joker написа:Чета постингите и се радвам безкрайно,че разумните хора във форума доминират!!!!
Разумът ,а не късметът и автохазартът са тези,които биха помогнали да има по-малко трагедии по пътищата(да оставим настрана другите фактори-от значениие са ,но те са второстепенни)......и ако нашия форум успее поне малко да промени вижданията на някои колеги с имащи характер на жребец преял с овес и така да предотврати дори и само един инцидент...........е може да се каже,че ужасно много си е струвало да попишем по тия теми.......
ДА ВЗЕМЕТЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА НА КОЛЕГАТА.ЧЕ МИ Е ПИСНАЛО ОТ СЪСТЕЗАТЕЛИ И ИДИОТИ ПО ПЪТЯ.АМАН ОТ 5-МИНУТКОВЦИ.ЩОТО ЗАГИВАТ ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА ЗАРАДИ НЯКАКЪВ КОМПЛЕКСАР ДЕТО НЕ МУ СТИГАТ 120К.С.НА КОЛАТА!!!АБЕ...tankishev написа:XpacTa написа:....
точно така ... типично по български се хвани за две, три думи от целият текст и разчитай да обориш тезата като ги опровергаеш без дори да адресираш целият смисъл ....
както казах:
1) няма нужда семейна кола да се движи с 180/200 км.ч - не говорим за 130
2) изпреварване на тир движещ се с 130 (!!!!!!) предполага магистрала ... там няма какво да си съобразил при условие че няма насрещно движение
3) с 75кс. (от който сигурно поне 30% са умрели) и 13 годишна кола успявам да изпреваря с лекота коли и тирове движещи се с 90км/ч .... + да се движа с над 140 на магистралата при изпреварване (с 4 човека + багаж в колата) => 90/100 коня ти стигат
4) неуспешно избягване на льольо пори липса на ЕПС не е основна причина на катастрофите по пътищата => т.е новите коли не са ключа към бараката
5) а ако все пак толко те притеснява това изпреварване на ТИР-а на междуградският път при състезателни скорости .... отпусни газта и се прибери обратно зад него (писнало ми е от състезтели дето ми изкачат пред колата в тайна надежда да спестят 5 мин. чрез рисковано изпреварване.
zdrash написа:случайно открих лек срещу бързото каране извън града
на връщане от Бургас след Нова загора пред мен излезе патрулка (сейфти кар) и кара с 90км/h до Стара загора
Никой не посмя да я изпревари и цялата колона която преди това се движеше със 120-160км/h стана много примерна
В заключение - вместо да брамчът по цял ден по TV и вестници - да дадът някой лев за 20-30 патрулки които да кръстосват м/у морето и София поне през лятото - със сигурност ще намалят жертвите по пътищата
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: bread1978 и 61 госта