Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот joromnt » Съб 24 дек 2011 16:16

Едно ми е чудно, как така пишете че преди малко сте сложили някакви си там гуми и вече сте били доволни от тях :?: :?: :?: :?:

Някой който кара с БФ Гудридж G-force Winter да сподели мнение. Купих такива за тая зима, и като карам по мокър асфалт с малко вода и давам газ да ускорявам се чува един звук все едно имам турбо. А аз нямам. До сега с зимни гуми не ми се е случвало подобно нещо. Интересното е че тия същите гуми, на сухо са тихи. Обаче има ли вода, става ненормална работа.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 24 дек 2011 16:36

Ей....то е ясно,че всеки си хвали стоката.....не че е идеалната,а просто да се залъже,че е направил правилният избор образно казано :) Да споделя и аз-нали снощи всички "граждани" се изнесохме по селата.......а там опясъчаване и т.н. знаете по-късно се случва (ако въобще го има) :lol: Еми.....имах 2-3 ситуации,всичко беше в тънък слой лед,понеже се намирам на проход и вятъра прави страхотна и тънка поледица.....в комбинация с големите денивелации,не мога да не кажа,че ALPIN A4 са наистина добри гуми :да: не че са мои :D

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 24 дек 2011 19:25

joromnt написа:Някой който кара с БФ Гудридж G-force Winter да сподели мнение. Купих такива за тая зима, и като карам по мокър асфалт с малко вода и давам газ да ускорявам се чува един звук все едно имам турбо. А аз нямам. До сега с зимни гуми не ми се е случвало подобно нещо. Интересното е че тия същите гуми, на сухо са тихи. Обаче има ли вода, става ненормална работа.

Последните две години карах с нови такива ДОТ 2009 нямаше звук,бяха си екстра.
Тази есен съм пак с нови такива (ДОТ 2011),но ми се струват малко по-шумни от старите (особено на мокро) и като,че ли малко по-нестабилни на мокър асфалт. Партида ли е,материала ли е различен,ба ли мааму... :dontknow:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 24 дек 2011 19:48

Не знам какво става. То е луда работа. Ако е само мокро няма проблем със звука, но ако има тънък слой вода и ускорявам се чува един звук който се увеличава с увеличаването на скоростта. Не мога да кажа че бучи, прилича все се возиш в лагерна количка, и това при обороти при който по принцип двигателя не се чува изобщо. Случи ми се един път, и се притесних че нещо се счупи.... Гледам върви си нормално. След 5 минути пак така, пак си изкарах акъла. Като се замислих, единствената причина е в гумите....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 24 дек 2011 19:59

Нормално е зимните да са по-шумни (все пак са доста меки като смес), особено като времето не е много студено. Карайте си колите и не се филмирайте излишно. :beer :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 24 дек 2011 23:02

stefan4o написа:Нормално е зимните да са по-шумни (все пак са доста меки като смес), особено като времето не е много студено. Карайте си колите и не се филмирайте излишно. :beer :beer

При мен е обратно ,зимните са по безшумни!Протектора е на нова гума!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 24 дек 2011 23:10

RadoShopa написа:Ей....то е ясно,че всеки си хвали стоката.....не че е идеалната,а просто да се залъже,че е направил правилният избор образно казано :) Да споделя и аз-нали снощи всички "граждани" се изнесохме по селата.......а там опясъчаване и т.н. знаете по-късно се случва (ако въобще го има) :lol: Еми.....имах 2-3 ситуации,всичко беше в тънък слой лед,понеже се намирам на проход и вятъра прави страхотна и тънка поледица.....в комбинация с големите денивелации,не мога да не кажа,че ALPIN A4 са наистина добри гуми :да: не че са мои :D

Нали вече го спомена,всеки си хвали своето mhihi Относно шума и моите зимни са по-тихи от летните. И двата комплекта са Дънлоп

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 24 дек 2011 23:26

stefan4o написа:Нормално е зимните да са по-шумни (все пак са доста меки като смес), особено като времето не е много студено. Карайте си колите и не се филмирайте излишно. :beer :beer

Тц, нормално е летните да са по-шумни! По-меките са по-тихи :012: bnick е дал точен пример с една и съща марка :deal

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 24 дек 2011 23:32

Някой има ли мнение за посления модел на Дънлоп ??

195/65/15... :012:

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 24 дек 2011 23:34

RadoShopa написа:Ей....то е ясно,че всеки си хвали стоката.....не че е идеалната,а просто да се залъже,че е направил правилният избор образно казано :) Да споделя и аз-нали снощи всички "граждани" се изнесохме по селата.......а там опясъчаване и т.н. знаете по-късно се случва (ако въобще го има) :lol: Еми.....имах 2-3 ситуации,всичко беше в тънък слой лед,понеже се намирам на проход и вятъра прави страхотна и тънка поледица.....в комбинация с големите денивелации,не мога да не кажа,че ALPIN A4 са наистина добри гуми :да: не че са мои :D

Много точно и грамотно казано
На Пасата си сложих Ултрагрип 7+ и направо съм потресен , с една дума - ненормалдЪ
На Кадито съм с Fairstone, не знам точния модел, но с ДОТ 2011 - е нема такава отврат. По принцип гумата е мека, но не може да изхвърля снега. С две думи-никаква гума

Последна промяна от 110afn на Пон 26 дек 2011 14:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 24 дек 2011 23:37

Тц, нормално е летните да са по-шумни! По-меките са по-тихи bnick е дал точен пример с една и съща марка

Много зависи от конкретните модели зимни и летни. Аз говорех принципно и то само при някои условия. Мога да ти покажа два модела лятна гума, дето само като й видиш протектора и сам ще се сетиш коя е по-шумната от двете :Mr Green Fun Марката Дънлоп сигурно има десет модела гуми, колегата не е уточнил с какъв точно модел кара.

Последна промяна от stefan4o на Нед 25 дек 2011 10:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Нед 25 дек 2011 1:37

Maloya Davos на BMW - слаба работа..
Ама то май на BMW квото и да сложиш ако не е 4х4 ... :banana

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 25 дек 2011 9:30

stefan4o написа:
Тц, нормално е летните да са по-шумни! По-меките са по-тихи bnick е дал точен пример с една и съща марка

Много зависи от конкретните модели зимни и летни. Аз говорех принципно и то само при някои условия. Мога да ти покажа два модела лятна гума, дето само като й видиш протектора и сам ще се сетиш коя е по-шумната от двете :Mr Green Fun

Принципното е,че зимните са по-тихи от летните. Ти не караше ли с всесезонки?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 25 дек 2011 9:39

Да, ама УзаТ. Предните са зимни :wink:
Пак казвам много зависи от конкретните летни и зимни, с които е сравнението. Има по-тихи летни, има и по-шумни. Нещата са доста относителни и с шума. Колегата Мирко, може да сподели неговата Ласса зимната колко е тиха :Mr Green Fun mhihi

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 25 дек 2011 10:37

stefan4o написа:Марката Дънлоп сигурно има десет модела гуми, колегата не е уточнил с какъв точно модел кара.

Летни Dunlop SP Sport 01 и зимни Dunlop SP WinterSport 3D. Зимните са определено по-тихи. След зимата, като сложа летните и първите 5-6 дни се чудя дали нямам нещо прецакано mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”