Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот Сашо Белята » Чет 26 яну 2012 12:17

Така и не разбрах на кой производител са гумите с шипове.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 26 яну 2012 12:20

Сашо Белята написа:Така и не разбрах на кой производител са гумите с шипове.

WAN LI са тия със шиповете, имат и същата шарка без шипове. Има и други китайски със същата шарка SUNNY или нещо такова. Много хубави гуми за драпане в дълбок сняг и точка. Много зле на мокро, много при спиране и накрая 1 см протектор от него на ламели само 5мм и като свършат отдолу става гладък грайфер и никаква проходимост.
Гиславеда юрофрост 5 дето обещах да давам информация по-напред в темата засега се справя добре за моите изисквания и потребности.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 яну 2012 12:23

К.Одаджийски написа:
Сашо Белята написа:Така и не разбрах на кой производител са гумите с шипове.

WAN LI са тия със шиповете, имат и същата шарка без шипове. Има и други китайски със същата шарка SUNNY или нещо такова. Много хубави гуми за драпане в дълбок сняг и точка. Много зле на мокро, много при спиране и накрая 1 см протектор от него на ламели само 5мм и като свършат отдолу става гладък грайфер и никаква проходимост.
Гиславеда юрофрост 5 дето обещах да давам информация по-напред в темата засега се справя добре за моите изисквания и потребности.

Да и са точно копие на Gislaved Nord Frost 3. Разликата е че гиславеда освен да драпа се справя и в други условия. Тези които се продаваха в БГ преди няколко години(вече ги няма тук), бяха само с подготовка за шипове, без самите такива.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 26 яну 2012 12:27

Гумите са WanLi, открадната шарка на Gislawed Norf Frost 3.
Мислех тая зима от тоя Gislawed да взимам, но като потърсих ми отговориха че "производителя и фирма майка Континентал са преценили че това е гума за страни с интензивна зима, нашата страна не е такава. За това се внасят Evro Frost. "

skuji
Автомобил: Vw Passat b5
Двигател: 1.8 20v

Мнениеот skuji » Чет 26 яну 2012 13:03

На полото отпред нови САВА, задни- на 1 сезон мишелин в момента съм в на НБУ паркинга който е ЗАРИНАТ и си драпам без проблем...Принципно я държа в закрит гараж и на излизане има голяма естакада дори и там като има примерно половин педя сняг си излиза като пич ! На мокро обачеееееее....... ужас ! Иначе тъни пари за гуми (70лв) а читави излязоха...

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 26 яну 2012 13:04

DA@KA написа:
MMX написа:
DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп...

Забранени са за да не повреждат настилката, а не заради самите коли. Иначе най-добре всеки с верижен трактор да кара - няма да има грижи, освен с разхода и скоростта.

Я кажи нещо за тировете с вериги дет ги лопат по асвалта от Русе до София примерно.Я пак кои поврежда повече?Повечето от вас са виждали такива гуми само на снимка,камо ли да са карали,не се изказваите неподготвени.Гумите с"Ванли"колега 195 65 15 /98лв. броиката с подготовка за шипове,а шиповете ми донесоха от Норвегия за 20лв.300бр.

Като врътнеш гуми в града не мислиш ли, че може да хвърчат шипове зад теб? Както казаха по-горе, само като чуя Ван Ли и темата дали ги искам приключва.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 26 яну 2012 14:06

Какво е това Ван Ли?
Брат'чед на Брус Ли от близкото минало ли? :gruebel

Жипката с японския близак няма проблеми.
Ама с нови гуми и разум, човек няма как да има грижи, по принцип.
Проблемът е в другите, както е рекъл Сартр...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 26 яну 2012 14:36

DA@KA написа:
MMX написа:
DA@KA написа:Явно в Норвегия хората са по прости въпреки че си чистят пътищата до асвалт.Забранени са от някои малоунмен чиновник дет си вози г..а в служебна кола.Колата и животеца ми е по скъп...

Забранени са за да не повреждат настилката, а не заради самите коли. Иначе най-добре всеки с верижен трактор да кара - няма да има грижи, освен с разхода и скоростта.

Я кажи нещо за тировете с вериги дет ги лопат по асвалта от Русе до София примерно.Я пак кои поврежда повече?Повечето от вас са виждали такива гуми само на снимка,камо ли да са карали,не се изказваите неподготвени.Гумите с"Ванли"колега 195 65 15 /98лв. броиката с подготовка за шипове,а шиповете ми донесоха от Норвегия за 20лв.300бр.

За някой лев отгоре да си беше взел истински гуми, колега, а не тия китайци :roll:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 яну 2012 15:26

stefan4o написа:
DA@KA написа:
MMX написа:

За някой лев отгоре да си беше взел истински гуми, колега, а не тия китайци :roll:

Той за няколко лева по-малко щеше да си вземе истински гуми... ама така е като слушаш гумаджии :да:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 26 яну 2012 16:53

Шипове а, стават само кадето има сняг на лед са гола вода ако на някои нему се налага дане излиза да кара сега, че само за бела ходат некои :Mr Green Fun

:неграмотно

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 26 яну 2012 17:37

Ей,не видях никой да споменава TIGAR Winter :lol:

26012012650.JPG

Аз в интерес на истината малко с пренебрежение ги гледам.....но и гледам,че много народ с такива кара,може би са по-евтинки,незнам как вървят като пари....!С такива е обута малката ни кола (Саксо) DOT 10,просто така я купих и съм силно изненадан от проходимостта им....днес бръмчах доста из града и усетих,че калинката нищо не я спира,както се казва :roll: Газя и разбивам преспи,буксуването е доста малко......отдавам го повече на конструкцията на колата (малка,лека и висока) отколкото на гумите,ама....може пък и да са стока :да:

Последна промяна от RadoShopa на Чет 26 яну 2012 17:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 26 яну 2012 17:42

RadoShopa написа:Ей,не видях никой да споменава TIGAR Winter :lol:

26012012650.JPG

Аз в интерес на истината малко с пренебрежение ги гледам.....но и гледам,че много народ с тях кара,щото са евтини може би,незнам как вървят като пари....!С такива е обута малката ни кола (Саксо) DOT 10,просто така я купих и съм силно изненадан от проходимостта им....днес бръмчах доста из града и усетих,че калинката нищо не я спира,както се казва :roll: Газя и разбивам преспи,буксуването е доста малко......отдавам го повече на конструкцията на колата (малка,лека,но висока) отколкото на гумите,ама....може пък и да са стока :да:

Купих такива на вуйчо ми преди време, размер 195/65/15. На заводски цени от Сърбия бяха по 60лв/бр. Вуйчото кара Форд конект в Асеновград и често разнася стока към Чепеларе, Пампорово. Каза че е много доволен от гумите. Поне за драпане в сняг нямат грижи :beer

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 26 яну 2012 18:01

Tigar Winter A - две зими като предни .... за сняг добре - драпат , ама мокро или киша .... аим но ляйк .... mhihi
сложих ги за задни - отпред боднах нова Малоя Креста 220

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 26 яну 2012 18:15

веселин написа:Tigar Winter A - две зими като предни .... за сняг добре - драпат , ама мокро или киша .... аим но ляйк .... mhihi
сложих ги за задни - отпред боднах нова Малоя Креста 220

Да.....убедих се,че драпат завалийките,но не бих купил такива принципно :lol: Междудругото имам лош спомен от летният им вариант преди години...бяха на 60-70 % предни и на един остър завой при дъжд се озовах от ляво в канавката с изкъртена броня....просто си се плъзнаха,все едно лед беше :| Това се случва край Габрово в началото на село мисля.....даже собственика на къщата край завоя беше сложил полицай кукла да плаши бързаците :lol:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 26 яну 2012 18:54

Стига бе, хора. Дори и аз не бих си направил такава гавра с бабичката ми да я обуя с такива кучи марки зимни гуми, гледам има колеги с коли 10 пъти по-скъпи от моята :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”