Зимни гуми - кой с какви - оценка
- chavdar123
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Аз и брата караме зимат с Тигарки (или както казваше един приятел "карам с таигар"). Спорет мен са добри гуми спорет това цена-качество пък и се държат добре зимата (летните им съм чул че се износвали бързо). Все пак аз карам по малко и то най-вече в градски условия, но брата си върти километраж доволно, а и всяка събота и неделя е по планините на ски. Кара ги 5-ти сезон и все им се радва
не е имал проблем до сега да издраска някъде или да се качи. Другите слагали вериги понякога той казва, че без проблем се катери и до сега не е слагал. Та според мен Тигар са си добри зимни гуми 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
stefan4o написа:То с гумите е малко като с колите. Но не искам да навлизаме в излишни полемики, че може да си изпрося някое местоимениеНе приемам за сериозно твърдението, че гума, още повече пък Ласса, бие де-що има гуми на пазара. С което не твърдя, че колегата Гарчев лъже, просто малко повече се е прехласнал по турските нискобюджетки
Може и да съм се прехласнал!Оценката на гумите си е лично моя и не ангажирам никой с нея!Просто изказвам впечатления!Карал съм няколко коли с този вид и за това твърдя,че е добра!Гуми се тестват на няколко вида автомобили,защото всеки автомобил си има предимства и недостатъци!
Аз съм трета зима с Debica Frigo 2 - това както знаете е копие на Goodyear Ultragrip 5. Доста прилична гума за парите си. На мокро спира добре, на сняг също е добра. Може би леко шумна, но много леко.
-
n1ksuna90
- Автомобил: golf mk 1 1979
- Двигател: 2.0 16v
Аз съм съм с Uniroyal ms plus 66, за сега съм доволен от гумите, добре се справят на сняг, мокро и кишаво. Единствения проблем е височината на колата, че съм като снегорин
.
.- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:За тоя модел ли говорим:
мда за същия модел говорим който го имах преди години и тогава навлизаше в България с пълна сила. Сега му погледнах цената и ми стана съвсем смешно колко е "евтин" и как си струвал за парите си
Наистина с тази видима шарка като на трактор оставаше дори и за сняг да не става
За всичко останало се представя незадоволително, а шумът който идва от гумата на асфалт е олекотен вариант на верижен танк 
Обаче най-голямото разочарование от тази прехвалена марка ми дойде когато сложих 4 нови летни гуми защото бяха на добра цена. Тогава разбрах с разочарование как гумите бяха най-големият боклук който бях виждал някога. Нямах и представа, че е възможно гума да се представи толкова зле по всички категории. Накратко бяха буквално пластмаса която дори и не се износи

BF-Goodrich G-Force Winter. Това е гумата. И на стария и на новия пасат с тези гуми автомобила е стабилен като скала 

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
DundyTheCroc написа:Аз съм ей с тези Fulda Montero 3, на втори сезон
Вчера и днес много добре се държаха, разбивах преспи да паркирам, после и да тръгна, на киша, на изкачване с лед-като трактор съм
Подкрепям колегата, аз съм с такива нови на 2 месеца. Казвали че БМВ не вървели зимата в сняг!!! Разбих мита.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Само стискайте палци тия фулди да се не изкриват като ревматизирана бабетка. На колега 2 зима им е от 4 купени нови на колата 2 се изкривиха на геврек, на друг само една от 4 и те така.Иначе вървят в снега, няма спор.
К.Одаджийски написа:Само стискайте палци тия фулди да се не изкриват като ревматизирана бабетка. На колега 2 зима им е от 4 купени нови на колата 2 се изкривиха на геврек, на друг само една от 4 и те така.Иначе вървят в снега, няма спор.
Пробвал съм Фулда летни и съм силно разочарован. Тя цената показва каква е стоката, но човек се подвежда (както и аз) да вземе нещо германско за не висока цена.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Незнам защо колегата така наплю Ласите...този модел се предлага май само за 13ки вече.За 14 и нагоре цола е модела с новата шарка.Да доста по-тихи са спор няма.Аз карам 3та година с такива(взех ги нови преди и май последна зима с тях и пак ще взема такива).Предния ден ходих до Бузлуджа...на другите коли от групата им беше доста зор.И на мене не ми беше много лесно,защото имаше 2см сняг и отдолу лед навсякъде.Изпуснах леко гумите и залепнаха за леда
Аз съм си доволен.Да не забравяме,че ласата е с доста дебела страница.Другите гуми ако не си забелязъл(разните дебика,гислейв и тем подобни) са като найлонени отстрани.
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Чаках най-накрая да завали един сериозен снег , та и аз да понапиша нещо в темата
.Преди малко се върнах от теста на.
Доволен съм общо взето , копат добре в снега , на лек байр тръгват , спират не-лошо.Най-очарован съм обаче от поведението им НЕ в сняг.Учудиха ме колко са стабилни на сухо , на мокро не ми се е форсирала машинката докато си карам
(аквапланинг не се е появявал), обаче на сухо лесно активират АБС-а сякаш.
То ясно де , все пак е зимна гума.
И все пак , УГ7 , даже и УГ6 сякаш е гумата
От тях съм сякаш по-доволен по всички показатели.
Май и аз съм от сектантите на Гудиър Ултра Грип 7
Доволен съм общо взето , копат добре в снега , на лек байр тръгват , спират не-лошо.Най-очарован съм обаче от поведението им НЕ в сняг.Учудиха ме колко са стабилни на сухо , на мокро не ми се е форсирала машинката докато си карам
(аквапланинг не се е появявал), обаче на сухо лесно активират АБС-а сякаш.То ясно де , все пак е зимна гума.
И все пак , УГ7 , даже и УГ6 сякаш е гумата
От тях съм сякаш по-доволен по всички показатели.
Май и аз съм от сектантите на Гудиър Ултра Грип 7
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Само стискайте палци тия фулди да се не изкриват като ревматизирана бабетка. На колега 2 зима им е от 4 купени нови на колата 2 се изкривиха на геврек, на друг само една от 4 и те така.Иначе вървят в снега, няма спор.
Ти уби всичко в мен. Дано моя комплект да излезе читав. Фулдата я купих евтино по 105 камъка броя от познат. Иначе бяха по 130 - 135лв.
Пробвал съм Фулда летни и съм силно разочарован. Тя цената показва каква е стоката, но човек се подвежда (както и аз) да вземе нещо германско за не висока цена. Карал съм с Фулда летни на 5тото лято се усукаха теловете.
Мисля че 135лв за брой не е крайно ниска цена за размер 185/65/15. Като се има в предвид че цената за Мишлин Алпин А4 е с 5-10лв по скъпа. Карал съм с Фулда летни и си бях доволен на 13 цола.
-
DundyTheCroc
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Моите Фулди 185/65/15 бяха за малко под 90 лева бройката преди 2 години, изплатиха се многократно като са ме спасявали 
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Само с гуми нестава некои пат, нетрябва дасе надахваме, че имаме гуми и да надценяваме обстановката наван

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR

Последна промяна от dimovip на Нед 29 яну 2012 21:45, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”