че особено лятото в горещините, по време на движение, от триенето и от горещият асфалт, въздухът се разширява и налягането се покачва доста.
Всичко това го изписах за да ти обърна внимание, че освен износването, причината за проблемите ти може да се крие и на друго място.
Ако вече си ги знаеш тези неща, взел си ги в предвид и въпреки това гумите не държат, то значи са за смяна, а аз само съм те отегчел с този пост, за което съжалявам.
Успех

- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз от pirelli Pzero 205 40 17 Съм много доволен, така си взех ибизата ФР заводска ,аз я купих на 3 000 км и продадох на 23 000км с 4 мм граифер на 4 те гуми....Колата вървеще доста и предразполагаше към спортно каране, така че доста 3 ки бмв та съм оставял замислени ....и за гумата само хубави неща...в завои с над 100 където буквално аз излизам от седалката, колата леко потръпва и подскача настрани с по 1,2 см ,но не мърда от пътя... [url][/url]
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Asko VW написа:Здравей колега,
Успех
Колата е Хонда Акорд 99-та, размера е 195/60/15 88H , в началото гумите се държаха безупречно, но тази и миналата година сцеплението се влошава.Единствено има леко подобрение след като загреят( 20-30 км. извънградско) Налягането го следя и спазвам предписанията на производителя- 2.2 до 2.6 зависи от товара.
Тук попаднах на един термин Tradewear : http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1218559&sid=4567faeb86592abadfa2bcd6a14a748d При мен този индекс е 260 .Той определя колко бързо се износва една гума. В крайна сметка износването зависи от един куп други фактори.Ще пиша ,като посетя реглаж.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Карах за малко с Pirelli P6000 http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirelli/P6000.htm
Отвратителна гума
Изключително слаби на дъжд, ако са поизносени...
Единственото им "преимущество" бе, че бяха много тихи.
Отвратителна гума

Единственото им "преимущество" бе, че бяха много тихи.
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
тези пирелли п6000 е изключително дърво можеш да се пребиеш като куче на сухо камо ли на мокро а също така и барум бравурис 195 50 15 на дужд стават много опасни трябва да караш все едно е стъкло зимата щях да блъсна човек заради тия скапани гуми добре че успях да го избегна
така че си избирайте хубави гуми аз съм много доволен от една фулда но не и помня модела точно лятна беше и също от йокохама парада спек2 195 50 15 уникални гуми така че внимавайте гумите са много важни за вашата безопасност и на хората около вас

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
На Голфа му бях купил GoodYear Excellence 205/55/16 и сцеплението както и цялото пътно поведение на гумата беше перфектно, преди това беше с едни Yokohama 215/45/16 и въпреки че бяха доста карани пак се държаха много, много добре.
Сега на Маздата и взех Uniroyal RainSport 2 205/55/16 и за около две седмици каране мога да кажа само едно и то е че гумите са "ПЕРФЕКТНИ"
Избирайте си внимателно гумите защото както каза колегата по-горе това е може би най важния компонент в един автомобил, контакта между асфалта и автомобила от което зависи на 100% вашата безопастност както и на тези отсреща така и на тези които возите с вас
Сега на Маздата и взех Uniroyal RainSport 2 205/55/16 и за около две седмици каране мога да кажа само едно и то е че гумите са "ПЕРФЕКТНИ"
Избирайте си внимателно гумите защото както каза колегата по-горе това е може би най важния компонент в един автомобил, контакта между асфалта и автомобила от което зависи на 100% вашата безопастност както и на тези отсреща така и на тези които возите с вас

- d0n_t0ni
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AZD
Аз съм с Pirelli P6 195/65/15 и имам същия "проблем". Живот и здраве ноември месец, новите 4 летни ще са или DUNLOP 195/65R15 91H SP SPORT 01 или CONTINENTAL 195/65R15 91H CPC5 или MICHELIN 195/65R15 91T ENERGY SAVER GRNX.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Antonio_Parvanov написа:Аз съм с Pirelli P6 195/65/15 и имам същия "проблем". Живот и здраве ноември месец, новите 4 летни ще са или DUNLOP 195/65R15 91H SP SPORT 01 или CONTINENTAL 195/65R15 91H CPC5 или MICHELIN 195/65R15 91T ENERGY SAVER GRNX.
За Мишелина по-добре се насочи към Пилот

"Мишлен" от серията "Енерджи" не си мислете,че са много по-добри от въпросното Пирели.Въобще при производителите на гуми е така както при автомобилите-всяка марка си има силен и по-слаб моделAntonio_Parvanov написа:Аз съм с Pirelli P6 195/65/15 и имам същия "проблем". Живот и здраве ноември месец, новите 4 летни ще са или DUNLOP 195/65R15 91H SP SPORT 01 или CONTINENTAL 195/65R15 91H CPC5 или MICHELIN 195/65R15 91T ENERGY SAVER GRNX.

- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
1637 написа:"Мишлен" от серията "Енерджи" не си мислете,че са много по-добри от въпросното Пирели.Въобще при производителите на гуми е така както при автомобилите-всяка марка си има силен и по-слаб моделAntonio_Parvanov написа:Аз съм с Pirelli P6 195/65/15 и имам същия "проблем". Живот и здраве ноември месец, новите 4 летни ще са или DUNLOP 195/65R15 91H SP SPORT 01 или CONTINENTAL 195/65R15 91H CPC5 или MICHELIN 195/65R15 91T ENERGY SAVER GRNX..Аз лично,понеже живея в държава,в която изобщо не искам да живея,но няма друг начин
и в нея важи изключително правилото "Евтиното излиза скъпо,а скъпото още по-скъпо"!!!
.В тоя ред на мисли,ако трябваше да купувам нови летни гуми бих избрал по-бюджетните марки,а именно Клебер,Вредщайн,Сава и др."Именитите" Мишлен,Гудиър,Семперит,Дънлоп,Континентал "нов внос" в България винаги са от някой завод в Румъния,Чехия или някъде другаде.Запомнете на хубавите гуми пише "Мейд ин Германи".

Колега на Дънлопа който си купих от Дианата си пише майд ин Германи така, че все пак зависи къде попадаш
- forski
- Двигател:
- Контакти:
И на Гудиъра и сега на Унирояала пише Made in Germany и ДОТ-а е пресен, пресен и до момента проблеми нихт , колата си стои като залепена за пътя 

forski написа:И на Гудиъра и сега на Унирояала пише Made in Germany и ДОТ-а е пресен, пресен и до момента проблеми нихт , колата си стои като залепена за пътя
Е точно това се опитвам да обясня и аз де или наистина във нашите българските форуми всеки разбира по различен начин всяко написано

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”