Трябва ли да поскъпнат винетките?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Трябва ли да поскъпнат винетките?

Да, стига да знам че парите отиват по предназначение
38
19%
Да, по-добре да давам още 70 лв отколкото да правя очакване всяка година
3
2%
Не, защото не знам къде отиват парите
100
51%
Не, много са скъпи тия винетки
46
23%
Не знам
1
1%
Не ме интересува, аз винетка не слагам
2
1%
Друго
6
3%

Общо гласове: 196
Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот alexx » Сря 11 ное 2015 14:30

hooligan_sk написа:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1527576

Ай да почерпите, няма да е 140лв

:beer

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 11 ное 2015 15:05

Да падат глави? И като падне въпросната глава, кой ще дойде? :mhihi

Аз мисля, че в последните години имаме нелоши пътища, сега пътувам по-малко извънградско, но определено качеството е задоволително. И както се изказа един колега, може би на втора страница, от 2008-а не са променяни цените за винетката, крайно време беше. И най-големия проблем по-принцип е, че те очакват да има повишаване на постъпленията в бюджета от поскъпването, а според мен ще има дефицит, защото много хора няма да си купят, ще има бум на фалшификатите и на нарушителите, които карат без винетка. :c020

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 11 ное 2015 15:13

Колега не знам къде караш извън градско и дали е само по магистралите, но далеч не съм съгласен с теб! Изобщо не знам кое е за теб задоволително? Пътищата ни са осеяни с ЯМИ, това за теб задоволително ли е? Лятото ходих до Черна гора с моята кола и мога да ти кажа, че нито в Сърбия, нито Черна гора, нито никъде не видях 1 дупка! Отделно че не видях и 1 шахта, тука качили нарочно ги правят шактите по средата на улиците и как дееба майка му, една шахта не я сложиха без пропадане, ама една няма на ниивото на хАсфалта, ама една! Това ако е задоволително, май трябва да ходиш в Африка, за да останеш недоволен!!! Това не са пътища тука... не знам как изобщо съумя да го напишеш това изречение, че си бил доволен от инфраструктурата....и не знам кой залъгваш, себе си може би... И това не само извън градско, но и в градовете, кажи ми кой бул. или улица в столицата няма дупки? Аз не се сещам за нито 1, дори и по Цариградско има!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 ное 2015 15:19

Аз също съм доволен от пътната ни мрежа. Първокласните пътни артерии са съвсем прилични, преди 7-8г не беше изобщо така.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 11 ное 2015 15:22

Не се оливайте в коментарите в политическа посока. А иначе аз мога да ти кажа поне един булевард без дупки - новата част на бул. Витоша, която е прясно ремонтирана. Та нека не бъдем чак толкова крайни в изказванията си. Да, има още много какво да се желае от пътищата, но чак лунен пейзаж навсякъде не е.
Няма никакво значение какъв е размерът на винетката 10, 100 или 1000 лева. Важното е как се оползотворяват парите, които се получават от винетките. Колкото и да е голям нейният размер, неефктивното им харчене води до никакви резутати.
И обратното.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Сря 11 ное 2015 15:31

zografski написа:Колега не знам къде караш извън градско и дали е само по магистралите, но далеч не съм съгласен с теб! Изобщо не знам кое е за теб задоволително? Пътищата ни са осеяни с ЯМИ, това за теб задоволително ли е? Лятото ходих до Черна гора с моята кола и мога да ти кажа, че нито в Сърбия, нито Черна гора, нито никъде не видях 1 дупка! Отделно че не видях и 1 шахта, тука качили нарочно ги правят шактите по средата на улиците и как дееба майка му, една шахта не я сложиха без пропадане, ама една няма на ниивото на хАсфалта, ама една! Това ако е задоволително, май трябва да ходиш в Африка, за да останеш недоволен!!! Това не са пътища тука... не знам как изобщо съумя да го напишеш това изречение, че си бил доволен от инфраструктурата....и не знам кой залъгваш, себе си може би... И това не само извън градско, но и в градовете, кажи ми кой бул. или улица в столицата няма дупки? Аз не се сещам за нито 1, дори и по Цариградско има!

Колега, да не сме ходили натам, да ти повярваме, но сме ходили и сме виждали какво е.
В Белград положението е същото като в София. По-големите булеварди и улици са ОК, по-малките не са ОК. В Ниш е същата работа.
Магистралата от унгарската граница до Белград знаеш ли, че е в пъти по-зле от Хемус даже?

Нямам против да плащам 100 лева за винетка, стига да ги ползват тези 100 лева по предназначение.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 11 ное 2015 15:33

Spas написа:Да падат глави? И като падне въпросната глава, кой ще дойде?

Аз съм виждал как бригада мангали запълват с чакъл и поливане. След 2-3 месеца дупката се отвори пак. Пътят, по който се движа ежедневно е първокласен, а е доста на вълнички. Казаха, че парите щели да отиват за странични нужди, не за пътища. Според мен всичко е ясно. Едни пари ще се вземат и ще потънат. А дай да си приемаме всяко издевателство като мазохисти, не искаш ли?
dobrin написа:А иначе аз мога да ти кажа поне един булевард без дупки - новата част на бул. Витоша, която е прясно ремонтирана. Та нека не бъдем чак толкова крайни в изказванията си

Аз мога да кажа поне 10 улици, които не са ремонтирани поне 30 години. Мога да кажа първокласни пътища и то по морето - отсечки Каблешково-Бургас и обходният Бургас-Каблешково-Тънково, където положението е зле. Мога да кажа много. Истината е, че всичко има значение. Няма такса, сметка, данък, цена която да не се е вдигнала. Истината е, че няма да се оползотворят правилно парите. Да, пътищата са лунен пейзаж.Че са оправили в няколко града централните булеварди не означава, че пътищата в България са наред. Огледай се. Като шофирам се чувствам, все едно карам по лунно поле или карам платноходка в бурно море.
п.п Зле е и път Каблешково-Ахелой. Както и много други. Да не говорим нагоре селцата как са. Ужас.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 ное 2015 16:07

Лятото навъртях 2500км по първокласни пътища из цялата страна. Кьорава дупка не видях. Доволен съм, проблем?

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Re: Одг: Трябва ли да поскъпнат винетките?

Мнениеот jabre » Сря 11 ное 2015 16:21

hooligan_sk написа:Лятото навъртях 2500км по първокласни пътища из цялата страна. Кьорава дупка не видях. Доволен съм, проблем?

На playstation ли си карал ?

Последна промяна от Spas на Сря 11 ное 2015 17:31, променено общо 1 път.
Причина: Коментари само по темата!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 11 ное 2015 16:36

Изчистил съм политическите постове в темата, всеки пост на политическа тематика след моя ще получава официално предупреждение.
Революции и протести си организирайте на ЛС или някъде другаде.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 11 ное 2015 16:40

Не знам кой къде кара, но знам че на моята улица асфалт няма, от единия до другия край!
В събота ходих до София, като минах по-онуй нещо дет му викат магистрала, ако това е магистрала, да им пикая и на магистралите, и на винетките, и на всичката им работа.
Ако и София-Варна е първокласен път, бем ти и първокласните български пътища ...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 ное 2015 16:56

Аз пък знам че между Мадан и Батанци, пътя е чисто нов. Второто за последно като проверявах, гугъл не го беше чувал.

jabre написа:
hooligan_sk написа:Лятото навъртях 2500км по първокласни пътища из цялата страна. Кьорава дупка не видях. Доволен съм, проблем?

На playstation ли си карал ?

На Голф мк6. Това също има значение. :th_up

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Сря 11 ное 2015 17:03

Елате да видите в провинция,какво е да караш в кратери..... В квартала в които живея,последно полагаха асвалт на една от улиците 2010 година,от тогава до сега нищо... Постоянно се криват джънтета и т.н.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Сря 11 ное 2015 17:34

Еееее, не, там, откъдето си ти, съм и аз...... има дупки, да, преди 5 години беше по-добре, но не е чак толкова зле. Да не говорим за пътя за Маказа?! Там е страхотен пътя, освен като настилка, а и като нивелация, завои. Главните улици не са зле, в моя квартал всички улици за чисто нови. Не си прав, не!

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 11 ное 2015 17:34

Интересен е и въпросът колко от тия 97лв ще отидат за комисионна за разпространителя? Да не е горницата над 67лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”