Ръжда по пода
-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
Ръжда по пода
Вчера надигнах изрязания мокет(влязла вода в колата и така я сушили...;/) и видях че има малко ръжда, изглеждаше повърхностна и реших че ще се прави скоро време..не ми стана напълно ясно как обаче. Първо се шкури до здраво, после грунд(какъв?) и боя? Кит има ли смисъл да се слага там? Ако го изшкуря и сложа протекта 3в1 дет се води ще свърша ли нещо или не
или може би боди?

-
Re: Ръжда по пода
От преди 1-2 години е това, колата не се кара от почти 1г, баща ми беше казал че е забравил прозореца и люк-а отворени и така
- Bahama man
- Автомобил: VW Polo 1998
- Двигател: AEF
Колега, решението за проблема ти е "BODY антикор". Миналата зима бяха започнали да гният праговете ми отстрани отзад и отдолу. Изтърках добре праговете с едра шкурка до метал. След което намазах без да разреждам "антикора" с четка, получи се малко грапаво, но за сметка на това отгоре боядисах с цвета на колата и до сега нямам никакви следи от ръжда. Линка е със снимка на бодито.
http://markita.net/sites/default/files/imagecache/product_full/produkti/dsc07427.jpg
http://markita.net/sites/default/files/imagecache/product_full/produkti/dsc07427.jpg
-
Вкъщи има 930, не ми трябва да е боядисано по пода, все пак мокет има отгоре, ще свърши ли същата работа като 910?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предлагам ти за боядисване боя "Протекта". Скъпичка е но върши идеална работа.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, моя съвет е "БОДИ" да не слагаш, АКО не си обработил ръждата както трябва! Изтъркваш мястото до метал. Дори да има и дупка, я китосваш (закърпваш) после китосваш грундираш и накрая може да сложиш боди, но лично аз го избягвам, защото повече ръждясва с него отколкото да помага!
-
Прочетох това онова и реших да направя така
1.Премахване на оригиналния слой битум или каквото е(и без това се е натрошил вече)или поне на начупените части
2.Шкурене където трябва
3.Ще си взема грунд Mr.Zn и евентуално разредител(според сайта на оргахим 2-3% при нанасяне с четка)
4.Тук още се чудя - Боди 910/930 или 950...отгоре не смятам да го боядисвам
1.Премахване на оригиналния слой битум или каквото е(и без това се е натрошил вече)или поне на начупените части
2.Шкурене където трябва
3.Ще си взема грунд Mr.Zn и евентуално разредител(според сайта на оргахим 2-3% при нанасяне с четка)
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Explode12 написа:Прочетох това онова и реших да направя така
2.Шкурене където трябва
До т.3 бива,после може да го оставиш само на цинк,може някакъв грунд да мацнеш (аз ползвам епоксиден),от изброените продукти на Боди,що годе се понася 950.
930 е на битумна основа и не бих го ползвал.910 има по-добра алтернатива-новол,но не помня номера,май-беше гравит 650.