Смених наскоро двигателя и единствения дерт е, че прави тая пяна в казанчето. Знам, че се получава когато духа - най често от гарнитурата на главата, но нито надува маркучите, нито губи течност, нито има бял дим през ауспуха. Можели да е от нещо друго тая гадост?
Не съм мерил компресия, че на тия студове не ми се тормози акумулатора.
а антифриз ли има в системата? тоя новия двигател ако е стоял свален дълго време е нормално да натрупа ръждица и сега се е отделила,една промивка на системата да се изчисти от боклуците няма да е лошо.
Нов е антифриза. Не ме притеснява ръждивото, а пяната. Принципно двигателя се беше килнал и му беше изтекло маслото, евентуално може да е попаднало някакси в охладителната система. Довечера ще замеря компресията, но ми мирише, че е тръгнала гарнитура в ранен стадии.
Може би не е лоша идея и да се сложи една добавка за почистване на охладителната система - такава, с която работи известно време, след което източваш водата/антифриза и наливаш нов антифриз. Принципно тръгнала ръжда в мотора трудно се спира - все ще си остане известно количество.
най добре откачаш тънкия маркуч от казанчето да тече на земята а отвора на казанчето дето е за тънкия маркуч го запушваш и от някоя чешма с маркуч започваш да наливаш в казанчето докато през тънкия маркуч не почне да излиза чиста вода през това време двигателя да си работи за да циркулира водата в системата а за по лесно първоначално може да откачиш долния маркуч на радиатора примерно а излезе по голям обем от старата течност по бързо
Не ми е проблем да промия системата, не един път съм го правил, проблема е че не ми се сменява гарнитура на главата и дано не се наложи скоро. Благодаря за отговорите.
За сега. На другата семейна кола преди месец й издуха гарнитурата и имаше точно такава пяна, за това ме е страх.(Не, че е кой знае колко страшно сменяването на гарнитурата, но...)