Колко (А) акумулатор ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко (А) акумулатор ?

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 18 окт 2013 14:04

ALESYZ написа:
radi_nrj написа:
ALESYZ написа:По тази логика колега, що да не сложим и 100Аh на 1.6 бензин? Що производителите не го правят?

Не го поравят защото може и с по-малък, а не че неможе с по-голям! :mhihi :mhihi :mhihi

Няма нужда да ми даваш акъл, от електротехника и в частност оловни акумулатори ми се струва, че разбирам малко повече от теб... Отговорих ти на конкретния въпрос с конкретен пример, който е на 99% аналогичен!

Виж колега, аз не оспорвам твоята компетентност, която нямам идея каква е, но гледам, че е доста чувствителна, дори след като не я атакуват. Няма нужда да търсиш под вола, теле. Но щом да претендираш да си компетентен, тогава моля отговори ми на следните въпроси:
Акумулатора губи ток при продължително стоене, особено в зависимост от сезона. Ако акумулатора приемем, че е на 50% разреден и е 44Аh, колко време каране би било необходимо, за да се зареди този акумулатор на 100%? И колко ако акумулаторът е 62Аh? Еднакво ли би било времето за зареждане на двата акумулатора при равни други условия?
И приеми, че не те изпитвам, а реално ме интересува, а що не и други колеги.

eто това ти е грешката те няма да паднат на 50% и двата. Единия ще падна 22Ah и другият ще падне 22Ah съответно на алтернатора му същото...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 18 окт 2013 15:22

Да речем, че акумулаторите са една и съща марка и модел, имат един и също коефициент на саморазряд и са натоварени със същите консуматори (аларама да речем щом колата ще стои дълго на едно място). Ако както казваш за определения престой 44Ah акумулатор се разреди на половина то той ще изгуби 22Ah от капацитета си. Съответно ако акумулатора е 62Ah за същия престой без зареждане той пак ще изгуби 22Ah, но фактически няма да се е разредил на половина :c020

Не ми е чувствителна компетенцията, но се дразня когато гледам, че масово се разпространяват твърдения базирани на митове и легенди... :mhihi

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 18 окт 2013 15:27

Благодаря.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 18 окт 2013 16:10

Преди 2-3 години си избирах евтин акумулатор за Г2 1.6 (Искра). Разликата между това по книжка (мисля че 50Ah) и този , който си взех 62Ah беше 10-12лв. А освен в капацитета имаше разлика и в стартовия ток, което би било полезно като палиш сутрин на -20 и маслото е станало на желе.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”