Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
chavdar123
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот chavdar123 » Чет 26 яну 2012 21:53

Аз и брата караме зимат с Тигарки (или както казваше един приятел "карам с таигар"). Спорет мен са добри гуми спорет това цена-качество пък и се държат добре зимата (летните им съм чул че се износвали бързо). Все пак аз карам по малко и то най-вече в градски условия, но брата си върти километраж доволно, а и всяка събота и неделя е по планините на ски. Кара ги 5-ти сезон и все им се радва ;) не е имал проблем до сега да издраска някъде или да се качи. Другите слагали вериги понякога той казва, че без проблем се катери и до сега не е слагал. Та според мен Тигар са си добри зимни гуми :beer

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 26 яну 2012 21:55

stefan4o написа:То с гумите е малко като с колите. Но не искам да навлизаме в излишни полемики, че може да си изпрося някое местоимение :lol: Не приемам за сериозно твърдението, че гума, още повече пък Ласса, бие де-що има гуми на пазара. С което не твърдя, че колегата Гарчев лъже, просто малко повече се е прехласнал по турските нискобюджетки :beer

Може и да съм се прехласнал!Оценката на гумите си е лично моя и не ангажирам никой с нея!Просто изказвам впечатления!Карал съм няколко коли с този вид и за това твърдя,че е добра!Гуми се тестват на няколко вида автомобили,защото всеки автомобил си има предимства и недостатъци!

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Чет 26 яну 2012 22:56

Аз съм трета зима с Debica Frigo 2 - това както знаете е копие на Goodyear Ultragrip 5. Доста прилична гума за парите си. На мокро спира добре, на сняг също е добра. Може би леко шумна, но много леко.

n1ksuna90
Автомобил: golf mk 1 1979
Двигател: 2.0 16v

Мнениеот n1ksuna90 » Чет 26 яну 2012 23:03

Аз съм съм с Uniroyal ms plus 66, за сега съм доволен от гумите, добре се справят на сняг, мокро и кишаво. Единствения проблем е височината на колата, че съм като снегорин :Mr Green Fun .

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 26 яну 2012 23:51

stefan4o написа:За тоя модел ли говорим:
Изображение

мда за същия модел говорим който го имах преди години и тогава навлизаше в България с пълна сила. Сега му погледнах цената и ми стана съвсем смешно колко е "евтин" и как си струвал за парите си :screwy Наистина с тази видима шарка като на трактор оставаше дори и за сняг да не става mhihi За всичко останало се представя незадоволително, а шумът който идва от гумата на асфалт е олекотен вариант на верижен танк :063:
Обаче най-голямото разочарование от тази прехвалена марка ми дойде когато сложих 4 нови летни гуми защото бяха на добра цена. Тогава разбрах с разочарование как гумите бяха най-големият боклук който бях виждал някога. Нямах и представа, че е възможно гума да се представи толкова зле по всички категории. Накратко бяха буквално пластмаса която дори и не се износи facepalm

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Пет 27 яну 2012 10:57

BF-Goodrich G-Force Winter. Това е гумата. И на стария и на новия пасат с тези гуми автомобила е стабилен като скала :kissy:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 27 яну 2012 11:05

DundyTheCroc написа:Аз съм ей с тези Fulda Montero 3, на втори сезон
Изображение
Вчера и днес много добре се държаха, разбивах преспи да паркирам, после и да тръгна, на киша, на изкачване с лед-като трактор съм :mrgreen:

Подкрепям колегата, аз съм с такива нови на 2 месеца. Казвали че БМВ не вървели зимата в сняг!!! Разбих мита.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 27 яну 2012 12:43

Само стискайте палци тия фулди да се не изкриват като ревматизирана бабетка. На колега 2 зима им е от 4 купени нови на колата 2 се изкривиха на геврек, на друг само една от 4 и те така.Иначе вървят в снега, няма спор.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пет 27 яну 2012 12:54

К.Одаджийски написа:Само стискайте палци тия фулди да се не изкриват като ревматизирана бабетка. На колега 2 зима им е от 4 купени нови на колата 2 се изкривиха на геврек, на друг само една от 4 и те така.Иначе вървят в снега, няма спор.

Пробвал съм Фулда летни и съм силно разочарован. Тя цената показва каква е стоката, но човек се подвежда (както и аз) да вземе нещо германско за не висока цена.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 27 яну 2012 12:59

Незнам защо колегата така наплю Ласите...този модел се предлага май само за 13ки вече.За 14 и нагоре цола е модела с новата шарка.Да доста по-тихи са спор няма.Аз карам 3та година с такива(взех ги нови преди и май последна зима с тях и пак ще взема такива).Предния ден ходих до Бузлуджа...на другите коли от групата им беше доста зор.И на мене не ми беше много лесно,защото имаше 2см сняг и отдолу лед навсякъде.Изпуснах леко гумите и залепнаха за леда :D Аз съм си доволен.Да не забравяме,че ласата е с доста дебела страница.Другите гуми ако не си забелязъл(разните дебика,гислейв и тем подобни) са като найлонени отстрани.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Пет 27 яну 2012 13:48

Чаках най-накрая да завали един сериозен снег , та и аз да понапиша нещо в темата :mrgreen: .Преди малко се върнах от теста на.
дънлоп.jpg

Доволен съм общо взето , копат добре в снега , на лек байр тръгват , спират не-лошо.Най-очарован съм обаче от поведението им НЕ в сняг.Учудиха ме колко са стабилни на сухо , на мокро не ми се е форсирала машинката докато си карам :Mr Green Fun (аквапланинг не се е появявал), обаче на сухо лесно активират АБС-а сякаш.
То ясно де , все пак е зимна гума.
И все пак , УГ7 , даже и УГ6 сякаш е гумата :)
От тях съм сякаш по-доволен по всички показатели.
Май и аз съм от сектантите на Гудиър Ултра Грип 7 :mrgreen:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 27 яну 2012 14:21

К.Одаджийски написа:Само стискайте палци тия фулди да се не изкриват като ревматизирана бабетка. На колега 2 зима им е от 4 купени нови на колата 2 се изкривиха на геврек, на друг само една от 4 и те така.Иначе вървят в снега, няма спор.

Ти уби всичко в мен. Дано моя комплект да излезе читав. Фулдата я купих евтино по 105 камъка броя от познат. Иначе бяха по 130 - 135лв.
Пробвал съм Фулда летни и съм силно разочарован. Тя цената показва каква е стоката, но човек се подвежда (както и аз) да вземе нещо германско за не висока цена. Карал съм с Фулда летни на 5тото лято се усукаха теловете.

Мисля че 135лв за брой не е крайно ниска цена за размер 185/65/15. Като се има в предвид че цената за Мишлин Алпин А4 е с 5-10лв по скъпа. Карал съм с Фулда летни и си бях доволен на 13 цола.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 27 яну 2012 14:53

Моите Фулди 185/65/15 бяха за малко под 90 лева бройката преди 2 години, изплатиха се многократно като са ме спасявали :wink:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 27 яну 2012 16:22

Само с гуми нестава некои пат, нетрябва дасе надахваме, че имаме гуми и да надценяваме обстановката наван :deal :deal

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пет 27 яну 2012 16:23

eusa

Последна промяна от dimovip на Нед 29 яну 2012 21:45, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”