Bi-Xenon може ли да се регулира.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Bi-Xenon може ли да се регулира.

Мнениеот versace » Вто 06 мар 2007 21:41

Започвам с това че съм много доволен от качеството на фаровете си.
Като пална колата и се включат светлините лупите на ксенона отиват сами от ниско долу до средно високо, след което сами си спират на средата. Фаровете светят перфектно и осветяват пътя на около 25 - 30 метра на пред (на къси). Забелязвам обаче че има възможност да да осветяват още няколко метра на пред без при близки дистанции да заслепявам колегите.
До колкото знам на моята кола има датчици които мерят натовареността на купето, налягане в гумите и още разни параметри и по тях компа засича оптимално къде да позиционира фаровете.
Според Вас има ли възможност за ръчна настройка на корпуса на фаровете или начин да се въздейства на въпросните датчици ако я закачат на компютър. А въобще да се занимавам ли
Отбелязвам че до сега не съм видял кола с оригинален ксенон, чиито фарове да се регулират на височина от купето.

Последна промяна от versace на Вто 06 мар 2007 22:21, променено общо 1 път.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 06 мар 2007 21:46

Ако съдя по мойта Е39 - НЯМАШ ръчна настройка на Xenon-a!

Регулатора се намира (поне при мен) в багажника отдясно едно като лост... става само по електронен път и моя съвет е - не ги барай ако нямаш проблем.

Мойте светеха на няма и 10 метра пред мен и нищо не виждах нощем та за тва ходих да ги регулират....

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 06 мар 2007 22:16

при пежо 607, ситроен С6, при по-новите аудита пак има регулировка но е по електронен път..

pri pegeout 607,sitroen c6 ,pri po novite audite e pak takava regulirovka-no e po elektronen pat :wink:

mod edit: wili98

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”