Някой който кара с БФ Гудридж G-force Winter да сподели мнение. Купих такива за тая зима, и като карам по мокър асфалт с малко вода и давам газ да ускорявам се чува един звук все едно имам турбо. А аз нямам. До сега с зимни гуми не ми се е случвало подобно нещо. Интересното е че тия същите гуми, на сухо са тихи. Обаче има ли вода, става ненормална работа.
Зимни гуми - кой с какви - оценка
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Едно ми е чудно, как така пишете че преди малко сте сложили някакви си там гуми и вече сте били доволни от тях
Някой който кара с БФ Гудридж G-force Winter да сподели мнение. Купих такива за тая зима, и като карам по мокър асфалт с малко вода и давам газ да ускорявам се чува един звук все едно имам турбо. А аз нямам. До сега с зимни гуми не ми се е случвало подобно нещо. Интересното е че тия същите гуми, на сухо са тихи. Обаче има ли вода, става ненормална работа.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Ей....то е ясно,че всеки си хвали стоката.....не че е идеалната,а просто да се залъже,че е направил правилният избор образно казано
Да споделя и аз-нали снощи всички "граждани" се изнесохме по селата.......а там опясъчаване и т.н. знаете по-късно се случва (ако въобще го има)
Еми.....имах 2-3 ситуации,всичко беше в тънък слой лед,понеже се намирам на проход и вятъра прави страхотна и тънка поледица.....в комбинация с големите денивелации,не мога да не кажа,че ALPIN A4 са наистина добри гуми
не че са мои 
не че са мои - tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Някой който кара с БФ Гудридж G-force Winter да сподели мнение. Купих такива за тая зима, и като карам по мокър асфалт с малко вода и давам газ да ускорявам се чува един звук все едно имам турбо. А аз нямам. До сега с зимни гуми не ми се е случвало подобно нещо. Интересното е че тия същите гуми, на сухо са тихи. Обаче има ли вода, става ненормална работа.
Последните две години карах с нови такива ДОТ 2009 нямаше звук,бяха си екстра.
Тази есен съм пак с нови такива (ДОТ 2011),но ми се струват малко по-шумни от старите (особено на мокро) и като,че ли малко по-нестабилни на мокър асфалт. Партида ли е,материала ли е различен,ба ли мааму...

Не знам какво става. То е луда работа. Ако е само мокро няма проблем със звука, но ако има тънък слой вода и ускорявам се чува един звук който се увеличава с увеличаването на скоростта. Не мога да кажа че бучи, прилича все се возиш в лагерна количка, и това при обороти при който по принцип двигателя не се чува изобщо. Случи ми се един път, и се притесних че нещо се счупи.... Гледам върви си нормално. След 5 минути пак така, пак си изкарах акъла. Като се замислих, единствената причина е в гумите....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нормално е зимните да са по-шумни (все пак са доста меки като смес), особено като времето не е много студено. Карайте си колите и не се филмирайте излишно.

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Нормално е зимните да са по-шумни (все пак са доста меки като смес), особено като времето не е много студено. Карайте си колите и не се филмирайте излишно.![]()
При мен е обратно ,зимните са по безшумни!Протектора е на нова гума!
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
RadoShopa написа:Ей....то е ясно,че всеки си хвали стоката.....не че е идеалната,а просто да се залъже,че е направил правилният избор образно казаноДа споделя и аз-нали снощи всички "граждани" се изнесохме по селата.......а там опясъчаване и т.н. знаете по-късно се случва (ако въобще го има)
Еми.....имах 2-3 ситуации,всичко беше в тънък слой лед,понеже се намирам на проход и вятъра прави страхотна и тънка поледица.....в комбинация с големите денивелации,не мога да не кажа,че ALPIN A4 са наистина добри гуми
не че са мои
Нали вече го спомена,всеки си хвали своето
Относно шума и моите зимни са по-тихи от летните. И двата комплекта са Дънлоп- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
stefan4o написа:Нормално е зимните да са по-шумни (все пак са доста меки като смес), особено като времето не е много студено. Карайте си колите и не се филмирайте излишно.![]()
Тц, нормално е летните да са по-шумни! По-меките са по-тихи
bnick е дал точен пример с една и съща марка 
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Някой има ли мнение за посления модел на Дънлоп ??
195/65/15...
195/65/15...

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
RadoShopa написа:Ей....то е ясно,че всеки си хвали стоката.....не че е идеалната,а просто да се залъже,че е направил правилният избор образно казаноДа споделя и аз-нали снощи всички "граждани" се изнесохме по селата.......а там опясъчаване и т.н. знаете по-късно се случва (ако въобще го има)
не че са мои
Много точно и грамотно казано
На Пасата си сложих Ултрагрип 7+ и направо съм потресен , с една дума - ненормалдЪ
На Кадито съм с Fairstone, не знам точния модел, но с ДОТ 2011 - е нема такава отврат. По принцип гумата е мека, но не може да изхвърля снега. С две думи-никаква гума
Последна промяна от 110afn на Пон 26 дек 2011 14:41, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Контакти:
Тц, нормално е летните да са по-шумни! По-меките са по-тихи bnick е дал точен пример с една и съща марка
Много зависи от конкретните модели зимни и летни. Аз говорех принципно и то само при някои условия. Мога да ти покажа два модела лятна гума, дето само като й видиш протектора и сам ще се сетиш коя е по-шумната от двете
Марката Дънлоп сигурно има десет модела гуми, колегата не е уточнил с какъв точно модел кара.
Последна промяна от stefan4o на Нед 25 дек 2011 10:05, променено общо 1 път.
Maloya Davos на BMW - слаба работа..
Ама то май на BMW квото и да сложиш ако не е 4х4 ...
Ама то май на BMW квото и да сложиш ако не е 4х4 ...

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Тц, нормално е летните да са по-шумни! По-меките са по-тихи bnick е дал точен пример с една и съща марка
Много зависи от конкретните модели зимни и летни. Аз говорех принципно и то само при някои условия. Мога да ти покажа два модела лятна гума, дето само като й видиш протектора и сам ще се сетиш коя е по-шумната от двете
Принципното е,че зимните са по-тихи от летните. Ти не караше ли с всесезонки?
- stefan4o
- Контакти:
Да, ама УзаТ. Предните са зимни
Пак казвам много зависи от конкретните летни и зимни, с които е сравнението. Има по-тихи летни, има и по-шумни. Нещата са доста относителни и с шума. Колегата Мирко, може да сподели неговата Ласса зимната колко е тиха

Пак казвам много зависи от конкретните летни и зимни, с които е сравнението. Има по-тихи летни, има и по-шумни. Нещата са доста относителни и с шума. Колегата Мирко, може да сподели неговата Ласса зимната колко е тиха

-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
stefan4o написа:Марката Дънлоп сигурно има десет модела гуми, колегата не е уточнил с какъв точно модел кара.
Летни Dunlop SP Sport 01 и зимни Dunlop SP WinterSport 3D. Зимните са определено по-тихи. След зимата, като сложа летните и първите 5-6 дни се чудя дали нямам нещо прецакано

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”