Проблем с номер на двигател!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
chokos
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с номер на двигател!

Мнениеот chokos » Чет 15 авг 2013 14:17

Намерих доста подобни теми из другите форуми,но никъде не намирам веднъж регистрирана кола,да не искат отново да я регистрират. :(

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 15 авг 2013 14:34

Не знам кое Порше имаш предвид,аз имам предвид това: Оркид Спортс Карс – България
Порше Център София
1592 София, бул. "Христофор Колумб" 41
Тел: +359 2 911 0 911
Факс: +359 2 979 4696
e-mail: info@porsche.bg
В много КАТ-ове при първоначална регистрация на нов внос не си правят изобщо труда да пишат номер на двигател. И после като тръгнеш да пререгистрираш в КАТ София обикновено, се започва една драма...търсене, ровене, гледане... Другия начин е с човек-замижава рязко и пише, че двигателя е без номер.

chokos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokos » Чет 15 авг 2013 14:38

Gal написа:Не знам кое Порше имаш предвид,аз имам предвид това: Оркид Спортс Карс – България
Порше Център София
1592 София, бул. "Христофор Колумб" 41
Тел: +359 2 911 0 911
Факс: +359 2 979 4696
e-mail: info@porsche.bg
В много КАТ-ове при първоначална регистрация на нов внос не си правят изобщо труда да пишат номер на двигател. И после като тръгнеш да пререгистрираш в КАТ София обикновено, се започва една драма...търсене, ровене, гледане... Другия начин е с човек-замижава рязко и пише, че двигателя е без номер.

Тя колата веднъж е регистрирана в София без проблем,ама във Варна ми се опъват и искат да минава комисия

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 15 авг 2013 14:41

Ходи вдигни един скандал и ще стане работата

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 15 авг 2013 14:50

Да минава комисия, какво толкова. В някои градове има график по марки, ако искаш да си регистрираш МБ, примерно, не може всеки ден, чакаш комисия във вторник ли беше... :) Комисията не винаги е признак за проблем, просто нямат специалисти, които да дават становища постоянно и си е направо със записване.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 15 авг 2013 14:54

chokos написа: от София,от частен продавач,регистирана в София.Понеже съм от Варна отидох в КАТ Варна

из закон за регистрация, отчет и т.н.
Чл. 15. (1) При промяна в регистрацията собственикът на превозното средство представя следните документи:
..
5. (изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) документ за собственост с данните за марката, търговското наименование, номерата на рамата (шасито) и/или двигателя - само при промяна на собствеността или основен агрегат (двигател);

Документът по точка 5. е предишния талон, ако не бъркам.
Този, който пак е издаден от същия КАТ, и в който пише без номер двигател.
Тоест лайненият кат, лайнен е - дайте да си говориме :mhihi
, не признава документ издаден от самия него?
Така ли е?
и/или как се превежда? Глупаци.
Между другото, на варненския кат това му е запазена марка се оказва.
Плачат за нЕкой зъл адвокат, си мисла.
Свикнали са да заплашват и да взимат рушвети.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 15 авг 2013 15:01

Еми да мине тая комисия какво те притеснява.Двигателя е без номе не с пренабит и изпилен такъв.След като и в талона го пише, още повече като е била регистрирана вече в София.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 15 авг 2013 15:07

Притеснителното е че ще се появи някой "експерт"и ще прецени че този двигател без номер не е ония дето са сложили в Германия и ходи се оправяй после

chokos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokos » Чет 15 авг 2013 15:22

да, тъпото е,че не се знае на какъв ще попадна и тези пари дето съм ги дал ... благодаря на колегата с контакта с Порше,надявам се те да помогнат след като говорих с тях.Оказва се,че това е редовен проблем.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Чет 15 авг 2013 15:55

Преди години се преместих да живея в София и още третата седмица си купих кола. По адресна регистрация се водех в Ямбол. Та единия вариант беше да блъскам 300+300 километра до Ямбол за да сменям номера и т.н. каквото трябва. Втория вариант до който прибегнах беше смяна на личната карта - 22 лева и след три дни бях с постоянен адрес в София. Няма смяна на номера и други гимнастики. Имаше едно ходене в КАТ, но дори отидох там без колата. След това ми писаха акт и трябваше да ходя до Ямбол за да си взема талона :-) - ами просто платих една такса и ми прехвърлиха досието в КАТ София.
Не знам как ще ти помогне тази история, но може да ти подскаже някакво решение. Успех

VW_Fan_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Fan_81 » Пет 16 авг 2013 6:27

Гледам бая глупости сте му написали на човека тук. Преди когато автомобилът закаран за регистрация в КАТ беше без номер от там си превеха една вътрешна комисия и след 30-на мин. решаваха дали да регистрират колата "Без номер" на двигателя. Така е станало и с това въпросно Поло. Сега обаче от няма и една година решиха, че имало много измами в КАТ и се ходи в Декра и после до някаква Агенция в Министерството. Като целта на това упражнение е да се провери дали няма да се намери номер на второ място. Ако ремонтът е извършен гаранционно от Порше би трябвало да ти дадат информация и даже да ти издадат документ за извършен ремонт със смяна на моторен блок. Реалният проблем е, че ако намерят някакви символи по мотора много лесно може да ти задържат Полото и да почакаш м/у няколко месеца и 2-3 години да си разрешат случая. Дано съм ти бил полезен.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 16 авг 2013 7:27

VW_Fan_81 написа:Гледам бая глупости сте му написали на човека тук. ...
Е, хайде уточни кои са глупостите, за да знае младежът и да не се излагаме ние повече!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”