Последните 2 минути......

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 30 юли 2007 19:48

утре пътувам по магистралата преял съм с овес и съм още 200 коня отгоре в главата :) принципно ще карам бавно с до 130 ..но на две три места мисля да поразтрия :) да си знаете .. нещо ми хлопа единия шарнир и маховика не е балансиран ..полуоските са на по два болта :) 8) 8) 8)

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 30 юли 2007 21:37

joker написа:Чета постингите и се радвам безкрайно,че разумните хора във форума доминират!!!!
Разумът ,а не късметът и автохазартът са тези,които биха помогнали да има по-малко трагедии по пътищата(да оставим настрана другите фактори-от значениие са ,но те са второстепенни)......и ако нашия форум успее поне малко да промени вижданията на някои колеги с имащи характер на жребец преял с овес и така да предотврати дори и само един инцидент...........е може да се каже,че ужасно много си е струвало да попишем по тия теми.......

joker, нъпялно те подкрепям :wink: :да:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 31 юли 2007 21:43

tankishev написа:
XpacTa написа:....

точно така ... типично по български се хвани за две, три думи от целият текст и разчитай да обориш тезата като ги опровергаеш без дори да адресираш целият смисъл ....

както казах:
1) няма нужда семейна кола да се движи с 180/200 км.ч - не говорим за 130
2) изпреварване на тир движещ се с 130 ( :shock !!!!!!) предполага магистрала ... там няма какво да си съобразил при условие че няма насрещно движение
3) с 75кс. (от който сигурно поне 30% са умрели) и 13 годишна кола успявам да изпреваря с лекота коли и тирове движещи се с 90км/ч .... + да се движа с над 140 на магистралата при изпреварване (с 4 човека + багаж в колата) => 90/100 коня ти стигат
4) неуспешно избягване на льольо пори липса на ЕПС не е основна причина на катастрофите по пътищата => т.е новите коли не са ключа към бараката
5) а ако все пак толко те притеснява това изпреварване на ТИР-а на междуградският път при състезателни скорости .... отпусни газта и се прибери обратно зад него (писнало ми е от състезтели дето ми изкачат пред колата в тайна надежда да спестят 5 мин. чрез рисковано изпреварване.
ДА ВЗЕМЕТЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА НА КОЛЕГАТА.ЧЕ МИ Е ПИСНАЛО ОТ СЪСТЕЗАТЕЛИ И ИДИОТИ ПО ПЪТЯ.АМАН ОТ 5-МИНУТКОВЦИ.ЩОТО ЗАГИВАТ ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА ЗАРАДИ НЯКАКЪВ КОМПЛЕКСАР ДЕТО НЕ МУ СТИГАТ 120К.С.НА КОЛАТА!!!АБЕ...

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 31 юли 2007 22:05

случайно открих лек срещу бързото каране извън града
на връщане от Бургас след Нова загора пред мен излезе патрулка (сейфти кар) и кара с 90км/h до Стара загора
Никой не посмя да я изпревари и цялата колона която преди това се движеше със 120-160км/h стана много примерна
В заключение - вместо да брамчът по цял ден по TV и вестници - да дадът някой лев за 20-30 патрулки които да кръстосват м/у морето и София поне през лятото - със сигурност ще намалят жертвите по пътищата

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Вто 31 юли 2007 22:32

zdrash написа:случайно открих лек срещу бързото каране извън града
на връщане от Бургас след Нова загора пред мен излезе патрулка (сейфти кар) и кара с 90км/h до Стара загора
Никой не посмя да я изпревари и цялата колона която преди това се движеше със 120-160км/h стана много примерна
В заключение - вместо да брамчът по цял ден по TV и вестници - да дадът някой лев за 20-30 патрулки които да кръстосват м/у морето и София поне през лятото - със сигурност ще намалят жертвите по пътищата

Със сигурност ще има полза ако пуснат повече патрули по пътищата, не само да дигат глобите да им е по лесно да приберат парички! На мен в Германия ми се случи да ме спре А6 цивилно с няква светеща палка полиция, караше пред мен и си нямах и на идея че може да е кука!Та ако пуснат някви цивилки по пътищата които да могат да догонват ниско летящите и да ги спират по този начин със сигурност след време ще има доста изпатили!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”