Проблем с летни гуми Пирели

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Проблем с летни гуми Пирели

Мнениеот lrlmodo » Пет 04 май 2012 15:41

Пирелито и ново си е какал, така че.....

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Нед 06 май 2012 15:08

Здравей колега,
По зададеният от теб въпрос реших и аз да се включа.
Първо ще направя едно уточнение, до сега не съм карал с Пирели и по тази причина не мога да се изкажа компетентно за базовите качества на тази марка, още по-малко пък за състоянието на три годишна гума, на 30 хил. км, експлоатирана в неясен за мен режим. Но ще ти обърна внимание върху няколко неща които са меродавни за всяка гума и кола :
1. Както каза един колега по-горе, трябват си периодични реглажи. Понякога дори без видими признаци (свирене и неправилно износване) може да има отклонения, които да доведат до нестабилност на колата в завой (за спирането не мисля, че има голямо влияние).
2. От профила ти и от тази тема не можах да разбера какъв е автомобила и какви са размерите на гумите (освен, че са 15-ки). Но и най-добрата гума може да даде незадоволителни резултати ако размера не съответства на конкретният модел автомобил, особено при големи разминавания.
3. Направи ми впечатление едно твое изречение - "винаги изглеждат меки, колкото и да ги помпя". Напомням, че налягането в гумите също оказва влияние върху поведението им. И нека не забравяме, че особено лятото в горещините, по време на движение, от триенето и от горещият асфалт, въздухът се разширява и налягането се покачва доста.
Всичко това го изписах за да ти обърна внимание, че освен износването, причината за проблемите ти може да се крие и на друго място.
Ако вече си ги знаеш тези неща, взел си ги в предвид и въпреки това гумите не държат, то значи са за смяна, а аз само съм те отегчел с този пост, за което съжалявам.
Успех :да:

Потребителски аватар
nicom77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicom77 » Нед 06 май 2012 15:24

Колеги аз от pirelli Pzero 205 40 17 Съм много доволен, така си взех ибизата ФР заводска ,аз я купих на 3 000 км и продадох на 23 000км с 4 мм граифер на 4 те гуми....Колата вървеще доста и предразполагаше към спортно каране, така че доста 3 ки бмв та съм оставял замислени ....и за гумата само хубави неща...в завои с над 100 където буквално аз излизам от седалката, колата леко потръпва и подскача настрани с по 1,2 см ,но не мърда от пътя... [url][/url]

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Нед 06 май 2012 17:00

Asko VW написа:Здравей колега,
По зададеният от теб въпрос реших и аз да се включа.
Първо ще направя едно уточнение, до сега не съм карал с Пирели и по тази причина не мога да се изкажа компетентно за базовите качества на тази марка, още по-малко пък за състоянието на три годишна гума, на 30 хил. км, експлоатирана в неясен за мен режим. Но ще ти обърна внимание върху няколко неща които са меродавни за всяка гума и кола :
1. Както каза един колега по-горе, трябват си периодични реглажи. Понякога дори без видими признаци (свирене и неправилно износване) може да има отклонения, които да доведат до нестабилност на колата в завой (за спирането не мисля, че има голямо влияние).
2. От профила ти и от тази тема не можах да разбера какъв е автомобила и какви са размерите на гумите (освен, че са 15-ки). Но и най-добрата гума може да даде незадоволителни резултати ако размера не съответства на конкретният модел автомобил, особено при големи разминавания.
3. Направи ми впечатление едно твое изречение - "винаги изглеждат меки, колкото и да ги помпя". Напомням, че налягането в гумите също оказва влияние върху поведението им. И нека не забравяме, че особено лятото в горещините, по време на движение, от триенето и от горещият асфалт, въздухът се разширява и налягането се покачва доста.
Всичко това го изписах за да ти обърна внимание, че освен износването, причината за проблемите ти може да се крие и на друго място.
Ако вече си ги знаеш тези неща, взел си ги в предвид и въпреки това гумите не държат, то значи са за смяна, а аз само съм те отегчел с този пост, за което съжалявам.
Успех :да:

Колата е Хонда Акорд 99-та, размера е 195/60/15 88H , в началото гумите се държаха безупречно, но тази и миналата година сцеплението се влошава.Единствено има леко подобрение след като загреят( 20-30 км. извънградско) Налягането го следя и спазвам предписанията на производителя- 2.2 до 2.6 зависи от товара.
Тук попаднах на един термин Tradewear : http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1218559&sid=4567faeb86592abadfa2bcd6a14a748d При мен този индекс е 260 .Той определя колко бързо се износва една гума. В крайна сметка износването зависи от един куп други фактори.Ще пиша ,като посетя реглаж.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 06 май 2012 17:09

Карах за малко с Pirelli P6000 http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirelli/P6000.htm
Отвратителна гума facepalm Изключително слаби на дъжд, ако са поизносени...
Единственото им "преимущество" бе, че бяха много тихи.

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Нед 06 май 2012 19:30

тези пирелли п6000 е изключително дърво можеш да се пребиеш като куче на сухо камо ли на мокро а също така и барум бравурис 195 50 15 на дужд стават много опасни трябва да караш все едно е стъкло зимата щях да блъсна човек заради тия скапани гуми добре че успях да го избегна maikomila :bowdown :horror: така че си избирайте хубави гуми аз съм много доволен от една фулда но не и помня модела точно лятна беше и също от йокохама парада спек2 195 50 15 уникални гуми така че внимавайте гумите са много важни за вашата безопасност и на хората около вас :respect :respect

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 08 май 2012 10:54

На Голфа му бях купил GoodYear Excellence 205/55/16 и сцеплението както и цялото пътно поведение на гумата беше перфектно, преди това беше с едни Yokohama 215/45/16 и въпреки че бяха доста карани пак се държаха много, много добре.
Сега на Маздата и взех Uniroyal RainSport 2 205/55/16 и за около две седмици каране мога да кажа само едно и то е че гумите са "ПЕРФЕКТНИ"
Избирайте си внимателно гумите защото както каза колегата по-горе това е може би най важния компонент в един автомобил, контакта между асфалта и автомобила от което зависи на 100% вашата безопастност както и на тези отсреща така и на тези които возите с вас :012:

Потребителски аватар
d0n_t0ni
Автомобил: Golf IV
Двигател: AZD

Мнениеот d0n_t0ni » Вто 08 май 2012 13:26

Аз съм с Pirelli P6 195/65/15 и имам същия "проблем". Живот и здраве ноември месец, новите 4 летни ще са или DUNLOP 195/65R15 91H SP SPORT 01 или CONTINENTAL 195/65R15 91H CPC5 или MICHELIN 195/65R15 91T ENERGY SAVER GRNX.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 08 май 2012 15:14

Antonio_Parvanov написа:Аз съм с Pirelli P6 195/65/15 и имам същия "проблем". Живот и здраве ноември месец, новите 4 летни ще са или DUNLOP 195/65R15 91H SP SPORT 01 или CONTINENTAL 195/65R15 91H CPC5 или MICHELIN 195/65R15 91T ENERGY SAVER GRNX.

За Мишелина по-добре се насочи към Пилот :да:

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Вто 08 май 2012 15:16

Antonio_Parvanov написа:Аз съм с Pirelli P6 195/65/15 и имам същия "проблем". Живот и здраве ноември месец, новите 4 летни ще са или DUNLOP 195/65R15 91H SP SPORT 01 или CONTINENTAL 195/65R15 91H CPC5 или MICHELIN 195/65R15 91T ENERGY SAVER GRNX.
"Мишлен" от серията "Енерджи" не си мислете,че са много по-добри от въпросното Пирели.Въобще при производителите на гуми е така както при автомобилите-всяка марка си има силен и по-слаб модел :banghead: .Аз лично,понеже живея в държава,в която изобщо не искам да живея,но няма друг начин :evil: и в нея важи изключително правилото "Евтиното излиза скъпо,а скъпото още по-скъпо"!!! :banghead: .В тоя ред на мисли,ако трябваше да купувам нови летни гуми бих избрал по-бюджетните марки,а именно Клебер,Вредщайн,Сава и др."Именитите" Мишлен,Гудиър,Семперит,Дънлоп,Континентал "нов внос" в България винаги са от някой завод в Румъния,Чехия или някъде другаде.Запомнете на хубавите гуми пише "Мейд ин Германи".

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Вто 08 май 2012 15:21

1637 написа:
"Мишлен" от серията "Енерджи" не си мислете,че са много по-добри от въпросното Пирели.Въобще при производителите на гуми е така както при автомобилите-всяка марка си има силен и по-слаб модел :banghead: .Аз лично,понеже живея в държава,в която изобщо не искам да живея,но няма друг начин :evil: и в нея важи изключително правилото "Евтиното излиза скъпо,а скъпото още по-скъпо"!!! :banghead: .В тоя ред на мисли,ако трябваше да купувам нови летни гуми бих избрал по-бюджетните марки,а именно Клебер,Вредщайн,Сава и др."Именитите" Мишлен,Гудиър,Семперит,Дънлоп,Континентал "нов внос" в България винаги са от някой завод в Румъния,Чехия или някъде другаде.Запомнете на хубавите гуми пише "Мейд ин Германи".

:да:

Колега на Дънлопа който си купих от Дианата си пише майд ин Германи така, че все пак зависи къде попадаш

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 08 май 2012 15:48

И на Гудиъра и сега на Унирояала пише Made in Germany и ДОТ-а е пресен, пресен и до момента проблеми нихт , колата си стои като залепена за пътя :да:

Потребителски аватар
1637
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1637 » Вто 08 май 2012 17:30

forski написа:И на Гудиъра и сега на Унирояала пише Made in Germany и ДОТ-а е пресен, пресен и до момента проблеми нихт , колата си стои като залепена за пътя :да:

Е точно това се опитвам да обясня и аз де или наистина във нашите българските форуми всеки разбира по различен начин всяко написано :( .Вика ме един приятел,който иска да си купи гуми на Фиат-а къде му продадох и го водя в МединаМед.Там ни изкарват едни Континенталки "Мейд ин Романия" :evil: .Още на външен вид си личи влошеното качество-както на страниците така и на протектора.Казвам,че тая гума няма да я взема,ако ще да ми я подаряват.След малко вадят от склада същите Континенталки,но вече пише "Мейд ин ЧЕШ Републик".Пак не ми харесаха много-много,но приятелчето беше много нетърпелив и ги купи.Същите губи видях в друга верига голяма за гуми (умишлено няма да споменавам име за да не правим реклама),но Континенталките там бяха "Мейд ин Германи" и на пипане,огъване,изработка ако щете и на смучене бяха различни от предложените до момента.Явно в "Източните" заводи все още няма стриктен контрол за качество и си го карат още като по-комунистическо.Така се набутах с един акумулатор Румънски "Варта" :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”