Проблем с номер на двигател!
Re: Проблем с номер на двигател!
Намерих доста подобни теми из другите форуми,но никъде не намирам веднъж регистрирана кола,да не искат отново да я регистрират. :(
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Не знам кое Порше имаш предвид,аз имам предвид това: Оркид Спортс Карс – България
Порше Център София
1592 София, бул. "Христофор Колумб" 41
Тел: +359 2 911 0 911
Факс: +359 2 979 4696
e-mail: info@porsche.bg
В много КАТ-ове при първоначална регистрация на нов внос не си правят изобщо труда да пишат номер на двигател. И после като тръгнеш да пререгистрираш в КАТ София обикновено, се започва една драма...търсене, ровене, гледане... Другия начин е с човек-замижава рязко и пише, че двигателя е без номер.
Порше Център София
В много КАТ-ове при първоначална регистрация на нов внос не си правят изобщо труда да пишат номер на двигател. И после като тръгнеш да пререгистрираш в КАТ София обикновено, се започва една драма...търсене, ровене, гледане... Другия начин е с човек-замижава рязко и пише, че двигателя е без номер.
Gal написа:Не знам кое Порше имаш предвид,аз имам предвид това: Оркид Спортс Карс – България
Порше Център София
Тя колата веднъж е регистрирана в София без проблем,ама във Варна ми се опъват и искат да минава комисия
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ходи вдигни един скандал и ще стане работата
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
Да минава комисия, какво толкова. В някои градове има график по марки, ако искаш да си регистрираш МБ, примерно, не може всеки ден, чакаш комисия във вторник ли беше... :) Комисията не винаги е признак за проблем, просто нямат специалисти, които да дават становища постоянно и си е направо със записване.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
chokos написа: от София,от частен продавач,регистирана в София.Понеже съм от Варна отидох в КАТ Варна
из закон за регистрация, отчет и т.н.
Чл. 15. (1) При промяна в регистрацията собственикът на превозното средство представя следните документи:
..
5. (изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) документ за собственост с данните за марката, търговското наименование, номерата на рамата (шасито) и/или двигателя - само при промяна на собствеността или основен агрегат (двигател);
Документът по точка 5. е предишния талон, ако не бъркам.
Този, който пак е издаден от същия КАТ, и в който пише без номер двигател.
Тоест лайненият кат, лайнен е - дайте да си говориме

, не признава документ издаден от самия него?
Така ли е?
и/или как се превежда? Глупаци.
Между другото, на варненския кат това му е запазена марка се оказва.
Плачат за нЕкой зъл адвокат, си мисла.
Свикнали са да заплашват и да взимат рушвети.
Еми да мине тая комисия какво те притеснява.Двигателя е без номе не с пренабит и изпилен такъв.След като и в талона го пише, още повече като е била регистрирана вече в София.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Притеснителното е че ще се появи някой "експерт"и ще прецени че този двигател без номер не е ония дето са сложили в Германия и ходи се оправяй после
да, тъпото е,че не се знае на какъв ще попадна и тези пари дето съм ги дал ... благодаря на колегата с контакта с Порше,надявам се те да помогнат след като говорих с тях.Оказва се,че това е редовен проблем.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Преди години се преместих да живея в София и още третата седмица си купих кола. По адресна регистрация се водех в Ямбол. Та единия вариант беше да блъскам 300+300 километра до Ямбол за да сменям номера и т.н. каквото трябва. Втория вариант до който прибегнах беше смяна на личната карта - 22 лева и след три дни бях с постоянен адрес в София. Няма смяна на номера и други гимнастики. Имаше едно ходене в КАТ, но дори отидох там без колата. След това ми писаха акт и трябваше да ходя до Ямбол за да си взема талона :-) - ами просто платих една такса и ми прехвърлиха досието в КАТ София.
Не знам как ще ти помогне тази история, но може да ти подскаже някакво решение. Успех
Не знам как ще ти помогне тази история, но може да ти подскаже някакво решение. Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам бая глупости сте му написали на човека тук. Преди когато автомобилът закаран за регистрация в КАТ беше без номер от там си превеха една вътрешна комисия и след 30-на мин. решаваха дали да регистрират колата "Без номер" на двигателя. Така е станало и с това въпросно Поло. Сега обаче от няма и една година решиха, че имало много измами в КАТ и се ходи в Декра и после до някаква Агенция в Министерството. Като целта на това упражнение е да се провери дали няма да се намери номер на второ място. Ако ремонтът е извършен гаранционно от Порше би трябвало да ти дадат информация и даже да ти издадат документ за извършен ремонт със смяна на моторен блок. Реалният проблем е, че ако намерят някакви символи по мотора много лесно може да ти задържат Полото и да почакаш м/у няколко месеца и 2-3 години да си разрешат случая. Дано съм ти бил полезен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е, хайде уточни кои са глупостите, за да знае младежът и да не се излагаме ние повече!VW_Fan_81 написа:Гледам бая глупости сте му написали на човека тук. ...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”