Зимни гуми - кой с какви - оценка
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Така и не разбрах на кой производител са гумите с шипове.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сашо Белята написа:Така и не разбрах на кой производител са гумите с шипове.
WAN LI са тия със шиповете, имат и същата шарка без шипове. Има и други китайски със същата шарка SUNNY или нещо такова. Много хубави гуми за драпане в дълбок сняг и точка. Много зле на мокро, много при спиране и накрая 1 см протектор от него на ламели само 5мм и като свършат отдолу става гладък грайфер и никаква проходимост.
Гиславеда юрофрост 5 дето обещах да давам информация по-напред в темата засега се справя добре за моите изисквания и потребности.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
К.Одаджийски написа:Сашо Белята написа:Така и не разбрах на кой производител са гумите с шипове.
WAN LI са тия със шиповете, имат и същата шарка без шипове. Има и други китайски със същата шарка SUNNY или нещо такова. Много хубави гуми за драпане в дълбок сняг и точка. Много зле на мокро, много при спиране и накрая 1 см протектор от него на ламели само 5мм и като свършат отдолу става гладък грайфер и никаква проходимост.
Гиславеда юрофрост 5 дето обещах да давам информация по-напред в темата засега се справя добре за моите изисквания и потребности.
Да и са точно копие на Gislaved Nord Frost 3. Разликата е че гиславеда освен да драпа се справя и в други условия. Тези които се продаваха в БГ преди няколко години(вече ги няма тук), бяха само с подготовка за шипове, без самите такива.
Гумите са WanLi, открадната шарка на Gislawed Norf Frost 3.
Мислех тая зима от тоя Gislawed да взимам, но като потърсих ми отговориха че "производителя и фирма майка Континентал са преценили че това е гума за страни с интензивна зима, нашата страна не е такава. За това се внасят Evro Frost. "
Мислех тая зима от тоя Gislawed да взимам, но като потърсих ми отговориха че "производителя и фирма майка Континентал са преценили че това е гума за страни с интензивна зима, нашата страна не е такава. За това се внасят Evro Frost. "
-
- Автомобил: Vw Passat b5
- Двигател: 1.8 20v
На полото отпред нови САВА, задни- на 1 сезон мишелин в момента съм в на НБУ паркинга който е ЗАРИНАТ и си драпам без проблем...Принципно я държа в закрит гараж и на излизане има голяма естакада дори и там като има примерно половин педя сняг си излиза като пич ! На мокро обачеееееее....... ужас ! Иначе тъни пари за гуми (70лв) а читави излязоха...
DA@KA написа:MMX написа:DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп...
Забранени са за да не повреждат настилката, а не заради самите коли. Иначе най-добре всеки с верижен трактор да кара - няма да има грижи, освен с разхода и скоростта.
Я кажи нещо за тировете с вериги дет ги лопат по асвалта от Русе до София примерно.Я пак кои поврежда повече?Повечето от вас са виждали такива гуми само на снимка,камо ли да са карали,не се изказваите неподготвени.Гумите с"Ванли"колега 195 65 15 /98лв. броиката с подготовка за шипове,а шиповете ми донесоха от Норвегия за 20лв.300бр.
Като врътнеш гуми в града не мислиш ли, че може да хвърчат шипове зад теб? Както казаха по-горе, само като чуя Ван Ли и темата дали ги искам приключва.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Какво е това Ван Ли?
Брат'чед на Брус Ли от близкото минало ли?
Жипката с японския близак няма проблеми.
Ама с нови гуми и разум, човек няма как да има грижи, по принцип.
Проблемът е в другите, както е рекъл Сартр...
Брат'чед на Брус Ли от близкото минало ли?

Жипката с японския близак няма проблеми.
Ама с нови гуми и разум, човек няма как да има грижи, по принцип.
Проблемът е в другите, както е рекъл Сартр...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
DA@KA написа:MMX написа:DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп...
Забранени са за да не повреждат настилката, а не заради самите коли. Иначе най-добре всеки с верижен трактор да кара - няма да има грижи, освен с разхода и скоростта.
Я кажи нещо за тировете с вериги дет ги лопат по асвалта от Русе до София примерно.Я пак кои поврежда повече?Повечето от вас са виждали такива гуми само на снимка,камо ли да са карали,не се изказваите неподготвени.Гумите с"Ванли"колега 195 65 15 /98лв. броиката с подготовка за шипове,а шиповете ми донесоха от Норвегия за 20лв.300бр.
За някой лев отгоре да си беше взел истински гуми, колега, а не тия китайци

- hooligan_sk
- Модератор
stefan4o написа:DA@KA написа:MMX написа:DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп...
За някой лев отгоре да си беше взел истински гуми, колега, а не тия китайци
Той за няколко лева по-малко щеше да си вземе истински гуми... ама така е като слушаш гумаджии

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Шипове а, стават само кадето има сняг на лед са гола вода ако на някои нему се налага дане излиза да кара сега, че само за бела ходат некои 

- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Ей,не видях никой да споменава TIGAR Winter 
Аз в интерес на истината малко с пренебрежение ги гледам.....но и гледам,че много народ с такива кара,може би са по-евтинки,незнам как вървят като пари....!С такива е обута малката ни кола (Саксо) DOT 10,просто така я купих и съм силно изненадан от проходимостта им....днес бръмчах доста из града и усетих,че калинката нищо не я спира,както се казва
Газя и разбивам преспи,буксуването е доста малко......отдавам го повече на конструкцията на колата (малка,лека и висока) отколкото на гумите,ама....може пък и да са стока 

Аз в интерес на истината малко с пренебрежение ги гледам.....но и гледам,че много народ с такива кара,може би са по-евтинки,незнам как вървят като пари....!С такива е обута малката ни кола (Саксо) DOT 10,просто така я купих и съм силно изненадан от проходимостта им....днес бръмчах доста из града и усетих,че калинката нищо не я спира,както се казва

Последна промяна от RadoShopa на Чет 26 яну 2012 17:54, променено общо 1 път.
- hooligan_sk
- Модератор
RadoShopa написа:Ей,не видях никой да споменава TIGAR Winter
Аз в интерес на истината малко с пренебрежение ги гледам.....но и гледам,че много народ с тях кара,щото са евтини може би,незнам как вървят като пари....!С такива е обута малката ни кола (Саксо) DOT 10,просто така я купих и съм силно изненадан от проходимостта им....днес бръмчах доста из града и усетих,че калинката нищо не я спира,както се казваГазя и разбивам преспи,буксуването е доста малко......отдавам го повече на конструкцията на колата (малка,лека,но висока) отколкото на гумите,ама....може пък и да са стока
Купих такива на вуйчо ми преди време, размер 195/65/15. На заводски цени от Сърбия бяха по 60лв/бр. Вуйчото кара Форд конект в Асеновград и често разнася стока към Чепеларе, Пампорово. Каза че е много доволен от гумите. Поне за драпане в сняг нямат грижи

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Tigar Winter A - две зими като предни .... за сняг добре - драпат , ама мокро или киша .... аим но ляйк ....
сложих ги за задни - отпред боднах нова Малоя Креста 220

- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
веселин написа:Tigar Winter A - две зими като предни .... за сняг добре - драпат , ама мокро или киша .... аим но ляйк ....![]()
Да.....убедих се,че драпат завалийките,но не бих купил такива принципно

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Стига бе, хора. Дори и аз не бих си направил такава гавра с бабичката ми да я обуя с такива кучи марки зимни гуми, гледам има колеги с коли 10 пъти по-скъпи от моята 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”